Tsunami Orang Muda Tumbangkan BN

Related image


PRU 14 menyerlahkan 'Youth Tsunami' atau Tsunami Orang Muda faktor besar buat Kerajaan BN tumbang setelah 60 tahun.

Selain faktor Tun Mahathir, 93 pemimpin tua yang boleh buat pengundi muda percaya.

Demograpi penduduk Malaysia:

17% populasi berumur 15 ke 24
41% populasi berumur 25-54
15% populasi berumur 55 ke atas
Populasi berumur bawah 14 kurang 30%

Kesilapan UMNO dan BN tidak mengerakkan mobiliti orang muda dan first time voter melalui Pemuda beri kesan maut!

Kegagalan Sosial Media BN menjawab serangan PH buat pengundi orang muda terpengaruh.

Akhirnya setelah 60 tahun memerintah UMNO dan BN tumbang menjejaki parti Congress di India, LDP di Jepun dan KMT di Taiwan. Begitu juga jejak Golkar di Indonesia.

Adakah ini bukti UMNO dan BN sudah tidak relevan atau obselete dalam politik kontemporari Malaysia?


The youth are a big factor......
And they supported the 
93 years old as their leader. 
Why? 
The so call hearsay about
Alleged Corruption never get
satisfied answers.
The youth today wants good
governance, transparent, and
Clean,

Comments

Anonymous said…
semua terpesona dengar manifesto PH. tu je..
dan kerana ikutan darah muda yang terlalu megikut emosi membenci sampai nak membunuh pun ada. walhal tak tau isu-isu tentang sejarah, aliran perniagaan dan polisi polisi negara seterusnya bagaimana strategi sustainability and growth yang begitu essential untuk kesinambungan negara yang makmur. negara sudah berada di landasan yang betul dan memerlukan setapak sahaja untuk merealisasikan iaitu melalui sokongan padu rakyat tapi ia tidak menjadi.
Anonymous said…
clean? transparent?
is DAP clean and transparent?
is PKR clean and transparent?
is PAN clean and transparent?
combine all will show sama jew sebelum ni. cuma tidak atau belum dikorek dan ditunjukkan.

podahh..
Li'l Abner said…
Bukan tsunami orang muda lah. Ianya tsunami orang menyampah umno. Menyampah umno melebihi dari tarikan mahathir dan PH
Anonymous said…
GuanE Dompok buleh kaloh? Tu la letok lagi calon ntoh ape2..
Anonymous said…
Kena akui...org dh nyampah tgk YB yg putor alam, berlagak seolah2 dia aje yg betui..habis semua benda nak disapu ke dia..kepimpinan UMNO pun salah gak..letak lagi org yg tak disukai...habis kena tibai semua...kalah UMNO di Jerantet bukan sebab org tak suka UMNO..kerana org masih suka CG NAZLAN..tapi org dh tak nak Dompok & the Geng...Lau Lee & family...so ahli2 UMNO turut undi PAS..tu sbb calon PAS menang...bior padan dompok dgn geng2 dia...tmsukle WZWH..hehe....tapi dema2 ni dh kaya..rakyat biasa ni yg teruk nyer...
Anonymous said…

Mat Lela
Satu demi satu skandal menghabiskan duit rakyat keluar. Rupa nya selama ini pemimpin UMNO dan BN menipu kita..1% di bagi rakyat 99% di tibai nya menjadikan rakyat papa. Memang patut pun UMNO di siasat habis habisan pemimpin nya termasuk pemunya blog ni.

Popular posts from this blog

Asal Usul Raja-Raja Melayu Nusantara

Legenda Kota Gelanggi Yang Menjadi Rebutan Ramai Raja-Raja Asia

Peranan Dan Tanggungjawab AHLI MAJLIS PBT