Kereta Malam...Lagu Favourite WZWH
Lagu ini lagu oldie awal 1970an. Pertama dinyanyikan oleh Elvy Sukaesih. Selepas itu beratus artis menyanyikan lagu ini dengan berbagai variasi gaya dan style. Ini lagu favourite WZWH dinyanyikan oleh artis terbaik.

Comments

Anonymous said…
PU mesti MENYATUkan jenerasi MUDA dr. Sabah/Sarawak-Semenanjung - melalui industri LAGU MELAYU kita yg. HEBAT - kerana Bahasa MELAYU (B. KEBANGSAAN) adalah PENTING utk. PENYATUAN jenerasi muda kita drai segenap lapisan! Contohnya artis2 BUMIPUTERA KadazanDusun yg. HEBAT spt. Stacy (Kisah Dongeng; Pelangi Senja) dan Nera (Hatiku milikmu) - yg. BAKAT amat bersinar depa mesti diASAH dgn. AGRESIF! Apalagi Stacy juga telah berkahwin dgn. AKIM yg. juga HEBAT, dr. Semenajung - PENYATUAN antara BUMIPUTERA Sabah-Semenajung kita!

Ini ialah kerana si KETURUNAN TERORIS PARASIT PENJAJAH/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL CASH-is-KING DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - DALANG belakang puak TERORIS PEMISAH Sabah/Sarawak, sedg. menggunakan strategi sentimen keNEGERIan EKSTREMIS serta agama utk. MEMISAHkan SABAH/SARAWAK yg. amat KAYA minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara - lihat di - http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009! Lagipun, Barat/ZIONIS dan KULI2 depa, terutamanya SingaPORK/JEPUN dah makin BANKRAP kerana BERLAMBAK hutang negara – sbb. itu asyik nak MEROMPAK/MENJAJAH Dunia Islam/Dunia Ketiga – lihat di http://www.utusan.com.my/bisnes/ekonomi/singapura-antara-yang-tinggi-hutang-1.76879 , Singapura antara yang tinggi hutang, FADZIL ZAINOL | 04 April 2015 !

Lihat di S'wak cthnya - di mana puak Teroris PEMISAH DAPJUBOQ BABI cuba memperLEKEHkan B. Melayu; di samping disyaki membantu PATI2 dr. China/Sri. Lanka suapya dpt. MENYAMAQ dgn. ID2 Malaysia PALSU, tanpa perlu tau bercakap B. Melayu)!

Nek Tempoyak.
Anonymous said…
Tengk sjlah industri FILEM Melayu/Bumiputera yg. telah diPERLEKEHkan bangsa PENDATANG! Sedgkan kat CHINA dan India pun melindungi industri B. KEBANGSAAN dia - tapi puak PENDATANG RASIS terus nak memPERLEKEHkan B. MELAYU kita; kononnya atas alasan SENI!

Isu Festival Filem Malaysia itu bukan sj. berkaitan SENI (ART), tetapi juga MERANGKUMI secara HOLISTIK; isu SOSIAL-KEBUDAYAAN (CULTURE) kita secara KESELURUHANnya, yg. mesti diLINDUNGI demi KEBAJIKAN golongan MAJORITI terutamanya BANGSA Bumiputera, yg. PATRIOTIK; bukannya asyik TUNDUK sewenagnya pd. GERTAKAN golongan PENDATANG yg. RASIS - yg. amat BENCI pd. B. KEBANGSAAN serta budaya BUMIPUTERA Islam/Melayu kita. YA, depalah yg. sebenaqnya yg. RASIS! Lihat si BOTAK SIAL-berlagak omputih GILA BABI ni, di media starZIONIS BANGKAI BABI tu!

Lihat di -http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/08/07/art-the-unifying-language-harith-slams-move-to-nominate-films-under-nonmalay-category/:

Harith slams move to nominate films under non-Malay category

by hanis zainal and victoria brown

(Nek Tempoyak)
Anonymous said…
Apa yang kau merepek ni labu.....

Popular posts from this blog

Protokol Gelaran Dato' Pahang

Legenda Kota Gelanggi Yang Menjadi Rebutan Ramai Raja-Raja Asia

Cerita "Orang Liar" Pahang