Nuffnang Ads

Pages

Monday, June 9, 2014

Safari Park Tembeling Tengah

Safari Park adalah feature utama Projek Bandaraya Hutan Hujan Tropika Sultan Ahmad Shah sila klik sini.

Apa itu Safari Park? sila klik sini dan klik sini.

Dari Kuala Tembeling sepanjang sungai ke Ulu Tembeling selain kawasan Taman Negara kita warta sebagai Zon Safari Park seluas 12,000 ekar

Dari Kuala Sat hingga ke Gusai kita warta sebagai Zon Agarwood (gaharu) seluas lebih 20,000 ekar.

Kita bina bandar baru Kuala Tahan seluas 2000 ekar sebagai Pusat Pentadbiran yang kita namakan Projek Bandaraya Hutan Hujan Tropika Sultan Ahmad Shah berkonsepkan eco-design dan green technology.

Disini juga didirikan Caviar Park selain ikan sturgeon juga pusat penyelidikan ikan tempatan.

Posting ini mengenai Safari Park yang tema binatangnya seperti dibawah.





Kenapa kita mahu bina Safari Park? Apa pentingnya Safari Park kepada kita?



Pembahagian zon-zon binatang:



Zon Badak


Tidak sampai ada 100 ekor badak sumatera di Asia Tenggara terutama di Indonesia dan Malaysia. Safari Park Tembeling Tengah membantu membiakkan badak sumatera. Tidakkah badak kita juga sama cute dengan Panda China?


Zon Haiwan Hervivor



Zon Haiwan Kecil



Zon Harimau



Zon Buaya




Zon Gajah



Dalam pertemuan WZWH dengan PM pada minggu lepas, PM tidak gusar dengan kos projek ini yang dibiayai oleh pelabur. PM tahu macamana mahu mencari pelabur. Yang lebih PM pentingkan macamana mahu menarik 'volume' bagi menarik ramai pelancong?

Ya itu mengenai marketing, bagaimana kita mahu menjual package Safari Park ini supaya menarik ramai pengunjung dari serata dunia yang menambah lagi menariknya Taman Negara sebagai world brand of rainforest.

After all...sudah lama PM impikan mahu bina Safari Park yang berprestige di Pahang terutama sangat sesuai dekat dengan Taman Negara.

Safari Park near Taman Negara the world oldest rainforest jungle adalah pakej yang menarik.

7 comments:

Anonymous said...

Projek ini baik, usahakan sampai berjaya, org yg kritik tu bila dh berjaya nanti akan ternganga, yg penting, fikir, usaha cari pelabur, dan buat sehingga jaya.

Anonymous said...

alahai,

kata tak sekolah nanti terentap tak pasal2... tapi ialahkan udah hasil keja rupanya camtu, bangang!!! org suroh share proposal safari die camne... bukan suroh share phamplet die adoi.. sebab safari nie kecik jea.. yg besarnya pdg golf, polo, hotel dan gitu2...

alahai...
modal sama jea... ade niat nak sebelah taman negara.. mentaliti sama jea. takde langsung wawasan. ciss.. bukak kaw atas alasan safari ke haram jadah ape ke... pelabur sebat dulu kayu balak... nak buat safari katakan.. dah tu kena tukar status tanah... pastu pelabur calo... safari terkontang-kating sethn-dua.. kerajaan negeri ambil alih [bailout lea tu]... sethn-dua gak pasal lembab... pastu tukar status tanah ke pertanian hape ke... jual,je tanah tu... abih cite.. esok kayu balak dah kurang@komersial tak berbaloi [kos>untung].. ape yg tinggal pd pahang... cam kes buat theme park berdekatan dgn lynas.. kang tegur kata cerdik, marah pulak.. itulah pasal.. melayu mangkok dok kat atas...



Usin Malaun said...

aku sokong sangat mamat atas ni.Tujuannya nak habiskan balak lepas tu jd projek gajah putih mcm labu sentral.kalau mangkuk duk kat atas wan zuri juga yg dapat minum air kencing dia.

Usin Malaun said...

Mudah ke nak dpt status bandaraya sedangkan kuantan belum lg bandaraya jangan nak cong la zuri kalau dompok blh la kau cong.

Anonymous said...

usin malaun ni anak pelacur chow kit road.biasa minum air kencing pelacur! tu yang merepek macam tu! dia ni penentang segala usaha orang lain! yang dia tahu tak ada duit paw org sana sini! tu yang yb hj nazlan tak tahan dn membenci dia!

Usin Malaun said...

Suka2 hati aje ckp aku anak pelacur. ni la manusia BN tiada modal dan mereka2 berpolitik SEKS dari atas hingga la bawah.Bahlol Anom June 13, 2014 at 3:08 PM, pahang ni mana layak lg ada bandaraya sedangkan kuantan sendiri pun tak mencapai bandaraya.Nampak sangat awak ni bahlol minum air kencing dompok.

Anonymous said...

Boleh ke ong ni buatnye WZWH...lemok dagu pon xreti nok buang inikan projek gni...