Nuffnang Ads

Pages

Wednesday, November 13, 2013

Bila KJ Suka Berpolitik Dengan FAM, Jamal Nasir Dan CT Itu Tanda Najib Perlu Tukar Post KJ!



KJ budak genious. Jangan salahkan KJ kalau dia tidak faham adat dan istiadat Orang Melayu sebab dia lahir di Kuwait City anak diplomat tentu kurang faham budaya Melayu.

KJ tahu kalau mahu political mileage mesti pandai jolok sarang tebuan baru dapat perhatian.

Dalam isu FAM ini sudah tentu majoriti rakyat Malaysia terutama orang muda menyokong KJ baik yang pro pembangkang dan pro kerajaan.

KJ Menteri Sukan sudah tentu dia sebagai bos sukan pasti berkuasa penuh dan punya otoriti. Memang KJ seorang yang berani.

Lain ahli politik lain caranya. Ada Menteri yang suka menyelesaikan polemik melalui perbincangan, perjumpaan, atau aktiviti-aktiviti di belakang tabir.

Tapi KJ suka melepas perasaan emosi kepada media massa maka media sosial ikut partisipasi berpolemik.

Bila KJ suka menegur atau kritik FAM secara kerap...

Bila KJ suruh Jamal Nasir shut up your mouth...sebab tidak berkenaan...

Bila Siti Nurhaliza rasa perlu menegur cara  KJ yang kurang berbudaya adat Melayu...

Itu signalnya WZWH rasa DS Najib perlu tukar post jawatan KJ bagi jawatan yang lebih mencabar dan memerlukan pemikiran kreatif dan inovatif...

12 comments:

Anonymous said...

Bila Media suka bertanya KJ kena menjawab. KJ tak pernah nak heboh2 kalau org tak tanya.. tak pernah nak bertweet2 kutuk FAM. GOT IT?

Faizal Pajero said...

Biarlah KJ menegur & menkritik FAM secara terbuka, itu kerja & tanggungjawab dia sbg Menteri, to set the things straight & make it happen & work-able. Harap2 selepas ini, ada akan perubahan besar "paradigm shift" dlm FAM.
Tahukah Wan, di sebabkan ke-ego-an & kemelut FAM yg selama ini syok sendiri di alam fantasia, mutu sukan & bola sepak kita tak pernah maju & tak pergi kemana?

Jiran saya, Pak Hamid Dang-Dut pernah bagi tahu, dgn taraf sukan kita skrg & sikap FAM yg begitu, kita hanya berpeluang layak ke Bola Sepak Piala Dunia, hanya pd tahun 3,500!

iaitu pd masa itu, kita semua kat sini dah jadi arwah !!

bagi peluang kpd KJ, give him a chance.

He is young man with some bright ideas & willing to risk the risk for a better future.

Faizal Pajero
Hulubalang UmNO Jerantut

Anonymous said...

suruh KJ tadbir bola negeri dulu..My Team pn xkemana

Anonymous said...

key point SULTAN PAHANG... tukar ajerlah....

Anonymous said...

key point SULTAN PAHANG... tukar ajerlah....

Anonymous said...

key point SULTAN PAHANG... tukar ajerlah....

Anonymous said...

Biar rosmah mansor handle FAM,manatau sukan bola bertambah baik kan,cadangan saya

Anonymous said...

Sultan patut lepas jawatan.Bagi orang yang betul2 pro jaga.Sedih tengok Sultan negeri sendiri kena maki hamun pasal bola.Sama la jugak cerita dengan kerabat belah selatan tu.Orang istana tak payah la jaga persatuan sukan ni.Nak berterus terang kang,memang confirm pedas punya.FAM ni memang kena revamp dari kecik sampai ke besar.Tapi bila Sultan jaga,tak syok.Kang terlepas cakap,lain pulak jadi.Sultan patut jaga rakyat negeri.Jadi presiden FAM,orang tak hormat.FAM hampas,orang pulak tak hormat Sultan.Betul2 lose-lose situation.

Anonymous said...

aku sokong apa yang KJ buat...aii x kan nak tegur pun x boleh apa guna jadi menteri sukan...
ini bukan pasal x faham adat dan bla..bla.bla...GO KJ GO...kalau boleh hari hari kau hentam FAM...gua dah fedup..banyak sangat kat dalam tu yang kaki bodek, kaki ampu dan pak angguk..sampai nak tegur & kritik pun x boleh...tengok apa dah jadi pada Tan Sri Anuar Musa!!!

Anonymous said...

Kj dah cakap dia tegur intitusi( fam)... bukanya tuju kepada mana mana individu.

Teguran dia kepada fam tu dah disalah erti oleh sebilangan kita.. Seolah olah kj dah hentam sultan..
Itu je isunya.

Cuma aku pelik jugak kbs itu kementerian belia dan sukan.. kj pulak seolah olah mahu jadi menteri sukan shj.. hal ehwal belia dia taknak ambil peduli... Dia suka sukan... belia dia tak suka... Begitu agaknya.

ERNIE RITA said...

saya setuju dgn penulis, maksudnya begitu mendalam.

Anonymous said...

nasib baiklah kj tu menteri kalau timbalan presiden conform kena gantung mcm tan sri anuar musa itulah penangan kuasa presiden alsultan hidup kj