Apa Sih Maumu Pengundi PRU 13?Ini lagu untuk ahli politik UMNO dan BN buat relax dan santai ketika stress dan tension mahu menarik pengundi PRU 13 di konstituensi parlimen dan DUN masing-masing.

Enjoy bro...

Lirik Lagu Veristina – Apa Sich Maumu
di telepon gak bisa, di sms gak dibales
apa sich maumu
di telepon gak bisa, di sms gak dibales
apalagi ku ke rumahmu
* padahal ku hanya ingin mengatakan cinta
padahal ku hanya ingin bersama dirimu
di telepon gak bisa, di sms gak dibales
apa ini sifatmu
di telepon gak bisa, di sms gak dibales
apa itu maumu
repeat *
reff:
telah ku berikan, telah ku lakukan
semua hanya untuk dirimu
namun kau tak pernah mengatakan iya
atau pun kau menolak cintaku
ku ingin kau bicara
katakan saja bila kau menolakku
repeat *
repeat reff
di telepon gak bisa, di sms gak dibales
aku jadi benci kamu

Bro...kita ahli parlimen dan ADUN UMNO dan BN tidak pernah membenci pengundi!!!

Comments

Anonymous said…
Orang UMNO perlu melakukan pengisian budaya baru, berkeperibadian luhur supaya diminati.
Hari ini kita dibenci kerana matlamat perjuangan agak tersasar.
Kadang-kadang terlalu menggoda pun kita dibenci. Hehehe.
Kampong man said…
Salam Wan,

Bercerita tentang lagu teringat KM kisah trend artis artis yang memasoki parti politik saperti Jamal Abdillah , Bob Lokman(bukan arwahnya Bob Kuman,alfathiha baginya) Amy Search,Adflin Shauki dan yang wanitanya Catrina Ross, Aishah &The Fan Club dan Dayang Ku Intan.KM hanya mahu bercerita sikit pengalaman KM dengan artis artis wanita ini sahaja.

Penghijrahan kepada yang baik bagi menghampiri pada Allah tidak semua artis mendapat hidayat.

Bagi Catrina Ross ini ceritanya.Catrina Ross adalah adalah anak kepada rakan mat Salleh KM bernama Ian Ross rakan satu University di Glasgow (Strathclyde) dan selalu datang ke Apt Birkbeck Court KM bermain squash bersama kami.Ian sangat tertarik dengan cari kami orang melayu bercampur.Ibu Catrina , Zainab juga kenalan melayu pula adalah saorang practising nurse dari Edinburgh, Scotland. Mereka berkenalan melalui kami dan akhirnya berkahwin di Scotland apabila Ian memelok ugama Islam.Ian perolehi First Class Honours (Mechanical Eng) dan saorang Islam yang baik menghampiri Cats Steven(Yusoff Islam) dan bekerja di Middle East.

Aishah The Fan Club pula adalah hasil perkahwinan kenalan kami wanita melayu yang tinggal di Livingtone, Edinburgh dan berkahwin dengan saorang Scottish perolehi ketika itu dua adik beradik Aishah ( mungkin 12 tahun umurnya) dn adik lelaki bernama Alexander.Kami amat mengenali Aishah dalam perjumpaan hari raya penuntut melayu di sana.

Dayang Ku Intan pula isteri rakan KM tinggal di Setiawangsa ang menguruskan Boutique Brioni di Hilton KL zaman gemilang dulu.

Apa isunya ? Tidak ada isu apa apa cuma masa berubah dan manusia juga harus berubah kepada akhirnya kebaikan kerana menyedari hidup ini adalah satu perjalanan dan di dunia ini adalah satu persinggahan sementara sebelum menuju satu destinasi kekal.Ada yang dapat berubah dan ada yang tidak.Alhamdulillah , kita semua di sini mahukan penghijrahan kepada yang baik.Parti politik hanyalah parti politik tetap kita seugama malah sebangsa lagi.Hebat, hanya satu anecdote.

@U tube. Lihat
Cat Steven ( Yusoff Islam)- Father and Son/ 2007 dan Morning Has Broken.

Aishah and the Fan Club- Call me

Dayang Ku Intan- Kits Insan Biasa( bersama Jay Jay) .Perhatikan lyriknya.

Andainya dapat ku ulang semula
Suatu zaman yang bernama remaja
Akan terpelihara segala milikku...

Lautan mana yang tidak bergelombang
Bumi yang mana tidak di timpa hujan
Aku sepertimu ada waktu di bur
oleh dosa dosa nan lalu.....

SYABAS ,pada yang berhijrah.Salam.
Kampong man said…
Oppss.. Mohon izin sambong sikit sahaja.

Terbaca di blog PANEH MIANG terbaru bertarikh Dec 18.bertajuk " Demi anak..."
Cerita ini lagilah SEBAK berbanding dengan sebaknya Pirates of Putrajaya.Nowhete close.Bacalah dan hayati pengorbanan saorang Ayah !!!

Bagi anak anak disana tidak ada apa balasan harta yang di pinta hanya kasih sayang dan ingatan bagaimana merela membesarkan kamu walaupun dalam serba kekurangan.

Sila lihat di U tube yang ini pula :

"A parent's Love-i cried after watching this "

A letter from your Mom and Dad,
"
.....My Child...

When i get old ,
i hope you understand and
have patience with me.

In case..... "

Enjoy it and LOVE your ibu dan bapa.

Dedicated to all children and mine too.


salam Kampong Man,
Bila bro mentian Glasgow, Edinburgh wah teringat WZWH nostalgia masa belajar di Scotland dulu. WZWH selalu lepak di Edinburgh dan Glasgow dgn kawan-kawan. Teringat Haggis dan Cherioo...pekat slang Scotland neh mula2 susah mahu faham. But Scottishs are friendly than Englishmen. Locc Ness, Inverness,Nessie, John-O-Groat, Aberdeen, Oban, Fort William, The Highlander,Aviemore...of course Dundee Tay River, Brooghty Ferry dan St Andrews the old golf course
Anonymous said…
ADUN/PARLIMEN UMNO/ BN TIDAK PERNAH MEMBENCI PENGUNDI,
TAPI MENIPU, MENGAMBIL HAK PENGUNDI DAN MEROSAKKAN AMANAH YANG DIBERI.
KAU ORANG CERDIK LULUSAN LUAR NEGERI BILA NAK KEMBALI.
Anonymous said…
CERDIK bukan bermakna BIJAK. Permis CERDIK semata2 didunia, permis BIJAK sampai ke akhirat. Itu sebab org BIJAK digelar BIJAKSANA.

Orang CERDIK selalu memikirkan bagaimana boleh dapat WANG utk kumpul harta. Dgn harta boleh dapat pangkat dan wanita...
Orang BIJAK selalu memikirkan bagaimana boleh mendapatkan wang melalui punca yg sah...tanpa rasuah dan subahat riba. Wang ini pula digunakan demi maslahah umah...

Semoga kita semua termasuk Wan dan KM menjadi orang BIJAKSANA, In sha Allah...Ameen
Anonymous said…
Semus orang Cina adalah termasok dari gulungan orang cerdik lah gamaknya.
Anonymous said…
Bijaksana untuk membangun dan memajukan tempat sendiri yang mundur. Bijaksana tahu mengunakan kekuatan dan kelebihan tempat sendiri walau mundur. Bijaksana ditambah kreatif dan inovasi. Semangat yang lahir dari diri yang memahami dan mengerti...
Anonymous said…
Syabas, orang Jerantut memang cerdik dan bijak.
Tidak loyar buruk.
Tiada fitnah.
Tiada menipu.
Hargai jati diri.
Hargai milik sendiri.

Kecuali sekelompok tak sedar diri.
Bangga ijazah luar negera
Bangga angka2 tinggi
Harap semua kembali segera
Sebelum menjadi bayi semula
Anonymous said…
The villains are engaged in heavy conversation and Mordru is having a hard time getting their attention, so he uses his magic powers to create lightning so as to get all of their attention. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose whistler parka[/url] A few affordable leather coats may have fleece-lined hand-warmer openings in conjunction with indoors and also outside the house box openings. Skinless pheasant provides 14 percent of the recommended daily value of vitamin B12, 6.759 mg of niacin and 37 percent of the daily value for vitamin B6, at 0.74 mg. China has..
So, a new terminal building is being constructed to the north of the existing terminal. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose chilliwack bomber[/url] It is found that sexy lingerie for both parties may turn to useful, fresh and stimulus catalyst for a wonderful sex.. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose[/url]
[url=http://flyballbags.com]canada goose toronto factory[/url] This greatly angered the woman husband, who staggered across to Capote table, unzipped his trousers, hauled out his wedding tackle and said, you autographing things, why don you autograph this? style="mso-spacerun: yes"> The bar fell silent as Capote replied, don know if I can autograph it, but perhaps I can initial it. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats by dre tour walmart[/url]
Kampong man said…
Salam anon 5.38,

KM yakin anda berniat baik mendoakan kita semua menjadi orang BIJAKSANA dan kita semua juga mahukan hanya yang terbaik dan Allah maha mengetahui.Terima kaseh pada saudara.

Popular posts from this blog

Protokol Gelaran Dato' Pahang

Legenda Kota Gelanggi Yang Menjadi Rebutan Ramai Raja-Raja Asia

Cerita "Orang Liar" Pahang