Nuffnang Ads

Pages

Wednesday, July 10, 2013

Ramadan Kareem By President Barack Hussein Obama



Statement by the President on the Occasion of Ramadan

With the start of the sacred month of Ramadan, Michelle and I extend our best wishes to Muslim communities here in the United States and around the world.

For the world’s 1.5 billion Muslims, Ramadan is a time for thoughtful reflection, fasting and devotion. It is also an opportunity for family and friends to come together and celebrate the principles that bind people of different faiths – a commitment to peace, justice, equality and compassion towards our fellow human beings. These bonds are far stronger than the differences that too often drive us apart.

This month also reminds us that freedom, dignity and opportunity are the undeniable rights of all mankind. We reflect on these universal values at a time when many citizens across the Middle East and North Africa continue to strive for these basic rights and as millions of refugees mark Ramadan far from their homes. The United States stands with those who are working to build a world where all people can write their own future and practice their faith freely, without fear of violence.

In the United States, Ramadan is a reminder that millions of Muslim Americans enrich our nation each day—serving in our government, leading scientific breakthroughs, generating jobs and caring for our neighbors in need. I have been honored to host an iftar dinner at the White House each of the past four years, and this year I look forward to welcoming Muslim Americans who are contributing to our country as entrepreneurs, activists and artists.

I wish Muslims across America and around the world a month blessed with the joys of family, peace and understanding. Ramadan Kareem.

30 comments:

Unknown said...

mengapa perlu siarkan ucapan ni?? penting ker???

kenapa title perlu stress Barack Hussein? Nama official yang slalu dia disebut adalah Barack Obama... he is not a moslem...so jangan cuba misled pembaca kat sini...

Anonymous said...

Unknown 12:24 AM, fahamkan maksud dan penyampaiyan ucapan President Amerika itu. Munasabahlah, benda yang baik diterima baik.

Unknown said...

memang la dia akan ckp benda baik.... george bush pun time ramadan ckp benda baik.... hahahahah

pelik btul laa...

bila isu panas, bakar bendera amerika kt kedutaan dia.. berarak hari jumaat psl israel / palestine....

kalau da lepas beberapa minggu, da sejuk, sayang amerika...

bangang la korang...
semua penipu belaka...

asal ada duit amerika, enjoy...
hipokrit

Anonymous said...

Aku nak tanya macai PAS...
betol ke pas berjaya resapkan islam dalam diri korang? Aku tgk macai pas pun kaki no eko kaki pmpn kaki club mcm2 la bnde dosa besar..,
Berbeza dgn UMNO,,, umno berjaya resapkan jati diri melayu smpai kuat semangat melayu dalam stiap pengikut UMNO

Anonymous said...

dah nama dia Barack Hussein, tulis la Barack Hussein, bodo unknown

Anonymous said...

PELIK LAGI AJAIB....orang2 melayu terutama pembangkang cukup marah kerana ujudnya ladang ternakan lembu yang diusahakan oleh bumiputra..mereka terikut2 rentak pengimport daging yang bukan beragama islam menentang usaha NFC...
tapi bila ada usaha2 untuk mewujudkan ladang babi mega di Selangor di kawasan mejoriti melayu ..orang2 melayu dari pembangkang terutama PAS langsung tak bersuara...

Anonymous said...

Orang kita tak maroh kalau betul betul bela lembu......ini idok ambik duit gomen rm250 juta buat beli kondo.....tu yang kita maroh......cina yang kat selangor tu dia ambik duit tok dia buat bela babi....bukan ambik duit gomen......apa kita nok kecoh......

Unknown said...

Babi pun ada hak untuk hidup.... tak kira la babi ternakan atau babi hutan dalam hutan....


dia bela babi pun bukan pakai duit kerajaa, so apa masalah...

kes lembu pakai duit pembayar cukai..
gaji suami shahrizat 100,000 sebulan, 3 ekor anak dia gaji 80,000 dan kebawah seorang... layak ker??

even gaji public listed ceo tak sampai mcm tu... ni company private funded by tak payers...

kenapalah melayu yg komen sini mcm otak udang amno??? sebab tu la tak maju2 lagi negara ni.....

Anonymous said...

Betul bela babi tak pakai duit kerajaan. Bimbang jugerlah nanti ada orang melayu jaga kandang babi tu. Sebab aper puok pasiqun dah tak bersuara dan penyokong mereka bersetuju apa yang pasiqun kata semua jadi boleh.

Unknown said...

sapa nak bela babi??
u nak bela ker ???

pelik la i tengok jawapan2 mcm ni...
mcm orang tiada akal....

even orang cina , india pun tak suka bau babi laaa...

even orang melayu pun tak suka kerja kat tempat bela ayam.... semua pekerjaan ni bau busuk....

yang babi tu bukan binatang...tapi otak udang mcm korang.... belajar tak pandai, english tak tau, tapi pandai setakat baca blog2 bodoh mcm amno punya ni...

usin gampang said...

angkuh punya manusia.kau sapa?? hebat sangat ke?

dah tahu blog bodoh umno punya nape kau boleh sesat kat sini?nampak sangat kau pun sama bodoh.

kau sokong dap kau punya pasal.dap nak bela babi berhampiran kampung melayu semata-mata nak menyusahkan orang melayu dari segi amal ibadat.
melayu makan babi aje sokong dap!kau memang makan babi sebab kau bodoh baca blog umno bodoh ni!!!!

Unknown said...

mak bapak u da bagi nama elok2, u letak nama u usin gampang...

betapa bodohnya mat rempit amno....

can you reply back to me in English ???

Anonymous said...

gampang tu maksudnya senang, bodo unknown ni, banyak sangat menatap wajah nik aziz sampai jadi bengap gitu gaye.


unknown kat atas ni isnin lepas kat kedai bela kasut tepi stesen bas sibuk dia promote ke orang dia ada jual lencana gambar nik aziz, anwar, izzah, hadi, lks, lge, ambiga, samad said, suruh orang beli belake, ish takde harinya kome nak beli, sorang pun tak beli, hahahaha bangang budak pas gini jalan pun tak berapa betul

Anonymous said...

orang pas dah jadi macam arqam, sampai ke tahap memuja gambar. tapi jangan la gambar likitsiang, liguaneng, pun nak dipuja

Unknown said...

yang berjuta2 gambar nejib kat semua ofis government n bertebaran kat jalan2 dan bangunan dgn muka dan bibir merah Jambu Jibby aka bijan aka playboy pahang...yang sungguh hodoh kat satu malaysia....puik...

usin gampang said...

unknown bodoh,

gampang tu singkatan-generasi anak melayu pendokong agenda negara.bodoh buat cara bodoh!awok tu anak cina kacukan keling paria.pm punya baik jauh lebih baik dari pujaan ko nuar jubo kau hina sangat.akal dalam jubo izzah patut bodo sangat.

Anonymous said...

nama pun gampang,nampak sangat orang tak baik,takde nama yang bagus ke guna,patutla umno buta hati

usin menggampangkan pas said...

ni sekor lagi bodoh makan taik nik aziz! orang dah jelaskan singkatan nama gampang tu apa dia.tak reti baca bodoh piang.semua puak pr bodoh piang,munafik,kafir laknat!!!

itu mat sabu tak ada nama lain ke?atau dia memang kaki syabu?patutlah muka dia bodoh macam akal dia juga!!!

jangan berzina!tapi pemimpin pas yang ramai berzina.tak ke munafik namanya tu?cakap lain buat lain!

anon bodoh di atas tu janganlah perasan diri awok tu baik sangat.muhasabah dirilah setelah awok menaikkan martabat dap!melayu makan babi aje sokong dap!!

Donclub Jerantut said...

ikut dema la ....aku tumpang baca dan gelak jer ...kahkahkahkah

Unknown said...

well buddy, try reply back to me in english...

we will see your education level...

Unknown said...

why insult others....

did you know your ridhuan tee who writes in utusan and comes in TV is actually a chinese....??

mahethir is also a keling...
do you know that his name is not a malay name oreven moslem name...
maha means great... thir means warrior in indian languages... i am sure many malays never heard of that fact...

do not forget, this mahethir ask about the Gillette blade the reason why people keep beard... so insulting religion, (i wont say agama because its an indian word) but all of amno kept quiet... all for power n not justice...if a chinese said it, you fellas would have run amok...

even bumi putera is an indian word... HOW IRONIC....

usin gampang said...

bodoh!!!tak tahu membezakan antara keling dan mamak!sah dia ni cina red bean army.

keling tu gelaran untuk pesalah di india.kau tuduh mahahir tu keling nampak sangat awok ni bodoh tahap tertinggi macam lim kit sial!

mahathir keturunan terpelajar.sebelah bapak dia tu ada kaitan dengan ahlul bait.kalau kau islam kau tentu tau ahlul bait tu ramai kat india menjadi maulana gerakan islam.tapi kalau cina kau hanya tahu makan babi.

sebelah emak mahathir ialah wan mas tempawan cucu bekas menteri besar iaitu wan mat saman yang terkenal tu.jadi mana faktanya yang kau cakap mahathir tu keling,bodoh!

kau tu betul,keturunan pendatang cina kongsi gelap ghee him dan hai san!

cakap inggeris kononnya nak tunjuk educated sangatlah.kau tahu tak tukang cuci tandas kat london tu lebih pandai cakap inggeris berbanding kau!

saintis perancis pun tak pandai cakap inggeris tapi 200 kali lebih educated daripada kau.jangan nak bangga lah dengan bahasa orang,bodoh.

Unknown said...

keling tu pesalah kat India ???

hahahahha
betapa bodohnya awak....

tiada perkataan keling kat kamus bahasa2 baik sanskrit, hindi, tamil, malayalam (kerala mahathir), punjabi, benggali, oriya, kashmiri, marathi, kannada, tulu etc etc...

ni lah tahap melayu bodoh...

keling ni perkataan menghina yang melayu bodoh mcm awak pakai...

India da ada space program, melayu ada program apa ?? Program BR1M n sheikh muzapphar ??

Ahlul baik kepala otak u....

nama mahethir muhammad iskandar kutty.... mahethir ni malu dgn bapak diae sendiri, so buang pulak iskandar kutty.... sungguh hina manusia seekor ni....

nak cakap french..... bonjour...
english tak tau, french tak tahu...

memang BODOH...

usin gampang said...

awak penyembah british.mendewakan bahasa enjajah.

pesalah india yang dibawa dari india oleh kompeni hindia timur ke tanah melayu berasal dari kalinga.jangan tak tahu, bodoh!

jadi masyarakat melayu dahulu memanggil mereka keling,keling mereka maksudkan india,benua keling dalam ktab sejarah merujuk kepada negara india.

kau ni memang bodoh.tak faham komen orang.otak menakkul kurang pada kau.kau hanya guna sbelah otak sahaja.

aku cakap orang perancis tak pandang langsung bahasa yang kau agung2kan itu.bukan aku cakap guna bahasa perancis.

lulus darjah 6 berlagak.belajar bahasa inggeris pun pakai kaset.

ahlul bait pun tak tahu maknanya.susah cakap dengan manusia pandir ni.dia ingat pandai cakap inggeris standard sangatlah.pelacur kat rumah urut selangor bersepah cakap inggeris macam kau.

menyampah aku dengan melayu jubur hitam macam kau menganggung2kan bahasa penjajah.

orang macam kau ini lebih baik gi england kerja jadi tukang basuh berak queen elizabeth pujaan kau tu!bullshit!!!!

Unknown said...

i know kalinga is a region in ancient india...

rumah urut ni, bukan melayu umno yang buat dulu tu, sebelum tahun 2008 takde rumah urut ker bawah BN??

amno bagi cina kat kedai medicine jual Samsu n arak kualiti rendah bagi india miskin mati cepat...

amno buka genting dgn lim goh tong open Kasino..siapa rasmikan, PM melayu amno...

Sapa kawan baik crony rapat mahthir?? Ananda Krishnan (maxis/astro), Vincent Tan (tauke nombor ekor) ...mahathir sambut birthday last week no 88 dgn vincent Tan....

hebatlah mamak ni....

Amno ni mmg hebat...kepimpinan mamak tongkang...

Ketua setiausaha negara -Ali Hamsa (mamak)

penasihat petronas (mahthr) mamak

ketua putera aka chairman tabung haji - mamak azeez

ketua wanita - shahrizat mamak tongkang...

hebat...semua melayu segera... patutlah org mcm u terkedu....takde apa2..

owh man... so many africans, Bangla, Pakistan, Myanmar, Filipino now in KL...thanks to mudin and zahid hamidi...

negara pun tak tau nk jaga....piirahhh

usin gampang said...

awok ni lah assobiyyah.nabi dah kata orang asobiyyah macam awaok tak cium syurga.itu pun kalau awaok islam.tapi kalau tengok perangai awok menghina orang awok bukan islam,mungkin agama bahai.

awoklah bodoh,tak tahu menilai kebolehan orang.awok pandai sangat jaga negara masuklah politik.cakap aje lebih.nak kempen orang sokong parti awok pun 2 atau 3 orng aje yang ikut.

awok pr berangan ajelah nak memerintah negara ini.kami melayu islam tak akan benarkan kafir harbi macam awok memerintah negara ini.kami akan pertahankan walaupun terpaksa mengangkat senjata.

orang pertama aku cari kau lah wahai unknown.hantu aje tak ada orang kenal.

Unknown said...

entah2 sebelum ko cari aku, ko da jatuh miskin...papa kedana....

da nak bangkrap da msia ni.... tunggu la IMF dgn world bank.... buat malu jer style spesis u jaga negara....

korang curi petroleum dari sabah n sarawak 95% n develop semenanjung malaya..... malu la woiii...

Anonymous said...

orang kelantan lah yang paling kuat asobiyah. yang kedua kuat asobiyah ialah golongan syed. golongan syed ni kalau nak kawin mereka takkan kawin dgn orang bukan syed. kalau betul nabi kata macam tu maka dua jenis yang saya nyatakan ni dulu yang nabi kena rejek dulu

usin gampang said...

tak baik hina ahlul bait.nabi suruh jaga keturunan dia.sebab itu pilih syed aje.

unknown ni nampak macam cerdik tapi bodoh juga rupanya.

kaji perlembagaan negara.kalau hasil minyak tu dalam 3 batu nautika maka jadi milik kerajaan negeri.kalau di luar 3 batu nautika maka jadilah harta kerajaan pusat.

kalau nak cerca kerajaan tu biarlah ada fakta.ini pakai hentam tak tentu hala.pakai fitnah aje yang awok tau.dah semau orang tahu awok ni bodoh rupanya macam pencuci tandas kat lapangan terbang di england.bodus punya orang.aku lulus darjah enam lagi bijak dari kamu!

Anonymous said...

usin, teruskan, saya dah mula jadi peminat awak. blog ni tak berseri tanpa kehadiranmu. selama ni saya minat pada nik abduh, now saya dah u turn jadi peminat usin pulak. nik abduh apa pun tak boleh, angan2 nak jadi mb macam bapak dia juga kumpul harta tak habis2, bila orang tanya dia kata sekadar sebagai pemegang amanah, pemegang amanah taik kucing