Nuffnang Ads

Pages

Friday, December 13, 2013

Najib, Berniaga Dengan Iran Syiah Sama Penting Berniaga Dengan China Komunis : Stay Away From Political Religion!


US akan berpakat dengan Iran satu hari nanti secara tidak lansung Iran akan jadi Super Power Islam no 1. Presiden Hassan Rouhini yang sederhana politiknya lebih disukai oleh US dan Eropah. Malaysia jangan cari masalah dengan Iran.

Malaysia mahu pertumbuhan ekonomi 5 hingga 5.5 %. Malaysia perlu kerjasama ekonomi dengan China dan banyak negara termasuk Iran.

Jadi jangan kita terpengaruh dengan 'political religion'.

Kalau Malaysia boleh berniaga dengan China bakal superpower no 1 banyak menguntungkan ekonomi Malaysia tanpa embrace komunisme.

Kenapa tidak Malaysia boleh berniaga dengan Iran yang bakal superpower Islam no 1 yang boleh menguntungkan ekonomi Malaysia tanpa memerangi Syiah? (majoriti rakyat Iran adalah Syiah).

Bila ahli parlimen Iran kata Malaysia negara pertama di dunia mengharamkan Syiah tapi Iran banyak beri peluang ekonomi kepada Petronas dan banyak korporat Malaysia itu amaran kepada Malaysia.

DS Najib perlu beri taklimat kepada ulama Malaysia bahawa 'economic religion' juga penting!

Memang trend post PRU 13 bahawa:


  • DAP condong kepada political religion
  • PKR condong kepada political religion
  • PAS sudah lama political religion
  • UMNO pun mahu political religion!

Pendek kata NGO-NGO Malaysia tidak kira apa agama mahu political religion.

DS Najib perlu ingat political religion adalah retorik orang politik. Penduduk Malaysia lebih 28 juta. Orang politik tidak ramai di Malaysia.

Bila ekonomi susah....semua retorik political religion hanya tinggal retorik.

Majoriti rakyat Malaysia yang ramai mahu economic religion.

Majoriti rakyat Malaysia neither atheisme nor too religious far away from political religion.

Let the politicians be political religion to show their stupidity rather rakyat who are not.

Please DS Najib advise your Naib-Naib Presiden UMNO do not be too political religion.

7 comments:

Elya insyirah said...

Assalamualikum,Minta tuan pautkan blog saya di http://metromalaya.blogspot.com/,Blog tuan telah saya pautkan,t.kasih..

Anonymous said...

Zahid2..ish.ish.kerayan sungguh sampai keri.

Anonymous said...

Yang penting pada zahid adalah bertindak.. Mungkin takut disamakan dengan h20 yang di cop oleh ramai sebagai menteri amaran.

Harap tindakanya tak gopoh.

Shakirin Al-Ikram said...

Orang macam Najib (berpaut kepada keadaan iklim politik semasa) akan pupus juga akhirnya. Dia bukan bertunjungkan Islam hakiki tetapi Islam cari makan dan perkayakan diri! Tak termasuk tipu dan komlisiti dengan Ratu & Raja Kucing Kurap Korap Malaysia terkini!
Kalah TDM dan anak-anaknya dgn dema-dema. Setanding KM Sarawak dan Taghut-taghut Timur Tengah yang dah lupus dan pupus!
Hanya masih ramai bangsa Melayu yang butatuli dan aiyuhal Muzammil!!

Anonymous said...

Engko ni fantasi kuat... Reality kosong .... Ptuihhhh

Anonymous said...

biarkan macai pr berimiginasi yg pasti tak mungkin menjadi realiti zzzzzzz puihhhh

Anonymous said...

Parti barang naik tidak relevan lagi untuk memerintah negara,bukan berimiginasi tetapi akan jadi realiti pr mentadbir negara,ramai dah yang bengang kerjaan asyik naikkan harga barang,yang ada jawtan besar dalam umno serta orang2 yang rapat dengan yb mereka memangla berpegang lagi pada umno bn,tetapi golongan2 bawahan(macai) akan rasa keperitan nya dengan beban di tanggung akibat kenaikan harga barang2 sekarang ni,gaji mereka tetap sama dan bukan berubah pun,gaji di takuk yang lama,tak mustahil penyokong biasa bn akan berubah untuk next election nanti,lebih2 lagi golongan muda yang cerdik akal mngunakan akses internet untuk mncari bahan,cuma di kampung2 saja lagi mnjadi kubu kuat bn,tu pun disogok macam2,tapi igtla golongan muda serta pengundi baru akan bangkit untuk berubah,lihatla majoriti parlimen sudah menurun dari bn,dan pr meningkat,insha allah parlimen akan dapat banyak pru akan datang untuk pr,saya berdoa setiap hari untuk lihat pr memerintah dan cuba membela rakyat serta perjuangkan agama masa memrintah nanti,jauhkan konsert2 kpop serta hiburan yang boleh merosakkan akidah umat,