Nuffnang Ads

Pages

Thursday, April 2, 2015

Bila Admin-Admin Gila Dan Nakal Abused Blog Che Det Serang Kepimpinan Najib





Blog Che Det tidak dapat diakses sejak posting terbarunya dikatakan menyerang kepimpinan DS Najib secara terus terang direct dan menghasut.

Namun blogger pro Tun Mahathir seperti:

OutSyed The Box sila klik Dr Mahathir Drops Atomic Bomb !!

APANAMA sila klik Amaran terakhir buat UMNO

A Kadir Jasin sila klik Siapa Arah Sirul? Tanya Dr M

Suka memanjangkan isu-isu yang half truth, dari sumber yang tidak diketahui kesahihannya, terlalu banyak andaian.

Blog Che Det pun akhirnya sudah punya beberapa Admin-Admin yang boleh dikatakan rapat dengan Tun Mahathir.

Admin-Admin inilah bersama sekumpulan group yang ada political interest telah memberi banyak maklumat dan info yang salah kepada Tun Mahathir.

Kelemahan Tun Mahathir bila beliau rapat dan percaya orang tertentu maka apa yang orang itu sampaikan kepada Tun Mahathir maka Tun Mahathir percaya.

Tun Mahathir sudah tua lebih 90 tahun. Beliau sejak akhir-akhir ini suka membaca Al-Quran dan beramal ibadat. Beliau mahu membersihkan hati dan minda mencari kebenaran sebagai persediaan sebelum berjumpa dengan penciptanya.

Sudah tentu perbuatan Admin-Admin gila dan nakal ini suka abused Blog Che Det tidak disenangi oleh YAB Dato' Mukhriz MB Kedah.

Bila Kerajaan BN dibawah kepimpinan DS Najib cuba membawa negara ke aras landasan yang betul dengan mengurus permasalahan ekonomi yang world depression kini makin panjang dengan:

  • Memperkenalkan sistem cukai GST yang telah diterima oleh 167 buah negara.
  • Menarik pelaburan Infrastruktur global China yang mempunya dana-dana berlebihan untuk dunia.
  • Membina Lebuhraya PAN-Borneo sejauh lebih 1000km bagi kemudahan Sarawak dan Sabah.
  • Mendiamkan diri bila PAS dan DAP menimbulkan isu Hudud yang lebih banyak membawa polemik dan perpecahan.
  • Berbagai-bagai program ekonomi, sosial dan politik diimplemen.
  • Dan lain-lain lagi.


Alih-alih kenapa kumpulan Admin-Admin Gila dan Nakal ini sengaja mencipta isu-isu separuh masak demi perhatian? Tidak cukup dengan Tun Mahathir mahu melibatkan Ku Li.

Ekonomi dan politik kini lebih stabil sekarang jadi kenapa mahu timbul kekecuhan. Apa motif ini semua?

Bantulah DS Najib bekerja dalam term pemerintahan dan pentadbiran beliau.

Baru 6 tahun belum sampai 22 tahun lagi ha ha ha.

17 comments:

Anonymous said...

Sebaiknya persoalan yg ditanyakan oleh TDM itu dijawab satu persatu dengan jelas supaya faham.

Anonymous said...

Ekonomi stabil? Ni dato cap ayam betul

Anonymous said...

ko ni lawaklah, tapi takde org gelak pun.

cerite half truth (speakinglah)?sumber tak diketahui?.... sirul kat mane, sirul kat mane? [chorus tu, ulang lagi 2x]

kelemahan Tun percaya kat org2 sekeliling ie, admin2 nakal ni... eh, bukan CONsultant macam yg Dato seri & Datin seri dok pakai.... oh, lain sebab depa CONsultant!!!

bila tok jib mengurus ekonomi ke landasan baru??? landasan 1mdb ke? takpe asset banyak sampai tak terbayar hutang... oh silap, dah bayar dah... terima kasih gomen tolong bereskan salah satu installment, so selamatlah duit tu simpan kat singapore dgn caymen dgn bawh bantal!

oh yea, jangan lupa... FGV camno... hebatkan, fgv berjaya jugak labur kat hartanah-tkpe biar hartanah tu kat oversea... biar fgv ambik 10 bhg, atleast fgv bagi satu bhg kat sini.. jadilah utk cover makcik, pakcik kat felda tampung gst... nak lari mane, bayor je 6% tu...

ko masih buat2 tak paham ape motif semua ini... ??? baca ape KuLi baru tadi suroh najib buat - eh, jib KuLi bukan mintak angkat beg die, bangang betul die ni, tapi jawap soalan chedet...

jadi utk blogger umno prepaid dgn post paid [gst 6% yea]... korang kena paham chorus nie...
AWAK KAT MANE? ulang 3x.. pikir elok2

Anonymous said...

Ramai orang nak kaitkan kes altantuya ini dengan Najib,padahal Najib telah bersumpah bahawa ia tidak ada kena mengena dengan kes Sirul,tetapi,masih ada lagi yang nak persoalkan,adakah ianya ada sebab tertentu,tentulah ia
Reply · Like · 39 · Follow Post · 8 hours ago

Rukiman Junid · Top Commenter · Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
tun shut up makin tahi badak betul...dah pencen buat cara pencen la...
Reply · Like · 35 · Follow Post · 8 hours ago

Rafiqh Qayyum · Top Commenter · UiTM Samarahan Sarawak
Biasalah tu,bila hati dah tercemar dengan perasaan dengki,akan timbul bermacam2 idea yang di gunakan untuk menjatuhkan seseorang,Najib adalah seorang pemimpin yang berwibawa,tetapi ramai orang salah sangka terhadap beliau,ramai orang nak kaitkan beliau dengan kes Altantuya,walhal beliau telah bersumpah depan Mahkamah,orang2 yang dengki ini,mempersoalkan setelah kes ini selesai?kenapa baru sekarang?nampak sangat ada niat tersembunyi

Anonymous said...

Kashah Que · Top Commenter · Universiti Pendidikan Sultan Idris
Tun M stop manipulate this issue and please ask PAS on why was they really back up this Sirul and we wonder on why they easily can make a good communication with Sirul. Please stop the drama and bring sirul back. Don't involve PM in this case.
Reply · Like · 30 · Follow Post · 9 hours ago

Chinta Kurakura · Top Commenter · Methodist Girls School Kuala Lumpur
they are creating more dramas especially mahfuz.. he looks silly then with the phonecalls video.. haha
Reply · Like · 16 · 8 hours ago

Lisa Marliza · Top Commenter
Tun M anda sudah 90 tahun..sudah tiba masanya anda berehat..Adakah isu ini sengaja ditimbulkan agar boleh membawa MB Kedah menggantikan Najib?
Reply · Like · 29 · Follow Post · 9 hours ago

Chinta Kurakura · Top Commenter · Methodist Girls School Kuala Lumpur
jika tun mahathir lebih tahu kenapa selama ini mendiamkan diri sahaja. jawablah.
Reply · Like · 29 · Follow Post · 8 hours ago

Anonymous said...

Amber Susilowati · Top Commenter · Bongawan
Tun M kena tahu,kes Altantuya dah selesai,jadi jangan lah nak persoalkan lagi,nampak sangat tun M ada niat tersembunyi,Kami tahu lah Tun M nak Najib ikut cara pemerintahan Tun M,masing2 ada cara tersendiri,sekarang Tun M nak salahkan Najib dari pelbagai sudut?serang 1mdb,sekarang nak persoalkan pula dengan kes Altantuya,padahal kes ini telah tutup,persoalannya kenapa baru sekarang baru nak persoalkan?kenapa tidak masa perbicaraan?yang saya dapat lihat,Tun M ada niat tersembunyi di sebalik isu ini
Reply · Like · 28 · Follow Post · 7 hours ago

Helmi Daniel · Top Commenter · Universiti Teknologi Petronas
tun you should rest at home...and playing with your grandchild.....stop talking nonsense like MACAI
Reply · Like · 28 · Follow Post · 8 hours ago

Freddiefn Lai · Top Commenter · University of Malaya
he's no macai ...& i think he has some substance in what he says ........wow for the first time i am supporting Tun , yay

Anonymous said...

Sudah diketahui ramai.. Tun M ada motif dan agenda sendiri untuk menjatuhkan Najib..beliau seakan-akan tak boleh terima kenyataan Najib lebih bijak dalam memimpin negara berbanding dengan Tun M dulu..
Reply · Like · 27 · Follow Post · 11 hours ago

Nour Hannah · Follow · Top Commenter
betul..tiba2 sebut cerita pasal sirul kenapa..nak kaitkan dengan najib lagi? sirul sendiri tak mampu nak bantu diri sendiri..kenapa org lain beria sangat nak tolong dia? ada agenda tersembunyi lah ni.semua nak tunjuk hero nak tolong sirul.
Reply · Like · 8 · 11 hours ago

Tengku Rafiqhi · Top Commenter
tun M nak naikkan anak dia dan burukkan najib itu la permainan politik yang sebenar.
Reply · Like · 27 · Follow Post · 7 hours ago

Anonymous said...

Najib lebih bijak?

Ekonomi merundum, matawang jatuh paling buruk, FDI dh byk cabut, bursa saham jatuh teruk. Dan baru bagi perniaga cina bantuan kewangan utk berniaga.

Org melayu bg brim, tp kos hidup naik, gst lagi. Ada kementerian usaha tolong melayu d hapuskan.

Mcm ni bijak?

Anonymous said...

Penyelesaianya mudah. Kalau kamu semua benar benar sokong Najib, tolong mintak Najib jawab soalan yang dikemukakan oleh Tun. Tiada tuduhan yang mengatakan Najib terlibat dgn kes Altantuya atau sesiapa pun, tapi bila timbul pengakuan bahawa Sirul mengatakan beliau melakukanya atas arahan seseorang, ianya perlu disiasat. Janganlah pulak bila orang yang kita sokong diserang kita terus menyerang tak mengikut tuduhan yang dilemparkan.

Anonymous said...

Persoalanya kenapa mesti diserang peribadi seseorang? Kenapa tidak diperkarakan tentang textnya daripada penulisnya? Saya rasa text Tun amat direct dan str8 4ward. Tak guna larikan issue, bertambah terbelit jadinya.

Anonymous said...

Mantan2 pemimpin UMNO yang mengkritik dengan keras kepimpinan sekarang sehingga sanggup lihat UMNO tewas pada PRU14 adalah jelas tidak sayangkan UMNO...
Cakap jer mereka kritik demi UMNO, Bangsa, agama dan negara! Tapi dalam hati lantak lah UMNO nak berkubur pun janji hati dia puas! Kalau betul niat dia ikhlas pasti mereka cari jalan buat secara senyap dan runding secara tertutup!

ababina328 said...

Salam, semua komen di atas guna Anonymous, tiada sikap tanggung jawab, jenis baling batu sembunyi tangan.

Gunalah nama sendiri apa salahnya....

Anonymous said...

ramai yang sokong ah jib gor. jadi semua persoalan tdm tu tak masuk akal dan separuh benar. jika separuh benar, maka jawab la yang benar dan buktikan yang tidak benar. kita tak boleh cakap semua itu tipu sahaja tanpa fakta, macam anwar cakap dia difitnah. maka fakta perlu diberikan dan bukan cakap dan air liur sahaja. jawapan yang diberikan perlu berfakta kerana soalan memberikan tanda tanya? kalu jawab itu hanya tuduhan dan tak betul. orang yang tanya tak puas hati dengan jawapan tersebut. jawab la dengan fakta, 1mdb tak berhutang, semua itu bukan hutang hanya pinjaman sahaja. tanah yang dibeli daripada kerajaan ikut penilaian semasa dan disahkan oleh jabatan penilai melalui surat. anak tiri saya kumpul wang gajinya sendiri dan pinjam duit bank untuk buat filem dan beli rumah dengan harga yang murah daripada j low kerana kawan baik sejak sekolah rendah lagi. rumah pun pinjam duit bank amarika. jawab berfakta bukan setakat jawab itu semua bohong belaka. penyokong percaya la jawapan tu macam penyokong anwar

Anonymous said...

Tun ni berat sebelah. Nape dia x komen Guan Eng naikkan harga air, trowong bawah laut yg berbillion ringgit tu ke, rampas tanah Melayu di PP, atau di Selangor pembohongan MB fasal projek datum jelatek ke, kidek ke, air ke. Ini balik2 nak jatuhkan PM je. Something wrong with his advisors and informers. Who are they actually? Tapi pada usia super emas ni sebaiknya dia x libatkan diri dalam politik lagi. Tumpu pada amal ibadat lagi baik.

Wan Zamzuri Wan Hasenan said...

WZWH sangat setuju amat dengan pandangan bernas Anon 1:27.

kiasfansuri said...

sangat setuju dengan pandangan tuan wzwh.

Anonymous said...

"Membina Lebuhraya PAN-Borneo sejauh lebih 1000km bagi kemudahan Sarawak dan Sabah."

Ni nak bagi tahu sikit. Lebuhraya Pan Borneo ni bukan benda baru. Ianya jalan sediaada. Jangan pula nak bayangkan Pan Borneo tu setaraf Lebuhraya PLUS. Ianya hanya jalan federal R5 sahaja.

Sejujurnya tiada pembinaan baru bari Lebuhraya Pan Borneo hanya pembaikan dan pembesaran dikawasan-kawasan tertent terutamanya bukit untuk lorong memotong.

Jika hendak dibandingkan, nama yang gah sebagai Pan Borneo itu tidaklah lebih hebat dari jalan persekutuan yang ada di Malaya.