Nuffnang Ads

Pages

Saturday, January 2, 2016

Isu Bauksit : Putrajaya Tidak Berhak Campur Tangan...Pahang Darul Makmur Negeri Berdaulat Dan Merdeka!



Bauksit: Kabinet arah berhenti sementara 3 bulan sila klik sini.


Alasan Kabinet kerana Bimbang risiko pencemaran alam sekitar, bantahan penduduk.

Laut Kuantan yang dikatakan berwarna kemerahan pada penghujung tahun 2015 telah kembali kebiruan  sila klik sini.

Isu Bauksit: Putrajaya tidak berhak campur tangan urusan ekonomi dan pengurusan alam sekitar kerana Negeri Pahang Darul Makmur adalah Negeri Berdaulat Dan Merdeka.

WZWH ulang Pahang Darul Makmur negeri Berdaulat dan Merdeka.

Jika semua ahli parlimen dan ADUN Pahang bersetuju dengan keputusan Kabinet itu SO BE IT!

WZWH tetap dengan pendirian Kabinet tidak perlu masuk campur urusan ekonomi Pahang.

Pahang adalah sememang negeri perlombongan sejak dulu dari mineral galian emas, timah, besi, koalin, silica, feldspar dan kini bauxite.

Banyak bandar-bandar besar dan penempatan yang menarik minat orang luar datang berdagang dan menetap di  Pahang adalah lahir dari aktiviti perlombongan.

Kuantan, Sg lembing, Gambang, Kuala Lipis, Raub, Bentong, Rompin dll semuanya berkembang kerana industri perlombongan.

Rakyat Pahang tidak pernah komplen.


Laut Kuantan status terkini masih kebiruan...tetap biru walau tidak biru pekat kerana musim tengkujuh. Sejak beribu tahun dulu orang Pahang tetap sihat minum air dari lapisan mineral emas, timah, besi, silica, koalin, feldspar, dan bauxite...

Isu Bauksit Putrajaya tidak berhak campur tangan.

Pahang Darul Makmur Negeri Berdaulat dan Merdeka!

12 comments:

Anonymous said...

Wow... Masing2 claim negeri berdaulat Dan merdeka...

Anonymous said...

Saudara WZWH duduk di kuantan ker?

Anonymous said...

"Rakyat Pahang tidak pernah komplen" - punchline terbaik, boleh jadi Juara Maharajalawak 2016 ni..

Bravocharlie said...

Tanah kuasa negeri...alam sekitar kuasa bersama..keselamatan kuasa persekutuan..ada ilmu baru bercakap..tak semua kuasa negeri..

Bravocharlie said...

Tanah kuasa negeri...alam sekitar kuasa bersama..keselamatan kuasa persekutuan..ada ilmu baru bercakap..tak semua kuasa negeri..

Anonymous said...

phuii... WZWH ni dok mane.. berani ke dia bagi ahli keluarga dia minum air campur dgn bokshit...

Anonymous said...

WZWH dapat la sekupang dua jilat bontot pengusaha Bauxite

Anonymous said...

Rakyat tidak pernah komplen..? Bro lu duduk dalam gua mana ni bro...?

Anonymous said...

Anon 2:34 if wzwh said got no komplain must be true one. He got facts one, can argue with logic some more. Oso got degree from oversea, not overriver sg tembeling. He said Pahang is a sovereign state, free from putrajaya interferance. You must believe him becos he oredi know politics since standard six in jerantut that is. Try ask him whether Johor, Trengganu, Melaka, Perak, Penang and Kelantan are oso sovereign state like Pahang. He can answer you one becos he very smart one.

Anonymous said...

kepala butuh

Anonymous said...

Hang duk jerantut ke kuantan?
Kalau jerantut..xpayah nk msuk cmpur ngat mende yg org kuantan rasee..dah setahun doh komplen..segala bagai prosedur seme xlepas..

Anonymous said...

Woi brother, hang duduk kat Kuantan ke Jerantut? Cuba pi ke ibu sawat Bauxite ni dan tanya sendiri penduduk yang terlibat dan duduk kat kawasan yang terdedah kepada pencemaran tanah merah bauxite ni....memang lah Pahang boleh melombong apa pun TAPI buat lah dengan cara yang teratur, bersih dan selamat. Kalau malaun2 bauxite tu buat lagu tu dan bersih dari pencemaran, tak dak siapa pun yg complain....jangan lah dok blame federal kalau state tak tau nak buat simple work iaitu memastikan kesejahteraan rakyat jelata semua nya itu terjamin.