UMNO dan BN Sapu Bersih 4-0 Politik Jerantut PRU14

Image result for WZWH najib


Hari ini WZWH boleh confirm bahawa UMNO dan BN boleh sapu bersih 4-0 politik Jerantut PRU 14.

Politik Jerantut terdiri dari Parlimen Jerantut, DUN Pulau Tawar, DUN Damak dan DUN Tahan.

Kenapa WZWH meramal demikian?

Pertama Pembangkang Jerantut sudah berpecah. 

PAS Jerantut sudah tidak bersama Pakatan Harapan. 

Pemimpin DAP yang bekerja kuat untuk parti telah lama dipecat hingga dulu berlaku insiden penyokong DAP Jerantut baling telur kepada pemimpin DAP Pahang.

PAN-Parti Amanah diketuai oleh mantan calon PAS Parlimen Jerantut 4 penggal sudah tentu sokongan yang selama ini diberi tidak mudah sekarang.

PKR di Jerantut sudah lama mati hanya letak calon saja bertanding di DUN Damak PRU 13 berlawan 4 penjuru: 1 MCA-BN, 1 PKR, 2 Bebas.

Parti BERSATU Jerantut pula dilabel "parti anak beranak" susah dapat sokongan.

Dikalangan situasi ada 2 jenis pembangkang mahu bertanding mana kerusi.

PAS tentu mahu maintain bertanding di Parlimen Jerantut, DUN Tahan dan DUN Pulau Tawar.

PAS juga oleh kerana bergerak solo tidak tertakluk kepada Pakatan Harapan mungkin letak calon di DUN Damak.

PKR masih mahu letak calon di DUN Damak

PAN pun mahu letak calon di DUN Damak.

Bebas yang menarik undi no 2 tertinggi di DUN Damak PRU 13 pun mahu mencuba.

DAP pun mahu melobi kerusi DUN Damak kerana pengundi Cina mewakili 34% pengundi.

DUN Pulau Tawar pula PAN mesti bertanding dimana PAS bertanding.

Begitu juga di DUN Tahan, bila PAS bertanding, PAN mahu bertanding. Parti BERSATU pun berminat bertanding di DUN Tahan.

Parlimen Jerantut pula DAP, PKR dan PAN beri laluan kepada Parti BERSATU. Maka berlaku 3 penjuru bila PAS dan UMNO bertanding.

Keputusannya mudah bila PAS semakin kurang undi pecah kepada Pakatan Harapan manakala UMNO maintain dan undi masyarakat Cina akan kembali kerana lebih yakin dengan kebolehan calon UMNO Parlimen Jerantut membawa pertumbuhan ekonomi lebih mampan.

DUN Damak oleh kerana Pakatan Harapan selalu letak calon masing-masing dan calon Bebas akan buat MCA tetap menang. MCA akan letak calon baru orang muda.

DUN Pulau Tawar akan memberi kemenangan selesa kepada UMNO kerana banyak sokongan pengundi dari 13 Rancangan Felda. UMNO akan letak calon anak peneroka professional muda bertanding di situ.

DUN Tahan telah menyaksikan banyak kemajuan infrastruktur luarbiasa. Legasi kepimpinan itu tetap diteruskan bila UMNO akan letak calon anak tempatan professional muda.

Yang penting aura "wow faktor" DS Najib yang lebih meyakinkan rakyat dengan berbagai transformasi di bandar, banyak pelaburan FDI membantu pertumbuhan ekonomi serta beberapa projek mega di Negeri Pahang sendiri yang menyebabkan "Make Pahang Better and Great".

UMNO dan BN sapu bersih 4-0 politik Jerantut PRU 14.

Comments

LKTP1436 said…
Politik Jerantut bukanlah tempat terbaik untuk umno kerana di sana terdapat terlalu banyak kekurangan dari segi pembangunan.

Selain dari projek jalan baru Ulu Tembeling, apa lagi projek untuk kwsn Jerantut ?
Tiada...... Hospital baru seperti yg di janjikan oleh CikGu lan, tidak kesampaian, jadi Daerah Jerantut ketinggalan dari segi pembangunan.

Cuma Umno Daerah Jerantut untung sebab Pas telah berpecah dari Pakatan Harapan, ini menyebabkan keuntungan kpd Umno Jerantut, selain dari perpecahan ini tiada lain faktor yg memberikan harapan kemenangan kepada calon Umno.
Anonymous said…
#DESTROY the Penjajah Parasit/Penyamun DAPerasuah-no 1 Dunia JUBOQ BABI & KULI2-terTONGGENG dia-si PKRHOMO ANJING KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT!

Lihat PENDEDAHAN ni oleh bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali bin Abdul Rahman, ketika berceramah di Putrajaya pada 3 Julai 2012 - tentang MO Setan Zionis ‘Malaysian Malaysia’-si TERORIS PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN KAFIR HARBI HOMO DAPJUBOQ BABI; lihat di https://aidcnews.wordpress.com/2017/03/17/modus-operandi-malaysian-malaysia-didedahkan-bekas-aktivis-dap/ :

Modus Operandi ‘Malaysian Malaysia’ Didedahkan Bekas Aktivis DAP

AIDCNews

, March 17, 2017

...Lim Kit Siang biasa kata dalam mesyuarat, Raja-raja yang ada di Malaysia ini adalah dari keturunan lanun, perompak dan penjudi. …Tuan-tuan masih ingat tak apa yang berlaku pada 11 April (2012) yang lalu, semasa pertabalan Yang Maha Mulia Duli Yang Dipertuan Agong. Tengok, bagaimanakah mereka menghina dan mencaci Raja.

Kerana apa? Mereka yakin kalau dapat tawan Putrajaya, itulah pertabalan terakhir Agong di bumi Malaysia ni. Lepas ini tak ada dah. Kita akan lantik Presiden. Kita akan turunkan sembilan Raja. Kita akan lantik satu Presiden.

Presiden pertama, memang kita akan bagi kat orang Melayu. Yang pertama sahaja. Lepas yang kedua, seterusnya akan diberi kepada orang Cina dan India. Macam Singapura lah....

Azan kita tidak akan benarkan.....

Bahasa Inggeris, kita akan jadikan bahasa kebangsaan. Bahasa Malaysia Cuma sebagai bahasa perantaraan sahaja. Bahasa Inggeris bahasa utama, bahasa kedua kita akan galakkan adalah bahasa Mandarin.

Bagi DAP, bahasa Malaysia is a not value language.

Inilah agensi pertama kita akan bubarkan selepas dua minggu kami tawan Putrajaya. MARA….Kita akan tubuhkan agensi lain bukan MARA. Nama MARA akan dihapuskan…..

Tuan-tuan tahu tak dalam satu mesyuarat, Lim Kit Siang dengan Lim Guan Eng kata apa, “Bangsa yang paling bodoh dan yang paling malas dalam dunia ini adalah bangsa Melayu…. Dia kata, nilai seorang Melayu ni, “Nilai seorang Melayu ni RM100 sahaja. No more than that value.” .......

Kami ingin menjadikan Malaysia sebagai sebuah Republik, macam Singapura....DAP paling benci tiga benda; Islam, Melayu dan Raja….Dia akan tukar Rejimen Askar Malaysia selepas ini. perkataan Melayu tu dia akan buang.

Begitulah juga dengan Panglima Angkatan Tentera dengan KPN. Dua-dua jawatan tertinggi khas untuk orang Cina saja. Dia tak akan bagi dekat orang Melayu. Eksklusif untuk orang Cina…..

Majlis Agama Islam akan dibubarkan dan akan digantikan dengan Majlis Antara Agama. Semua agama duduk dalam satu jabatan macam IFC. Kita akan gabung dan duduk dalam satu jabatan.

Begitu juga wang zakat, boleh digunakan oleh orang bukan Islam. ....

Mahkamah Syariah. Mahkamah yang berteraskan agama tidak akan dipraktikkan lagi di bumi Malaysia. Kita akan guna satu Mahkamah Sivil saja, yang lain semua kita akan tolak. Kita tidak akan iktiraf. Dasar Ekonomi Baru (DEB). Lepas Lim Guan Eng ambil sumpah, inilah kenyataan pertama dia, “Akan hapuskan Dasar Ekonomi Baru.”….

Tuan-tuan tahu tak, kalau DAP dapat perintah banyak warganegara Taiwan, Hong Kong, Singapura akan memohon jadi rakyat Malaysia selepas ini...... (baca sendiri artikel amat PENTING ini sepenuhnya)

(Tok Landak)

Nota: Kalau berita ni TAK benaq, kenapa Razali TAK diSAMAN oleh spesis TERORIS PENJAJAH Zionis DAPJUBOQ BABI-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni?!! Dan kita boleh agak kenapa zah*dKITOL-geng AnwaqHOMO/KD*GAGAL tu enggan MENYIASAT bawah Akta TERORISMA!

Dan si PENYAMAQ PENAKUT PEMBUNUH/PEROGOL HOMO DAPJUBOQ BABI sedg. menCURI identiti RAZALI utk. mengGERTAK nak BUNUH/ROGOL Nek Tempoyak & Bapanya yg. bekas ASKAR – kerana depa punya TAKUT atas PENDEDAHAN Razali ni & mulut2 CILI PADI BERAPI Tok Landak/Nek Tempoyak/Makcik Sambal Belacan (TULEN) yg. amat ANTI-DAPJUBOQ BABI!
Anonymous said…
Bagus UMNO jerantut, kekalkan tradisi kecemerlangan. UMNO Temerloh boleh berangan aje kot, selagi janji kerajaan nak bina universiti awam dan mrsm sejak awal thn 2000-an dan jambatan baru ke seberang tloh dibina, mmg tinggal impian ajelah BN tawan semula Temerloh.

Popular posts from this blog

Asal Usul Raja-Raja Melayu Nusantara

Legenda Kota Gelanggi Yang Menjadi Rebutan Ramai Raja-Raja Asia

Siapa Raja Mendeliar Dan Si Kitol Keling Khianati Malaysia?