Nuffnang Ads

Pages

Thursday, January 9, 2014

When Najib Reads Nietzsche... To Attain Higher Man @ The Overman!



DS Najib perlu falsafah politik baru untuk mengharungi penderitaan politik dan ekonomi bagi mencapai The Overman @ Superman dengan Master Morality serta Will to Power yang betul.

Untuk menjadi PM Malaysia yang hebat DS Najib perlu great suffering in managing politics and economy as meaningful lessons. 

Overturn the failures into success.

8 comments:

Anonymous said...

Ds najib tiada idea yang konkrit dalam membela golongan susah. Semua idea bersifat sementara. Najib perlu jadikan ini Falsafah, tak boleh tidak..

"bagi rakyat joran. Bukan bagi rakyat ikan kering."

* 'bantuan' ni ada dua jenis
1. Bantuan agar yang dibantu terus begitu.. Lapar bagi beras.. Atau sekarang bagi brim

2. bantuan agar yang dibantu itu berubah keadaanya. Ini yang golongan susah nak. Sayangnya tiada kerajaan takde idea.

Anonymous said...

kekadang bercakap lebih mudah dari menlaksana

Anonymous said...

Kerajaan bn kerajaan yang bodoh dan lemah menangani masalah negara,rakyat sendiri susah tapi pak menteri mereka kaut selagi boleh bila dah jd pemimpin,mereka hanya berjanji dan membuat perancangan bodoh agar rakyat percaya dengan janji janji palsu yang biasa mereka buat dar zaman dulu lagi,yang paling bodoh sekali rakyat yang memilih dan mngundi calon bn,mereka masih tak sedar ape kerajaan buat setelah menang pilihanraya baru ni,najib akan menaikkan harga segala jenis barang akibat menaikkan bahan api iaitu petrol baru baru ini,dengan ini najib telah menaikkan kos sara hidup,mungkin orng kampung tidak merasa keperitan rakyat yang tggal di bandar,mereka hanya menoreh getah,nelayan,mereka tidak rasa hidup mnggunakan tol,parking berbayar,bayar pengsuh anak,DS najib telah menipu untuk mengurangkan beban rakyat tp menekan lg rakyat dengan pelbagai cara demi kemewahan beliau dan pok menteri.mana manifesto najib sebelum pru ituhari,semua bohong belaka,jnji turunkn hrga kereta diam,ya Allah sesungguhnya engkau Maha Besar,Engkau tumbangkanla kerajaan zalim sekarang ni,rakyat terlalu teruk ditekan pemimpin dengan bertungkus lumus mencari rezeki untuk menyara family hingga kadang2 tu nk beribadst kepadmu takde masa,Ya Allah kau tunjukla kebesaran Mu terhadap pemimpin2 yang zalim ditanah malaysia ini,Kau tunjukkanla satu hari nanti akan tiba masa kerjaan baru mentadbir negara dari golongan yang beragama,rakyat masih buta agama disebabkan ajaran2 pemimpin2 umno sekarang ni,tunjukkan sekali yaAllah demi rakyat marhaen

Anonymous said...

cerdik sangat ke kerajaan pr setahu aku setiap kali bentang belanjawan kerajaan dibawah pr sentiasa defisit sokmo,pelaburan makin kurang yg lebih cuma gaji mb dan exco je.tapi lembu pr tetap pertahankan apa saja retorik yg dimain pemimpin mereka

Anonymous said...

Kalau x cerdik x boleh hasil negeri smpi 3 biliion,lu bodo ape tau,ampula smpai tua,pastu ajar anak2 jd macai,bila barang naik salah ke pembangkang,salah ke peniaga,peniaga cina plk tu disalahkan,wei bodo ape guna dema undi hasan malek tu,dia dalam parlimen kawal la hrga barang,ni tidak,kalau dah najib naikkan hrga minyak memg cnfimla barang akan naik sebab kos pengangkutan,lu igt 20 sen tu setiap kali isi penuh tangki ke,tula org kabo bodo marah

Anonymous said...

bodo punya macai tak belajar ekonomi ke,apa nama defisit tu.awak tu dah la bodoh bawa anak pulak pergi kat ceramah menipu yg pasti lembu tu tetap lembu

Anonymous said...

bodo punya macai tak belajar ekonomi ke,apa nama defisit tu.awak tu dah la bodoh bawa anak pulak pergi kat ceramah menipu yg pasti lembu tu tetap lembu

Anonymous said...

Sokong bn confim barang akan naik,defisit sebabkn pemimpin bermewah2 tapi macai je bodo,patutla otak lembu,lembu sharizat plk tu,dah terang2 kena tipu,tp macai undi juga jd ketua wanita,memang orang umno paling bodoh dalam dunia