Monday, July 5, 2010

Usul Pemuda WZWH Diterima Tanpa Bahas

Pada 3 Julai 2010, mesyuarat agung UMNO bahagian Jerantut bersidang dirasmikan oleh YAB Dato' Sri Najib Perdana Menteri Malaysia. Sesunguhnya itulah hari bersejarah UMNO bahagian Jerantut buat pertama kalinya dirasmikan oleh Presiden UMNO selama wujudnya 36 tahun UMNO bahagian Jerantut.

PM Najib memberi "nasihat" secara umum kepada UMNO bahagian Jerantut tentang nilai-nilai perjuangan UMNO. Apa yang sepatutnya pemimpin-pemimpin UMNO buat bagi menarik sokongan rakyat. Berlaku adil sebagai pemimpin.

Sewaktu sesi pembentangan usul, semua usul dari AJK Bahagian, Wanita dan Puteri dibahaskan tetapi usul ekonomi Pemuda UMNO yang WZWH menjadi pembawa usulnya telah diterima tanpa bahas sebulat suara. Tahun lepas usul Pemuda WZWH pun diterima tanpa bahas.

WZWH agak terkilan juga kerana tidak dapat mendemonstrasikan skil orator WZWH dengan penerangan ilmu teknologi nuklear kepada UMNO bahagian Jerantut. Entah kenapa UMNO bahagian Jerantut tiba-tiba melalui Pengerusi Tetapnya telah meminta para perwakilan menyokong usul Pemuda WZWH tanpa bahas.

Kadang-kadang WZWH fikir adakah UMNO bahagian merasakan usul WZWH tidak sampai kepada pemikiran intelektual perwakilan UMNO Jerantut. Sebab itu semasa ucapan penangguhan, ada seorang perwakilan menyoal kenapa usul pemuda WZWH diterima tanpa bahas sepatutnya dibahaskan.

WZWH telah bersedia. WZWH telah berkempen usul Pemuda WZWH selama lebih sebulan dalam blog. 3 hari sebelum mesyuarat UMNO bahagian Jerantut, WZWH telah bersedia dengan segala jawapan bagi setiap hujah-hujah yang menentang usul WZWH.

WZWH tahu...WZWH tidak akan diberi peluang membawa usul Pemuda WZWH tetapi WZWH telah menyerahkan satu sampul surat kepada pegawai Perdana Menteri untuk diberi kepada PM-"Usul ekonomi Pemuda UMNO bahagian Jerantut agak kritis, mohon YAB Dato' Sri analisa". WZWH berharap PM dapat memahaminya....

No comments:

Bolehkah Raja Raja Melayu Survive?

Sejak 200 tahun dulu hampir 80 sistem monarki yang ada dalam dunia ini runtuh. Penyebab utama keruntuhan sistem mon...