Nuffnang Ads

Pages

Thursday, July 16, 2015

Hotel Fullerton Singapura: Disini Bermula Pengkhianatan Terhadap Kerajaan Malaysia Dan Perdana Menteri DS Najib




Di hotel ini berlaku perjumpaan antara Xavier Andre Justo dengan lebih 10 individu pemimpin pembangkang dan media tycoon untuk berunding menjual maklumat palsu kepada pemimpin pembangkang dan Sarawak Report.


BANGKOK: Thai police today confirmed that Swiss citizen Xavier Andre Justo met with a very important person from a Malaysian opposition party before selling classified information belonging to Saudi oil company PetroSaudi International.




Royal Thai Police Commissioner of Officer of Information and Communication Technology Lt Gen Prawut Thavornsiri told the New Straits Times here that Justo, a former PetroSaudi director, admitted to meeting the opposition leader at a hotel in Singapore.

“Kami mempunyai identiti mereka dan akan mendedahkannya kepada umum dalam mahkamah terbuka apabila permohonan waran tangkap dibuat,” kata jurucakap Polis Thailand, Jeneral Prawuth Thanvornsiri dalam taklimat media, hari ini.

Polis Thailand juga membuat kesimpulan bahawa jenayah pelbagai bidang kuasa ini merupakan satu pengkhianatan terhadap kerajaan Malaysia dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

“Kami mempunyai semua dokumen, identiti lebih 10 individu termasuk VIP Malaysia,” kata Prawuth.

“Ini merupakan konspirasi memburukkan kerajaan anda dan kami mempunyai identiti 10 individu dalam siasatan ini.”

Namun Prawuth enggan mendedahkan nama 10 individu berkenaan atas sebab undang-undang dan siasatan kes ini sudah masuk hari ke-25.

“Kes ini terlalu sensitif maka sukar bagi kami mendedahkan identiti mereka.

“Identiti mereka kami dapat dari pengakuan Justo dan akan didedahkan kepada umum ketika waran tangkap dipohon di mahkamah,” katanya.

Sementara polis Thailand enggan mendedahkan identiti VIP itu, sumber yang rapat dengan sisataan berkata, sebahagian daripada mereka (VIP Malaysia) telah ditegur secara terbuka dan diberi amaran oleh Kerajaan Malaysia baru-baru ini.

Sumber itu berkata, ia juga mendapat liputan meluas di media Malaysia.

“Jadi sebenarnya identiti mereka telah diketahui umum di negara anda (Malaysia),” kata sumber itu.



We finally understood why Tony Pua and Sarawak Report have started to get desperate.

If it is true that Sarawak Report, Tony Pua, certain opposition portals and opposition members did indeed meet at Fullerton Hotel Singapore and have forged or tampered with evidence as what has been alleged, many people are in serious trouble with the law - perhaps in multiple countries - UK, Malaysia, Singapore, Thailand, Abu Dhabi and Saudi Arabia.

Our advice to them: "Sendiri Jaga Sendiri".


9 comments:

Anonymous said...

Berita Terkini 12/7/2015: Pihak Polis Thai telah dapat pengesahan dari 'Director of International Cooperation' Polis Singapura bahawa wujud pertemuan sulit antara Xavier Justo, Tony Pua, Tong Kooi Ong, Ho Kay Tat dan Claire Brown di hotel Fullerton, Singapura. Polis Thai akui bahawa mereka semua terlibat dalam jenayah mencuri, memalsu dan mengubah suaikan dokumen PetroSaudi. Ternyata agenda politik DAP amat halus dan sangat berkesan sehingga mampu memecah belah UMNO melalui media sosial. DAP pula pergiatkan usaha untuk tarik remaja melayu sertai parti tersebut. UMNO pula ragui sama sendiri. END

Anonymous said...

yep betol tu hanya remaja yg tidak bijak boleh mudah terpedaya dgn.isunyg sengaja dicanang utk.beri tekan kpd kerajan...

Anonymous said...

Buta kayu betul. Habis tu hutang 1mdb melimpah ruah tu FITNAH ke. Benda apa UNIT tu??? apa hal dgn tanah TRX tu??? soalan tu kena jawab beb. jawapan tu plak mesti MUNASABAH. ni budak2 tanya ni... jgn cakap seseorang tu tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah, tp seolah2 memaksa untuk pastikan seseorang tu KELIHATAN tidak bersalah. Lain tu beb... kbai.

Anonymous said...

Bingai nak mampos!!!!
Klu dh berhutang...bayarlah selagi mampu...
Yg babi kata 42bil hilang tu sapa???Para bingai yg percaya bulat2....
Setiap kali diperjelas...setiap kali di spin ligat...mcm mana nk terima!!!
Ko pegi jumpa ceo atau najib sendiri...mgkin tu buat hilang rasa meroyan tu...kbai

Anonymous said...

Jho Low bukan agen dap jugak ke?
Agen dap membership mca. Tu yg senang je Najib kene bodoh2kan tu. Lepas tu najib lak nak tarik org melayu sokong bodoh dia. Tak boleh la bukan semua org melayu bangang.

Anonymous said...

Pengkhianatan berlaku di malaysia jugak. 
Cuba tanya Najib Low yat tu pak sedara Jho Low punya ke? Beriya iya pulak tgk IGP pertahankan. Bukannya takde pihak berkuasa tau kegiatan haram kat situ. Tapi dilindungi. Orang kalau melindung kerja haram kira khianatlah tu. Tu pasal ISA dihapuskan pasal nak cover pengkhianatan. Yang kene budak melayu curi henset. Taiko cina buat keje haram kau tak tangkap pun? 
Bagi korang cash mungkin king. Tapi ada lagi king drpd korang. Itu pasal lepas satu satu tembelang pecah. Dah lama sangat buat keje busuk. Tunggu nak hancur je.

Anonymous said...

hari kosmo tulis wujud komplot burukkan PM. Lahh...orang kalau dah buat perangai buruk lupa diri takyah komplot pun org tau. Pasal ada pengkomen tu cakap yg benar pasti datang. Bila dah datang janganlah kau salah org lain. Najib sendiri pun ada komplot bawak keluar duit kerajaan dan rakyat. Patut komplot macam ni lah yg Malaysia kena tangkap. Taktau lah kalau dia mmg ada pakai ilmu kebal undang2 tak pastilah kan.
Sudah2lah salahkan pihak lain. Kalau taknak mengaku beri alasan munasabah itu je. Jangan tunjuk sangat bodoh tu pada khalayak. Malu kat budak2.

Anonymous said...

Tew Straits Times said Royal Thai Police said that Justo said............. Haiyah...got 3 people said. How to digest news like that one. Ekcherli ah...Tew Straits Times said lah. Last time Najib got said oso Obama
said 1Mesia under him veli good one. Najib said laa

Anonymous said...

Salam bro,

Bila nak buat artikel lain pulak ni?Kasi spin sejarah sikit.Tolong Najib sikit.