Saturday, February 18, 2017

Kenapa UMNO Perlu Bertanding Kerusi Parlimen Raub PRU 14?

Image may contain: 15 people, people sitting


Berdasarkan lawatan kerja WZWH ke Raub berbincang dengan pemimpin tempatan dan grassroot UMNO Raub maka lahirlah satu harapan baru:

Kenapa UMNO perlu bertanding kerusi Parlimen Raub pada PRU 14?

WZWH sejak kecil telah dibesarkan dan indoktrinasi oleh pemimpin-pemimpin grasroot UMNO Pahang Barat.

WZWH akui semangat cintakan UMNO mendalam dalam jiwa begitu sentimental kerana asuhan semangat UMNO Pahang Barat.

UMNO Pahang Barat adalah yang mula-mula melahirkan UMNO di Pahang yang sewaktu dulu melibatkan Daerah Raub, Lipis, Bentong dan Jerantut.

KITA GENERASI YANG RUGI

Kali terakhir DS Ng Yen Yen Selaku Menteri Perlancongan Malaysia mewakili suara Parlimen Raub sehingga PRU 13 lepas. Sekarang Kerusi Ahli Parlimen Raub diwakili DAP. 

Andai PRU 14 BN berjaya merampas semula Parlimen ini dari DAP kebiasaanya tiada sebarang jawatan dalam Kabinet

Andai BN menang sekali lagi pada PRU 15, calon yang sama mungkin Timbalan Menteri dan andai calon tersebut menang lagi pada PRU 16 insha allah akan lahir seorang Menteri mewakili suara Parlimen Raub ini. TEMPOH MASA SEKITAR 15 TAHUN AKAN DATANG.

Ketika itu kita golongan muda hari ini mencecah usia 50 - 60 tahun. Perjuangan kita hari ini hanya untuk warisan anak cucu kita.

PRU 14 akan jadi titik tolak pemimpin MELAYU UMNO akan terus dapat menjadi MP setelah sekian lama lebih kurang 35 tahun di pinjamkan kepada MCA.

Sesungguhnya GENERASI MUDA sekarang yang akan dapat menerima nikmat perjuangan pejuang-pejuang UMNO dulu dan kami teruskan sekarang.

Mengapa kita perlu akur seolah-olah kerusi Ahli Parlimen Raub ni HAK MUTLAK MCA?

Sekarang ni Chew Mei Fun seolah-olah sudah ditabalkan sebagai calun MP Raub.

Sudah-sudahlah, Raub jadi tempat buangan orang MCA yang tidak laku di tempat lain.

Kita pun ada cita rasa dan ada maruah.

Yang lebih penting kita punya calun-calun pemimpin tempatan Melayu yang berwibawa untuk membangunkan RAUB!

ORANG MELAYU RAUB LAYAK JADI MENTERI

 SEJARAH PARLIMEN RAUB

1958-1964 Ahli Parlimen pertama Raub--En Husin Tok Muda Hasan
2.Dato' Hamzah Abu Samah
3.Dato' Abdullah Majid 

1978--Tan Kon Swan di lantik menjadi MP dengan alasan pertukaran sementara untuk Rafidah Aziz tanding di kerusi MCA di Selayang.
2.Tan Tiong Hong
3.Tan Geik Kwan
4.DS Ng Yen Yen
Calon terakhir dari BN sebelum tumpas kepada DAP

UMNO
Dijanji serta di gantikan dengan Senator.
3 Senator dari UMNO Raub:
1.Ibrahim Salleh
2.Dato Shahiruddin Ab Moin (sebelum bertanding ADUN Dong )
3.Tan Sri Zuki
4...LENYAP! Tiada

Seterusnya....Senator dari MCA
1.Senator Tan Sri Lam Li Seng
2.Senator Puan Linda Lim
3.Senator Dato' Ho Kai Mun --diberikan Senator sebab kalah bertanding di Parlimen Raub pada PRU 13.

Penting bagi makluman kepada generasi muda sejarah Ahli Parlimen Raub, dulunya memang kerusi UMNO dan UMNO serta orang Melayu telah membuktikan taat setia kepada BN walau pun dalam PRU 13, orang Melayu telah bagi undi lebih kurang 60% kepada calun BN tadi disebabkan orang CINA sendiri hanya bagi 5% undi, maka kecundanglah BN!

UNTUK GENERASI MUDA.,,
Bukan untuk mendabik dada tapi beberapa hasil perjuangan ikhlas UMNO Raub yg ada di Raub sekarang ini.,,,
1.UiTM kampus Raub,,
2.GIATMARA Raub
3.Sekolah Sains Raub
4.Hospital baru Raub
5.FELDA2 di kawasan Raub,,.
6.Laluan 8 Bentong -Raub -Gua Musang
7.Central Spine Road yg akan di bina bagi mengelakkan kesesakan di bandar Raub.,,
8.....
Teknologi Park @ Ulu Sungai
9. Kompleks Rakan Muda Dong
--Dewan2 orang ramai di kampong2
--Mesjid2 baru di Gali Tengah & Sempam Baru
--perumahan kos rendah yg telah di duduki dan rumah2 PRIMA yg dalam pembinaan.,,
dll, 
dan bermacam2 lagi projek2 untuk keselesaan penduduk Raub yg tuan2 boleh senaraikan sendiri.,,
Pembangunan2 tersebut tidak datang sendiri jika tidak di perjuangkan oleh UMNO dan Melayu Raub .,,,
Fikir2kan lah !!!
Tanda orang yg bersyukur kepada ALLAH itu adalah orang yg mengucapkan terima kasih kepada sesama manusia,,,
Wallauwallam.

WZWH telah suarakankan kehendak pemimpin-pemimpin dan grassroot UMNO serta majoriti orang Melayu Raub dalam posting ini.

Terpulanglah kepada pucuk tertinggi kepimpinan untuk menimbang usul dari suara generasi muda Raub ini.

12 comments:

Anonymous said...

Bala lawatan kerja. Taraf PM dah ni.

Bahtera Samudera Berperang said...

Sy pasti beri BN menang balik melaluai undi.Teserah siapa Calon umno@mca.Sy ttp undi BN.

Anonymous said...

Artikel yg. BERNAS dr. WZWH! Aku SETUJU benaq!

Tengok makin BONGKAK MCAnjing KURAP si LOSER ni! Seminar dia nak bantu usahawan PKS ke China pun ; papan tanda pun hanya dlm. B. Cina dan Inggeris - ini disyaki hanya nak bantu usahawan PKS bangsa PENDATANG Cina kot! Di samping itu, TAK hormat lansung B. KEBANGSAAN /Melayu) kita; HARAM JADAH betul si puak PENDATANG-TAK SEDAQ DIRI-amat RASIS ni!

Begitu juga di Wisma dia; poster GERGASI dlm. B. Cina aja TAK lama dulu!!

Dahlah Kem. yg. diKUASAI MCAnjing KURAP ni telah GAGAL! Kerana aku amat RISAU dan HIBA betul dgn. KEMALANGAN2 jlnraya yg. sangat KEJAM - hampir hari2; ada saja yg. diBUNUH dgn. amat NGERI, terutamanya PENUNGGANG2 MOTOSIKAL yg. mat MALANG! MAJORITI disyaki dari bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu - SPAD patut DEDAHkan STATISTIK mangsa mengikut BANGSA!

Maka, aku syak, sedg. berlaku dgn. amat agresif, MO PEMBUNUHAN-ala ZIONIS ke atas umat Islam/Melayu kita kat Malaysia ni oleh EJEN2 SETAN ZIONIS DAPJUBOQ BABI-KULI2 ISrael/MOSSAD terutamanya melalui pemandu2/pemilik2 lori2/bas2/4WD (di mana umat Islam/Melayu senang diKENALI dr. pakaian Islam/Melayu dan HIASAN ISLAM di KENDERAAN), melalui KEMALANGAN2 jlnraya; apalagi SUSAH nak diBUKTIkan! Sebab itu dlm. SETIAP Kemalangan JLNRAYA, pihak KELUARGA tidak hanya boleh menyatakan ini TAKDIR tetapi harus MENYIASAT termasuk melalui Central Taffic Bureau Bukit Aman, dgn. TERPERINCI - bagaimana KEMALANGAN2 KEJAM ini boleh berlaku!

Maka, yg. PENTING – ISLAM dan KEBAJIKAN/KESELAMATAN/WARISAN/HAK bangsa BUMIPUTERA serta NEGARA ISLAM kita ini terus diPERTAHANkan! Maka, kewibaan CALON2 adalah PENTING!

Oleh itu, aku memang TAK akan MENGUNDI parti PENDATANG MCAnjing KURAP-DALANG DUA MUKA yg. amat BONGKAK dan anti-ISLAM/anti-Bumiputera Islam/Melayu tu (spt. TUAN sebenaq PENJAJAH PARASIT DAPJUBOQ BABI dia - lihat sj. di media StarZIONIS JUBOQ BABI dia - lansung TAK iktiraf Bumiputera Melayu sbg. bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS di Semenanjung kita ni; hanya Orang ASLI)!

Maka aku akan MENGUNDI calon2 PAS (yg. TAK berkomplot dgn. PH/BumiHOMO Bersatu) kalau calon2 UMNO tidak berWIBAWA serta PENAKUT mahupun kalau calon2 itu dr. parti MCAnjing KURAP "LOSER"-no 1 ni!

Tok Landak.

nuar said...

Pernyataan Dato Wan ni benar...belum pilihanraya calon MCA sudah dijaja sebagai calon untuk Parlimen PRU14...tentu sekali lagi undi protes akan berlaku...motif apa...fikirlah sendiri...

Tok4Bad said...

Berilah peluang kepada calun dari UMNO bahagian untuk bertanding pada PRU akan datang.
Apakah kekurangan kami lagi hingga di nafikan pada PRU lepas??
Jika nak di katakan kuota MCA untuk bertanding di parlimen Raub tidak sesuai kerana kerusi P080 Raub adalah hak UMNO sejak merdeka tetapi di pinjamkan sementara
BANGKITLAH ANAK ANAK MELAYU RAUB
KITA TUNTUT HAK KITA
SUDAH SUDAHLAH MENJADI TUNGGANGAN MCA

Anonymous said...

Tengok samada KemGAGAL yg. diTERAJUI si MCacing ni akan MELAWAT mangsa2 amat MALANG kita ni dan MENYIASAT akan PEMBUNUHAN KEJAM terhadap anak2 muda bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita ni dlm. KEMALANGAN JLNRAYA ni?!!!!!!! Dan adakah SPAD/PDRM akan MENYIASAT habis2an BETINA SIAL yg. diTUDUH menggunakan HP dan pandu LAJU seolah MABUK, serta apa juga BANGSA betina ni??!!! Dan pihak keluarga mangsa mesti SAMAN si BETINA SIAL ni sampai berJUTA!

Tapi ada berita seolah MENYALAHkan mangsa2 ni kononnya dr. kumpulan mcm. MAT REMPIT Basikal pula - SIAL betul media2 PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI ni!!!

Lihat di http://beliabangkit.blogspot.com/2017/02/mangsa-kami-berhenti-sebelum-pemandu.html#.WKgrLTlyrIU

MANGSA : Kami Berhenti Sebelum Pemandu Wanita Yang Bermain HP Merempuh!
Diterbitkan Belia Bangkit Pada 5:03:00 PTG

"Kami berhenti dalam 10 minit, tiba-tiba saya nampak sebuah kereta memecut laju menuju ke arah kami dan terus merempuh kami," kata seorang mangsa yang terselamat dalam kejadian rempuhan pagi tadi.

Muhammad Zulfadli Yusri, 19, berkata beliau dan beberapa lagi rakannya datang dari kawasan rumahnya di Stulang Darat, di sini sebelum bertemu kumpulan lain di lokasi kejadian. Katanya, semua yang berkumpul di lokasi kejadian bukan bergerak dalam kumpulan sama, sebaliknya hanya bertemu di kawasan itu sebelum rempuhan berlaku.

"Saya datang dari Petronas (Jalan Lingkaran Dalam) dan nampak beberapa kumpulan basikal berhenti di sebelah kubur (lokasi kejadian), jadi saya ke sana untuk melihat apa mereka buat.

"Ketika bersama kumpulan itu, saya nampak satu kereta dan pemandu perempuan itu sedang bermain telefon terus merempuh kami sedang berhenti di situ," katanya.....

(Tok Landak)

Anonymous said...

PEMBETULAN:

Tengok samada KemGAGAL yg. diTERAJUI si MCacing ni akan MELAWAT mangsa2 amat MALANG kita ni dan MENYIASAT akan PEMBUNUHAN KEJAM terhadap anak2 muda bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita ni dlm. KEMALANGAN JLNRAYA ni?!!!!!!! Dan adakah SPAD/PDRM akan MENYIASAT habis2an BETINA SIAL yg. diTUDUH menggunakan HP dan pandu LAJU seolah MABUK, serta apa juga BANGSA betina ni??!!! Dan pihak keluarga mangsa mesti SAMAN si BETINA SIAL ni sampai berJUTA!

Tapi ada berita seolah MENYALAHkan mangsa2 ni kononnya dr. kumpulan mcm. MAT REMPIT Basikal pula - SIAL betul media2 PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI ni!!!

Lihat berita TERBARU dr. MANGSA2 kita sendiri di http://beliabangkit.blogspot.com/2017/02/mangsa-kami-berhenti-sebelum-pemandu.html#.WKgrLTlyrIU

MANGSA : Kami Berhenti Sebelum Pemandu Wanita Yang Bermain HP Merempuh!
Diterbitkan Belia Bangkit Pada 5:03:00 PTG

"Kami berhenti dalam 10 minit, tiba-tiba saya nampak sebuah kereta memecut laju menuju ke arah kami dan terus merempuh kami," kata seorang mangsa yang terselamat dalam kejadian rempuhan pagi tadi.

Muhammad Zulfadli Yusri, 19, berkata beliau dan beberapa lagi rakannya datang dari kawasan rumahnya di Stulang Darat, di sini sebelum bertemu kumpulan lain di lokasi kejadian. Katanya, semua yang berkumpul di lokasi kejadian bukan bergerak dalam kumpulan sama, sebaliknya hanya bertemu di kawasan itu sebelum rempuhan berlaku.

"Saya datang dari Petronas (Jalan Lingkaran Dalam) dan nampak beberapa kumpulan basikal berhenti di sebelah kubur (lokasi kejadian), jadi saya ke sana untuk melihat apa mereka buat.

"Ketika bersama kumpulan itu, saya nampak satu kereta dan pemandu perempuan itu sedang bermain telefon terus merempuh kami sedang berhenti di situ," katanya.....

(Tok Landak)

acis hasif said...

Golongan muda di Raub amat inginkan pemimpin dari kalangan orang Melayu sendiri. Ia telah terbukti dlm PRU13 lepas ramai org melayu mngundi calon melayu drpd Dap. Kenapa tdk diberikan peluang sekali lagi kpd umno. Calon yg kalah di kajang pon campak ke raub. Kami sebagai org muda mahukan calon yg berkaliber dn konsisten dlm pru14 nnti.

Anonymous said...

Undilah BN.... penyelamat ekonomi negara..harga rumah murah..minyak murah...harga barang murah..bil letrik murah... jln2 cantik..pemimpin pun tiap2 bulan turun bantu rakyat..BRIM pun dapat bertahan sehingga setahun..Pengangguran 0%...anak Melayu semua berjaya... korang ade nak sambung lg x? Umno penyelamat ekonomi negara

Anonymous said...

Tengok samada KemGAGAL yg. diTERAJUI si MCacing ni akan MELAWAT mangsa2 amat MALANG kitadr. anak2 muda bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita dlm. KEMALANGAN JLNRAYA basikal tu?!!!!!!! Dan adakah SPAD/PDRM akan MENYIASAT habis2an BETINA SIAL yg. diTUDUH menggunakan HP dan pandu LAJU seolah MABUK, serta apa juga BANGSA betina ni??!!! POLIS mesti berikan BUKTI yg. si BETINA ni dah diUJI air KENCING dia waktu kemalangan tu (PEMANDU2 yg. menyebabkan KEMALANGAN JLNRAYA mesti diUJI air kencing depa utk. ALKOHOL/DADAH walau depa sendiri CEDERA) serta SIASAT juga HP si BETINA ni utk. PASTIkan waktu TERAKHIR dia buat PANGGILAN & dari mana)!!!! POLIS tolong JANGAN keluaqkan pengumuman sewenangnya MENYALAHkan MANGSA2 sebelum SISATAN RAPI OI!!!!

Dan pihak keluarga mangsa mesti SAMAN si BETINA SIAL ni sampai berJUTA kalau dia diBUKTIkan berSALAH!

Tapi ada berita seolah MENYALAHkan mangsa2 ni kononnya dr. kumpulan mcm. MAT REMPIT Basikal pula - SIAL betul media2 PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI ni!!!

Lihat berita TERBARU dr. MANGSA2 kita sendiri di http://beliabangkit.blogspot.com/2017/02/mangsa-kami-berhenti-sebelum-pemandu.html#.WKgrLTlyrIU

MANGSA : Kami Berhenti Sebelum Pemandu Wanita Yang Bermain HP Merempuh!
Diterbitkan Belia Bangkit Pada 5:03:00 PTG

"Kami berhenti dalam 10 minit, tiba-tiba saya nampak sebuah kereta memecut laju menuju ke arah kami dan terus merempuh kami," kata seorang mangsa yang terselamat dalam kejadian rempuhan pagi tadi.

Muhammad Zulfadli Yusri, 19, berkata beliau dan beberapa lagi rakannya datang dari kawasan rumahnya di Stulang Darat, di sini sebelum bertemu kumpulan lain di lokasi kejadian. Katanya, semua yang berkumpul di lokasi kejadian bukan bergerak dalam kumpulan sama, sebaliknya hanya bertemu di kawasan itu sebelum rempuhan berlaku.

"Saya datang dari Petronas (Jalan Lingkaran Dalam) dan nampak beberapa kumpulan basikal berhenti di sebelah kubur (lokasi kejadian), jadi saya ke sana untuk melihat apa mereka buat.

"Ketika bersama kumpulan itu, saya nampak satu kereta dan pemandu perempuan itu sedang bermain telefon terus merempuh kami sedang berhenti di situ," katanya.....

(Tok Landak)

Anonymous said...

PEMBETULAN: Maaf

Tengok samada KemGAGAL yg. diTERAJUI si MCacing ni akan MELAWAT mangsa2 amat MALANG kita dr. anak2 muda bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita dlm. KEMALANGAN JLNRAYA basikal tu?!!!!!!! Dan adakah SPAD/PDRM akan MENYIASAT habis2an BETINA SIAL yg. diTUDUH menggunakan HP dan pandu LAJU seolah MABUK, serta apa juga BANGSA betina ni??!!! POLIS mesti berikan BUKTI yg. si BETINA ni dah diUJI air KENCING dia waktu kemalangan tu (PEMANDU2 yg. menyebabkan KEMALANGAN JLNRAYA mesti diUJI air kencing depa utk. ALKOHOL/DADAH walau depa sendiri CEDERA) serta SIASAT juga HP si BETINA ni utk. PASTIkan waktu TERAKHIR dia buat PANGGILAN & dari mana)!!!! POLIS tolong JANGAN keluaqkan pengumuman sewenangnya MENYALAHkan MANGSA2 sebelum SIASATAN RAPI OI!!!!

Dan pihak keluarga mangsa mesti SAMAN si BETINA SIAL ni sampai berJUTA kalau dia diBUKTIkan berSALAH!

Tapi ada berita seolah MENYALAHkan mangsa2 ni kononnya dr. kumpulan mcm. MAT REMPIT Basikal pula - SIAL betul media2 PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI ni!!!

Lihat berita TERBARU dr. MANGSA2 kita sendiri di http://beliabangkit.blogspot.com/2017/02/mangsa-kami-berhenti-sebelum-pemandu.html#.WKgrLTlyrIU

MANGSA : Kami Berhenti Sebelum Pemandu Wanita Yang Bermain HP Merempuh!
Diterbitkan Belia Bangkit Pada 5:03:00 PTG

"Kami berhenti dalam 10 minit, tiba-tiba saya nampak sebuah kereta memecut laju menuju ke arah kami dan terus merempuh kami," kata seorang mangsa yang terselamat dalam kejadian rempuhan pagi tadi.

Muhammad Zulfadli Yusri, 19, berkata beliau dan beberapa lagi rakannya datang dari kawasan rumahnya di Stulang Darat, di sini sebelum bertemu kumpulan lain di lokasi kejadian. Katanya, semua yang berkumpul di lokasi kejadian bukan bergerak dalam kumpulan sama, sebaliknya hanya bertemu di kawasan itu sebelum rempuhan berlaku.

"Saya datang dari Petronas (Jalan Lingkaran Dalam) dan nampak beberapa kumpulan basikal berhenti di sebelah kubur (lokasi kejadian), jadi saya ke sana untuk melihat apa mereka buat.

"Ketika bersama kumpulan itu, saya nampak satu kereta dan pemandu perempuan itu sedang bermain telefon terus merempuh kami sedang berhenti di situ," katanya.....

(Tok Landak)

Anonymous said...

I can understand you supporting UMNO but I cannot understand you supporting your leader who stole billions from the rakyat.

Bolehkah Raja Raja Melayu Survive?

Sejak 200 tahun dulu hampir 80 sistem monarki yang ada dalam dunia ini runtuh. Penyebab utama keruntuhan sistem mon...