ADUN Pulau Tawar Perlu Bangkit Dan Ceria Semula


YB Dato' Dr. Ahmad Shukri bin Ismail, ADUN Pulau Tawar. Dulu beliau merupakan pemimpin UMNO yang aktif dan ceria.


Pada PRU 2008, DUN Pulau Tawar menyumbang majoriti lebih 3100 undi kepada parlimen Jerantut. Pengundi DUN Pulau Tawar berjumlah 18,000. Dun Pulau Tawar mempunyai 18000 orang pengundi. Kalau tidak kerana pengundi-pengundi yang majoritinya terdiri daripada peneroka Felda sudah tentu sukar untuk BN mempertahankan kerusi parlimen di Jerantut.

WZWH ingin memberi satu laporan 'feedback' dari suara akar umbi di DUN Pulau Tawar. Diharap mendapat tindakan dan susulan dari ADUN Pulau Tawar.

Selepas kemenangan selesa DUN Pulau Tawar dalam PRU lepas, kini pergerakan DUN Pulau Tawar menjadi statik dan lesu. Momentumnya semakin lesu dan ini amat membimbangkan UMNO dan BN. Jangan disangka air yang tenang tiada buaya!

Setelah ADUNnya tidak menjadi EXCO lagi dan tewas dalam pemilihan Ketua Bahagian UMNO Jerantut beliau seolah-olah tidak bersemangat lagi menjalankan tugas-tugasnya. Walaupun wakil rakyat itu merasakan beliau berada di zaman penghujungnya namun perkhidmatan kepada rakyat hendaklah diteruskan.

Hasil dari perbincangan WZWH dengan beberapa Ketua Cawangan UMNO dan Ketua Pemuda UMNO cawangan di DUN Pulau Tawar, WZWH mendapati:
  • Sukar untuk berjumpa dengan YB ADUN Pulau Tawar. Pejabat Perkhidmatan ADUN sunyi.
  • Minta peruntukan payah jadi banyak program terbantut di cawangan-cawangan.
  • Ketua Cawangan Sungai Tekam dan Gelanggi satu meletak jawatan. Kenapa?
  • Penubuhan ranting parti PKR di Gelanggi 2 dan beberapa ranting PKR di DUN Pulau Tawar. Mengapa jadi begini?
  • Banyak borang biasiswa Yayasan Pahang dari DUN Pulau Tawar ditandatangani oleh ADUN lain.
  • Kalau dulu ada orang kuat ADUN seperti En. Nordin Wahid, En. Nordin Yit, Abang Jantan dan En Zainor yang boleh orang DUN Pulau Tawar terpa atau berjumpa tetapi sekarang tiada lagi.
  • Selama 3 penggal menjadi ADUN Pulau Tawar apakah sumbanganya yang boleh dinampak oleh pengundi di DUN Pulau Tawar?
  • Terdapat 5000 pengundi baru yang terdiri dari golongan muda dalam PRU 13 nanti. Apa jaminan majoriti 3100 di DUN Pulau Tawar dan parlimen Jerantut dapat dipertahan?
Jika dibiarkan DUN Pulau Tawar begini maka ianya akan memberi kesan kepada UMNO dan BN dalam PRU 13 nanti. Ini akan menyusahkan orang yang akan mengantikan beliau.  Diharap ADUN Pulau Tawar dapat menerima laporan 'feedback' dari akar umbi dan diambil tindakan.

Comments

Anonymous said…
WEHHH .... DEME BARU TAHU KEEE .... BUKAN DUN PULAU TAWAR JE LEMBAB .... SEMUA DUN LEMBAB TERMASUK PARLIMEN MEMANG LEMBAB .... KAS DAH TAHU LAMA DAH .... DEME SEBENARNYA YANG LEMBAB SEBAB BARU TAHU YANG DEME TU LEMBAB

Popular posts from this blog

Protokol Gelaran Dato' Pahang

Legenda Kota Gelanggi Yang Menjadi Rebutan Ramai Raja-Raja Asia

Cerita "Orang Liar" Pahang