Nuffnang Ads

Pages

Monday, July 15, 2013

Syria's Sex Slaves -How Muslim Men Are "Helping" Refugees By Nikah al-Mut’ah!



REFUGEES
1,758,338

FACTS & FIGURES
  • More than 1.6 million Syrians are hosted in foreign countries, placing unprecedented strain on communities, infrastructure and services in host countries.
  • There has been a massive escalation of arrivals in 2013. Over one million Syrian refugees have registered as refugees since the beginning of 2013.
  • Women and children make up three-quarters of the refugee population.
  • The vast majority of refugees are dependent on aid, arriving with little more than the clothes on their backs.Camp Zaatari, a tent city in the Jordanian desert, now houses 100,000 refugees. Vulnerable Syrian women fleeing to Zaatari have found trafficking, kidnapping, forced marriages and nowhere else to run.

"The Jordanian guys harass Syrian girls even at the age of 6 and 7." The woman points to a young girl of only 5 or 6 and says, "They'll even harass a young girl like her." The girl smiles a shy, bleak smile. Wealthy Arab men also come here to buy young Syrian brides. The Sheikh who runs the mosque in the camp explains why: "the dowries in the Gulf countries are very high, but to marry a Syrian woman is really cheap". In a bizarre contradiction, sexual violence is prompting families to marry off their daughters as young as possible, in a bid to pre-empt rape and sexual attacks. Matchmakers and brokers are cynically infiltrating the camp by posing as aid workers in search of Syrian brides who fall victim to so-called "pleasure marriages". One 28 year-old housewife from Homs who is effectively "pimping" out young Syrian girls for sex, gives us a price-list for anything from a cup of tea to a "pleasure marriage": "If he wants to get married it's $1400". This startling expose sheds a stark light on the forgotten plight of the women and girls of the Syrian civil war.

Muslim men from Saudi Arabia and other Gulf countries have asked their embassies to help them find Syrian girls living in makeshift refugee camps in Jordan and Iraq. "Exploiting the conditions of the girls in the refugee camps by marrying them temporarily is a form of rape that must stop immediately. Those responsible for this crime should be brought to trial," says Abdel Bari Atwan of Al-Quds Al-Arabi.

Syrian female refugees aged 14 and 15 who fled their country to Jordan and Iraq are being forced into "pleasure marriages" [Nikah al-Mut'ah] -- a pre-Islamic custom allowing men to marry for a limited period.

Apart from being a cover for legalized prostitution (the marriage can last for as little as 30 minutes), Nikah al-Mut'ah deprives the wife of many rights.

No divorce is necessary in "pleasure marriages," for instance, and the husband may void the marriage earlier than agreed.

What is most disturbing about this practice is not even whether or not the wife has rights, so much as that Muslim scholars and preachers have given the green light to their followers to exploit the plight of the poor and helpless Syrian girls.

Muslim men from Saudi Arabia and other Gulf countries have in the past few weeks asked their embassies in Amman and Baghdad to help them find Syrian girls living in makeshift refugee camps in Jordan and Iraq.

This is happening at a time when the oil-rich Arab countries are doing almost nothing to help the tens of thousands of Syrian refugees who are living in extremely difficult conditions.

Some Arab human rights activists have condemned the phenomenon, but their voice has thus far fallen on deaf ears.

Muslim preachers in a number of Arab countries have been encouraging their followers to engage in "pleasure marriages" with Syrian girls as a way of ridding them and their families of their misery. Some of these preachers have even issued fatwas [Islamic decrees] permitting the sexual exploitation of minors.

Many of these girls, according to reports in a number of Arab media outlets, are being returned to their families after hours or days of the temporary marriage.

Some of the victims are being sold by their desperate families to Muslim men in return for a few hundred dollars.

The Jordanian newspaper Ad-Dustour revealed that Muslim men from the kingdom were also exploiting the plight of the Syrian refugees by targeting 14 and 15 year old girls.

According to sources in Amman, some Jordanian Islamists have even divorced their wives in favor of temporary marriage of minors.

Abdel Bari Atwan, editor of the pan-Arab Al-Quds Al-Arabi newspaper, expressed outrage over the "ugly exploitation" of Syrian girls who fled the war in their country.

"Exploiting the conditions of the girls in the refugee camps by marrying them temporarily is a form of rape that must stop immediately," Atwan wrote. "Those responsible for this crime should be brought to trial."

Yet Atwan's condemnation seems to be a lone voice in the desert. No prominent Muslim figure or organization has deemed it necessary to denounce the sexual exploitation of the Syrian girls.

24 comments:

Anonymous said...

selagi usin tak komen selagi tu saya taknak komen

Bapak Usin Gampang said...

Saya pun

usin gampang said...

nikah mutaah berlaku zaman omar krn pejuang islam meninggal isteri terlalu lama.wanita boleh tahan empat bulan.lelaki jangankan 4 bulah,2 minggu dah ketoyong.

dari segi sekatan selewengan nafsu kira ok.tapi dari segi institusi keluarga tidak mendatangkan kebaikan kerana kontraknya tidak relevan.

sebab itu kahwin mutaah di haramkan berdasarkan situasi.

konflik syria mengundang dilema kerana permasalahan mazhab.

kerajaan syria bersandarkan fatwa ulamak ekstrim syiah yang menghalalkan darah sunni.pemberontak sunni mempertahankan maruah mereka.

yang jadi masalahnya kita kesian kepada basyar al assad bila campur tangan negara luar boleh sahaja menjahamkan syria.kita juga kesian kekejaman syiah syria menyebabkan sunni syria menderita.telah mati konik,luah mati cipap.hehehehe!

sebab itulah umat islam sunni di malaysia ni jangan memandang remeh terhadap kemasukan fahaman syiah yang cuba di bawa oleh mat sabu dan sigila khalid ismath.syiah taksub dan buat apa saja tanpa mengira kepentingan negara dan agama.

bumi-non-malay said...

Haram tetap haram, dan jangan haramkan yang halal...


Ini perbuatan Islam Zaman 2013...macam perogol islam kat Sabah dalam Kes "Sama suka Sama"...

Islam sudah sesak dikalangan ramai......Keluar Islam dan nikmat agama lain....kalau tak puas hati dengan apa yang berlaku kat Syria....Tunggu apa??

Unknown said...

hmmm org sunni rogol org syiah...

tak kira sapa mereka, tetap manusia... sungguh tiada peri kemanusian... apa guna berarak kt kl hari jumaat, waste of time...mcm la perang akan berhenti kalau korang berarak kt sini.... sama jugak kes israel-palestine...

umur 6 hingga 14 tahun kena jual beli.. betul2 perangai BINATANG...

Anonymous said...

BAPAK USIN GAMPANG...... Bila nak komen.......!

usin gampang said...

WA TABIK LU UNKNOWN!!!

Unknown said...

hahaha...

ko mabuk ker usin...bukan ker ko benci aku....

hahahaha

usin gampang said...

AKU TAK BENCI KAU,AKU BENCI APA YANG KAU CAKAP.KALAU KAU CAKAP BETUL AKU SUKALAH.KALAU CAKAP TAK BETUL SAMPAI MATI AKU KRITIK.ITULAH BUDAYA ILMU BRO...

Faizal Pajero said...

Saya akang report tingkah-laku Usin mengomel di Blog ini ke Balai Bomba Jerantut!

Hidup Balai Bomba Jerantut !!

kehkehkeh!

Faizal Pajero
Hulubalang Umno Jerantut

Anonymous said...

asa klate jah bereh blako

Anonymous said...

orang kelantan tabiat sama macam orang yahudi suka rampas hak orang, suka potong line orang dengan alasan bumi ini hak Allah

Anonymous said...

Puok mung bodoh dan pemalas nok maie ditangen tok wokil mencudat sokmo...

Anonymous said...

Kenapa Nik Aziz Tidak Pulangkan Tanah Milik Rakyat Kelantan?

Sebelum Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) yang lalu, khalayak umum telah dikejutkan dengan pendedahan mengenai pemilikan 14 lot tanah di sekitar Kota Bharu atas nama Nik Abdul Aziz Nik Mat yang mana nilai komersialnya boleh mencecah RM10 juta.

Selain pemilikan tanah atas nama Menteri Besar Kelantan itu, turut didedahkan sama sejumlah 13 lot tanah lagi yang bernilai jutaan ringgit termasuk sebuah stesen minyak yang dimiliki Datin Tuan Sabariah Tuan Ishak, isteri kepada Nik Aziz.

Beberapa hari selepas isu pemilikan tanah itu didedahkan, Nik Aziz telah tampil menjelaskan bahawa 14 lot tanah yang luas keseluruhannya 1.76 hektar itu bukan miliknya walau pun namanya tercatat sebagai pemilik.

Menurut Nik Aziz, namanya hanya digunakan sebagai pemegang amanah bagi pihak Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) berikutan jawtan MB yang disandangnya dan tanah itu kemudiannya kelak akan dipindah milik kepada nama MB baru.

Rentetan itu, rakyat Kelantan menarik nafas lega menerima penjelasan itu dan yakin bila berlaku peralihan tampuk kepimpinan negeri kelak akan ada pengumuman rasmi pindah milik nama pemilik semua lot tanah tersebut.

Namun seperti semua sedia maklum, sejak dari tarikh kejatuhan Nik Aziz pada 5 Mei 2013 hingga sekarang, tiada khabar berita mengenai pemindahan hak milik 14 lot tanah tersebut kepada nama MB Kelantan sekarang yang kedengaran.

Malah 13 lot tanah yang tertera nama isterinya itu pun sampai sekarang Nik Aziz buat-buat lupa untuk menjelaskan bagaimanakah statusnya, adakah ia milik peribadi atau sekadar pemegang amanah sama sepertinya.

Tanpa tindakan susulan oleh Nik Aziz berhubung status terkini lot-lot tanah tersebut sukar untuk rakyat Kelantan menepis rasa was-was dan kebimbangan kalau-kalau jika didiamkan ianya kelak terus menjadi hak milik Nik Aziz sekeluarga.

Anonymous said...

<<< INI YANG AKAN BELAKU DALAM TEMPUH 100 HARI JIKA DIBERI PR BERKUASA >>

Satu-satunya yang boleh dijanjikan akan berlaku dalam masa 100 hari pemerintahan PR, sekiranya mereka berjaya mendapat mandat menjadi kerajaan ialah, huru-hara.

Dalam 10 hari pertama pemerintahan PR, kita akan melihat perbalahan mengenai jawatan TPM antara PAS dan DAP dan mungkin PKR sendiri. Tidak mustahil jawatan PM juga akan menjadi rebutan di mana ada pihak yang akan mempertikaikan kekuatan parti dan pengalaman masing-masing untuk jawatan tersebut.

Dalam masa 30 hari, pemimpin PAS kemungkinan besar akan mengalah untuk jawatan tertinggi dan ini akan menimbulkan ketidakpuasan hati di kalangan penyokong mereka. Bagaimanapun, tahap kekecohan yang berlaku tidak dapat dijangka. Kemungkinan demonstrasi ganas tidak dapat diketepikan.

Seterusnya, dalam masa 45 hingga 60 hari, PR mungkin berjaya mengawal kekecohan ini dan akan cuba fokus ke arah pentadbiran negara. Di peringkat ini, proses penyerapan pluralisme iaitu kesamarataan agama akan mula menyerlah. Di celah-celah itu akan ada juga tekanan yang kuat untuk menjadikan Malaysia negara republik. Hak-hak Melayu akan digadai secara halus sehingga PAS tidak sedar.

Rakyat, terutamanya Melayu akan mula bangkit menentang pluralisme agama, penghapusan hak Melayu serta penubuhan negara republik. Tahap kekecohan dijangka buruk sehingga memaksa Akta ISA yang baru sahaja dihapuskan oleh PR, diperkenalkan semula dengan menggunapakai nama baru.

80 hari kemudian, akan ada pemimpin PAS yang membuka mata sedikit setelah melihat agama dan bangsanya dilelong lalu bertindak keluar parti. Satu kerjasama akan terbentuk antara bekas pemimpin PAS dengan UMNO untuk mempertahankan bangsa dan agama.

Melihat Melayu bangkit secara tiba-tiba, Anwar akan bermain wayang lagi dan cuba memulihkan sokongan dengan mengambil hati Melayu dan mula memberi kata dua kepada DAP.

Di ketika ini, DAP akan membongkar semula kes liwat Anwar lengkap dengan segala bukti lalu menyumbat Anwar kembali ke penjara.

100 hari kemudian dan seterusnya Malaysia akan benar-benar huru-hara dengan penyokong Anwar yang merusuh dan bangsa Melayu yang marah. Lalu Anwar akan mencuba sekali lagi meminta kuasa besar masuk campur sepertimana sebelumnya dengan harapan dia akan dilantik menjadi PM kembali jika berjaya bebas kembali.
Namun, hubungannya dengan kuasa besar terbatas kerana pemerintahan diktator dan chauvinis DAP tidak mungkin memberi kelonggaran dan keistimewaan kepadanya untuk berhubung dengan dunia luar dari dalam penjara sepertimana UMNO/BN.

Kerosakan dan kemusnahan yang berlaku dalam 100 hari pemerintahan PR dijangka terlalu teruk dan tidak mungkin dapat diperbaiki lagi dalam 100 tahun yang akan datang.

Segala syarikat GLC akan diterajui oleh kaum Cina dan dalam masa 1 – 2 tahun kemudiannya, tidak akan ada satu pun bangsa Melayu yang menjawat walaupun jawatan Pengurus rendah di syarikat-syarikat tersebut.

Kaum Melayu akan terpinggir dengan ketiadaan kuota bumiputera, hak istimewa dan Raja-raja. Tanah-tanah Melayu akan dirampas dan Melayu akan dihalau ke pinggir hutan sepertimana slogan DAP ketika 13 Mei 1969.

Melayu PAS dan PKR yang buta tuli akan tetap bersorak gembira. Melayu UMNO pula terpaksa membina semula landasan perjuangan nenek moyang dahulu kala. Perjuangan yang pastinya lebih perit dan lebih sukar dari sebelumnya. Anak-anak dan cucu kita pula tidak tahulah apa nasib mereka di tanah air sendiri di ketika itu.

Inilah gambaran 100 hari pemerintahan PR di Malaysia. Pejamkan mata, dan fikirkan secara terbuka. Ia bukan mustahil malah ia berkemungkinan yang amat besar akan menjadi nyata. Minta dijauhkan Allah S.W.T!

Unknown said...

Bodohnya ...

Anon diatas ..PR 100 hari...

no wonder this country going south... sebab lepas 55 tahun merdeka, boleh jugak buat cerita2 ala Mat Jenin... no woder melayu mcm ni masih bodoh dan menyokong UMNO...

English tak pandai.... belajar tak pandai... merempit pandai, cari bohsia pandai, gie clubbing pandai, skodeng pandai, hisap dadah pandai, hisap dada pandai...minta sedekah pandai, mintak contract pandai, kerja tak pandai...

Anonymous said...

Penyokong Pas pula...English tak pandai.... belajar tak pandai... main trup pandai, main mesin judi pandai (memalukan sebab abang sorang ajk masjid sorang lg ustaz), merempit pandai, cari bohsia pandai, gie clubbing pandai, skodeng pandai, minum ketum pandai, hisap dadah pandai, hisap dada pandai...minta sedekah pandai, mintak contract tak pandai, kerja tak dapat, frust salahkan orang umno...orang pas bodoh....hidup atas prinsip dengki pada orang umno...

usin gampang said...

apalah kau ni unknown,

kau punya pasallah caci maki dan fitnah berleluasa.

100 hari PR memerintah..itu pendapat anon.mungkin betul mungkin salah.

hormatlah pendapat orang.kalau kau tak setuju dengan dia keluarlah hujah-hujah yang meyakinkan dengan faktanya sekali.barulah kau ada budaya ilmu.ayat kau ni lebih kepada ayat mat sabu.

buatlah ayat dr harun din ke,hrun taib ke.barulah orang respek kau ni pandai cakap english.

bulan puasa ni kurangkan lah caci maki dan tuduhan yang melampau tanpa bukti.

igat nasihat aku ni!!!

Anonymous said...

UNKNOWN July 17, 2013 at 5:34 PM

HAHAHA ! tetap dlm denial.

July 17, 2013 at 6:40 PM

Penyokong Pas pula...English tak pandai.... belajar tak pandai... ???!!! Ahahhahah English tak pandai sebab cigku sendiri tak pandai speaking English, tak pandai tulis English !!! atau hang dah pekak badak macam UMNO.

Anonymous said...

umno pekak badak ke

usin gampang said...

umno bukan ada telinga.kalau tak ada umno dulu awok semua ni dah jadi rakyat british.beratukan queen england lah.

tanah melayu dah bukan milik rakyatnya.awok tak ada peluanglah nak senang macam orang asli australia yang teraniaya.

jadilah orang yang tahu bersyukur sikit.janji allah orang yang tak tahu bersyukur tunggulah azabnya yang maha pedih!!!

Unknown said...

jazad u pun bukan milik u, apatah lagi duit, harta, bini, anak dsb....

jangan kejar dunia, ingat kubur u dulu.....

tak payah citer Aborigine dan lain2... dunia ni bukan milik sesiapa....

kita sementara jer kat sini, kalau tak tahu hargai, baik manusia pupus dan kembali dinasaur...

usin gampang said...

HAHAHAHAHA!UNKNOWN NI LAWAK JUGE YE?

BETUL CAKAP AWOK TU.AKU CUMA TERANGKAN KONSEP BERSYUKUR YANG SANGAT2 DI TEKANKAN OLEH ALLAH.ALLAH DAH BERI AMARAN BAHAWA ORANG YANG TAK TAHU ATAU TIDAK MAMPU BERSYUKUR AKAN MENERIMA AZAB ALLAH YANG SANGAT PEDIH!!!

LAGI SATU KALAU KAU DH TAHU KITA SEMENTARA AJE DI DUNIA NI MENGAPA KAU BERIA-IA SANGAT SOKONG pR?DAN AKU NI PULAK BERIA-IA SANGAT SOKONG KERAJAAN NI WAAT APA YE?

GAMPANGLAH AWAK NI UNKNOWN,BUAT CONFIUS AKU AJE!HEHEHEHEHEHE!!!

Unknown said...

sokong bukan lebih sokong pr tapi anti amno n Bangsat Negara (BN)....

amno ni parti setan, suka mabuk, gila kuasa, playboy, khalwat, pencuri, ali baba, penipu, perasuah, bunuh orang, kaki komisyen, kaki rusuhan....