Nuffnang Ads

Pages

Tuesday, February 12, 2013

Najib : Are You Ready For BN 3X ? Mix Reaction Actually...!!!



Undangan khas Psy artis rap Korea yang popular lagu 'gangnam style' di Majlis Sambutan Tahun Baru Cina anjuran BN Pulau Pinang menarik 100,000 pengunjung.

Media baru pembangkang twitter, FB, Blog suka mengambil kesempatan bahawa laungan no...no...no... itu seolah-olah itu sahaja response dari penonton.

Bahawa DS Najib dimalukan kononnya...

Ada 100,000 pengunjung. Oklah katakan yang menonton show Psy itu mungkin antara 60,000 ke 80,000. Bukan semua yang datang itu penyokong BN. Ada juga penyokong pembangkang.

Kalau kita dengar betul-betul reaksi penonton sebenarnya selain no...no...no... ada juga sahutan penyokong BN yeah...yeah...yeah/ yes...yes..yes/ ya...ya..ya...

Maka reaksi dan sahutan itu bercampur-campur!!!

Media baru pembangkang suka ambil kesempatan.

Najib: Are you ready for BN 3X? Mix reaction actually.

Siapa bawa Psy ke Malaysia live for the first time....sudah tentu penyokong DS Najib.

You should all thanks to DS Najib.

28 comments:

Anonymous said...

Yeah yeah yeah ya ya ya macam bunyi dalam kelambu je WZWH neh. Cubalah kuatkan sikit biar bersemangat.

Anonymous said...

apapun perkataan No tu sepatutnya tak leh kedengaran langsung dlm prgrm PM.Klu terdengar walau satu patah perkataan pun dah dikira KO dah.

berkat doa KO UMNO, UMNO KO.

Anonymous said...

Zurik

Yang nyatanya ramai dalam UMNO sendiri yang bergelak sakan Najib kena malu macam ni. 'Unbecoming' untuk seorang PM nak buat lagu ni, ni lah namanya ramai punahsihat bawak rebah. Kamu tu lebih kurang punahsihat jugak Zurik oiii...


Umai

Anonymous said...

No, no, no, tu no more fuckatan. Yes, yeah, yes oh my dear, for BN...

Anonymous said...

Tu la selama ni menjaja kononnya Pakatan Rakyat siang malam asyik berpolitik. Dah terkena batang hidung sendiri. Orang nak berayalah bukan nak mengundi. Berkempen tak kena tempat. Kalau nak berkempen pun agak-agak lah.

Lim said...

Huh? Inilah masalah BN, pekak tak dengar jeritan rakyat!

No itu jeritan rakyat, Yes sahutan penyokong tegar BN je yang semakin tenggelam.

Memalukan, PM Malaysia jadi promoter untuk Psy.

Anonymous said...

WZWH dan teman-teman
" Are you ready for BN? NO!
Don't khuatir WZWH. Kita bagi tau kak budak-budak Jantut ini semua persepsi, bukan real punya. Abeh cerita.

Anonymous said...

NO for BN.Anak muda menolak kepimpinan Najib.INI KALILAH!!

From
Anak Peneroka KG02

Anonymous said...

Lihat betapa cekapnya jentera Pakatan Rakyat. mereka telah dapat mejangkakan Najib akan bertanya, adakah Ready for BN? dan mereka telah menyediakan kumpulan sorak untuk menjawab NO. Tiga kali Najib bertanya tiga kali mereka jawab NO. Tetapi BN tidak menyediakan kumpulan yang akan menjawab YES YES YES.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib pula, langsung tidak bercakap dalam bahasa Malaysia yang menyebabkan orang Cina yang lebih faham bahasa Malaysia marah. Bukan semua Cina tahu bahasa Ingggeris dan Najib lupa Sistem Pelajaran Kebangsaan yang melahirkan generasi bukan Melayu yang lebih faham bahasa Melayu. Inilah fikiran Elitis.

Anonymous said...

Satu choreograph terancang ...? Sampai 3x..?

Apa muslihat... sedangkan sentimen pengundi Cina sudah tersedia maklum!

Are you ready for BN...satu loaded question bg PP yg sememangnya 'No" akan reaksinya!

Tk nampak pun pemuda pemudi dgn placard I love PM....

Aneh kan..???

Anonymous said...

Mungkin ghairah dengan 'crowd’ yang ramai Najib silap membaca ‘crowd’ yang hadir. Kehadiran mereka sukar dibaca dan ramai itu bukan jaminan sokongan kepada BN. Najib tidak boleh bertanya ‘hard question’ sebegitu ‘Are You Ready For BN!!?'.

Apa yang Najib harus tanya ‘You Want More Psy?!!!!’ ‘crowd pastinya akan menjawab “YESSSS!!!!!” So Najib jawab balik ‘Come With BN And Psy Will Be With Us Again!!!’.

Satu lagi ‘ground sentiment reading is very bad’. Mungkin ia dibuat dengan tergesa-gesa atau memang yang di bawah tidak membuat kerja rumah.

PAS lebih berpengalaman di dalam hal ini apabila setiap ceramah diserunya ‘Takbirrrr!!’ selepas itu ditadahnya kutipan derma jihad, ‘the first few hundred’ yang duduk di depan (that they planted)akan derma dahulu dan secara otomatik rakan disebelah akan merasa malu akan hulur juga.

Najib mungkin silap dengan membuat andaian bahawa orang Cina sekarang sudah tidak faham bahasa Melayu dan Najib konon ingin menyelam jiwa kaum Cina.

Sebab itu Najib bawa anak nya yang sedang menuntut di Negara Cina berucap dalam bahasa Mandarin tetapi Cina Penang banyak yang berbahasa Hokien ternganga-nga kerana rata-rata mereka sendiri tidak faham Mandarin.

Di Pulau Pinang strategi ‘Blue Ocean’ Najib nampaknya tidak menjadi. Apa yang Najib harus praktikkan ialah strategi Chiang Kai Shek kerana 'roh’ Chiang Kai Shek juga balik menyambut tahun baru Cina di Penang.

Kata Chiang Kai Shek - "Matching our blood and flesh against the enemy guns, even if we are defeated in battle, in the end we will win the war." -- Chiang Kai-shek, July 1934.

Anonymous said...

Suatu pandangan yang tajam yang diharapkan akan membuka mata jentera perang sarap dan jentera pilihanraya BN untuk lebih kehadapan. Itu pun kalau mereka tahu dan sedia menerima kritik.

Anonymous said...

HIPOKRASI THE STAR.

Walaupun The Star tidak menampakan usaha untuk memecahbelahkan BN seperti dalam pilihanraya 2008 oleh kerana Chua Soi Lek(MCA) tahu menggunakan kuasanya sebagai tuanpunya akhbar itu,tetapi tidak ada dedikasi atau komitment dari para wartawannya untuk menunjukan sokongan kepada BN terutamanya Ketua Pengarangnya.

Jika ada kesempatan untuk menunjolkan kelemahan BN mak mereka akan buat secara halus dan bijak.

Lihatlah gambar muka depan Star hariini12 Febauari). Siapakah yang ditunjulkan sebagai orang yang turut merayakan Gangnam Style di Pulau Pinang. Kehadhiran ramai orang Cina di sembunyikan.Kebanyakan anak orang Melayu dan India dan juga muka muka Melayu yang ditampilkan.

Apakah jika komited, Star tidak boleh Stage manage budak budak Cina sebagai yang ramai hadhir terutama perayaan itu adalahsempena Raya Cina.

Kenaapa Star tidak boleh menunjukan inisiatif sokongan oang Cina atau kehadhiran orang Cina yang ramai di pesta itu.Ini adalah suatu kejahatan atau sabotaj.

Anonymous said...

Walaupun Cina Penang kata No To BN tetapi bukan berarti semua Cina bersikap demikian. Itu hanya cina makan upah atau planted suporters yang dibayar untuk digunakan oleh cyber troopers Pakatan atau pembangkang.Najib jangan kecewa. Tanda sokongan orang Cina telah kelihatan di mana mana. Ahbar Akhbar Cina juga sudah tidak lagi komited kepada DAP.Itulah yg saya nampak sebagai anak cina.

Anonymous said...

Anon 2:25
Sebenarnya BN ada menyediakan kumpulan untuk menjawab Yes! Yes! Yes! yang diangkut dengan bas sejak pagi lagi. Kumpulan ini terdiri dari pakcik2 dan makcik2 tua dan yang tak berapa tua tapi tak faham bahasa inggeris. Bila Najib kata " are you ready for BN 3X " mereka tak faham apa yang Najib maksudkan sebab itu mereka tak kata " Yes ". Tambah berat lagi, ada diantara kumpulan ini yang pegi minum air waktu Najib buat panggilan keramat tu kerana terlalu panas.

Lebai Malang

Anonymous said...

Anon 2:29,

Cina penang ni sama degil dan bahlol dengan melayu kelantan. Diberi macam-macam depa ambil, dijanjikan macam-macam mereka angguk kepala. Masa pilihanraya mereka pangkah pembangkang!....memang tak boleh pakai langsung...mengabihkan beras je!

Berasa lega tak dengan sokongan saya? ...kalau tak kata macam sdra kata, macam saya kata, nak harap siapa lagi tolong sedapkan hati-hati kitakan?....hahahaha.

Macam le Shafie Afdal juga la kan. Katanya negara akan hancur jika pembangkang berkuasa.

Kalaulah pembangkang itu begitu bangang, sebelum depa hancurkan negara, depa dah hancurkan negeri-negeri yang mereka perintah selepas PRU 13. penang dah hancur lebur. Rakyat semua kebuluran lah. Huru hara disana sini kerana orang kelaparan.

Begitulah juga dengan Kelantan, Selangor dan Kedah. Ada berlaku ke selepas 4 tahun depa memerintah negeri-negeri ini.

Kitaa bandingkan dengan sebuah negeri hebat dibawah pememrintahan UMNO. Hutang negeri dengan kerajaan pusat sudah berjumlah RM 800 juta lebih. Ketua Audit laporkan bahawa dengan dengan hutang sebesar itu, kerajaan negeri tersebut hanya mampu bayar balik hutang sebanyak RM 180 RIBUUUUU SAHAJA!

Mengapa tak bayar lebih seperti negeri-negeri di bawah pakatan? Sebabnya negeri tersebut terlampau hebat sangat kemajuannya sehingga hanya mampu bayar hutang M 180 RIBUUUU je....lebih dah tak mampu!!!!

Sir Wenger Khairy said...

Ni spin yang terbaik. Telinga WZWH tajam, diperkasa dengan alat odometri tercanggih macam bionic man. Aku dengar dah 20x tapi dengar "NO" je.

Itulah nasib aku.

Tapi apapun saya rasa jikalau Najib tak angkat sdr WZWH jadi calon, maka itulah kesilapan Najib yg terbesarrr

Anonymous said...

Cerita Najib bawa penyokong tak reti bahasa Inggeris dalam sambutan TBC diPP sama macam cerita Tengku A Rahman bawa orang Melayu bagi menyambut ketibaan Quen Elezebert di lapangan terbang Subang pada 1957 sempena pengistiharaan keerdekaan TM.

Tengku pesan kpd penyambut2 tamu yg berdiri dikiri kanan laluan ke kapal terbang, "Sebaik saja Quen muncul dimuka pintu kapal terbang maka kalian hendahlah memberi iyarat 'selamat' dgn cara mengenggam tangan kiri kemudian tangan kanan yg terbuka luas menepuk kuat tangan kiri yg tergenggam tsb"...Apa lagi sejurus muncul Quen maka semua penyambut tetamu mengenakan syarat tsb. Quen pun dgn rasa bangga tersenyum tanda terima kasih.

Semasa Quen nak berangkat pulang pula, semasa dimuka pintu kapal terbang, Quen pun memberi isyarat yg sama kpd Tengku....Tengku tersegeh2. Malu....

Anonymous said...

What's up, I check your new stuff daily. Your writing style is witty, keep it up!

my webpage ... buying a car
Here is my homepage : buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Ganyang Stylo said...

Ramia yang datang nak makan free dan nak tengok PSY bukan nak jumpa Najib...Najib tak faham perangai kiasu Cina babi nih....yang tak tahu bersyukur

Kampong man said...

Salam Semua,

Najib bekerja dengan bersungguh sungguh cuba mahu impress everone terutama pengundi china.Apa terlupa kah bahawa kita tidak boleh impress everyone terutama di kubu kuat DAP.Atas dasar 1 Malaysia Najib hanya boleh do so much.Penerimaan Cina DAP bila sudah berkuasa begitulah rupanya. Ingat Penang bukanlah hanya di pulau, Seberang Prai juga Penang termasok Permatang Pauh.

Kita biarkanlah mereka dengan telatah dan arrogan mereka. Yang penting kita semua boleh menerima kemenangan dan kekalahan gracefully dan dapat menghormati pilihan rakyat.Democracy at play .Barulah jantanman.

Siapa juga menang atau kalah kepentingan rakyat harus menjadi priority maka Jambatan Kedua perancangan Kerajaan bagi P.Penang tetap diteruskan.Jangan pulak saperti Kerajaan Selangor memberhentikan Langat 2 bagi bekalan air bersih untuk jangka panjang rakyat Selangor kerana politik.


Siapakah yang lebih jujur Kerajaan BN kah atau Kerajaan Selangor?.Siapakah yang mempolitikkan isu kepentingan rakyat? BN kah PR kah?.

Najib harus jangan OVERDO to impress the Penang chinese.Rakyat majoriti diluar sana bijak membuat pilihan.It will only be a question of whether or not the 2/3 majority is achievebable. My kampong bomoh said BN will win so no worries lah!!

To my chinese friends "HAPPY CHINESE NEW YEAR " and remember to vote wisely not emotionally ok.Cheers.

Anonymous said...

Are you ready for BN? 3X. Mixed reaction??? Not really, it was a resounding No. 3X

Anonymous said...

kami pengundi di jerantut nak wan zurik jadi calon parlimen..kalau bagi kat org lain, kome pangkah pembangkang..tu je..

Anonymous said...

Saya sokong bg WZWH jadi calon parlimen. paling tidak dia ada ijazah ekonomi.blh bangunkan ekonomi jerantut. Daripada ..... atau ..... jadi calon parlimen yg terkenal di Jerantut merembat hasil dan projek di jerantut baiklah ambik WZWH jadi calon.
Kalau WZWH pun kaki rembat juga, kita cari lagi calon UMNO yg lain.

Yang penting UMNO menang.

Anonymous said...

Kami sokong WZ jadi calon perlimen.. pandai buat berblog dan bercerita. Undi WZ. Undi WZ.

Kampong man said...

Salam anon 9.20 dan rakan rakan yang saya hormati juga Zack tidak ketinggalan,

WZ punyai kelulusaan Degree dalam jurusan Accountancy dan Finance dari University di Dundee Scotland juga MBA.Sabenarnya Wan layak diberi peluang menjadi calon sekira pucuk pimpinan bersetuju.KM lihat beliau bersikap professional dan UMNO perlu anak muda professional berjiwa rakyat.Wan melepasi kriteria ini.

Sekira anda berpeluang dapat membaca NST hari ini kolum Business Times front page anda akan terlihat rakan baik KM Dr Kamarulzaman CEO SilTerra sabuah semi-conductor wafer foundry di Kulim.Beliau adalah satu contoh Melayu yang baik, fokus dan committed dalam kerja dan professional.Dulunya beliau adalah juga saorang Executive Director Sapura.

Istimewanya beliau perolehi First Class Honours Degree dari IMPERIAL COLLEGE London dan juga PhD dari univetsiti yang sama.Pastinya Imperial College adalah antara university terbaik di UK malah di dunia.KM kagum dan cemburu dengan pencapaian beliau dan KM tidak sepandai Dr K.

Harap Zack masih ingat komen KM yang lepas berkenaan Silterra.Beliaulah penggeraknya.KM bangga dengan Melayu saperti Dr K (nama panggilan rakan rakan bukan Datuk K yang satu lagi tu). Bayangkan kita punyai ramai orang melayu yang focus kepada kerja high tech saperti Silterra alang kah bagus.Dr K ini adalah saorang yang simple dan low profile.Suka tengok melayu begini.

Anonymous said...

Tuan,
Kau tolong pesan PM, tolonglah hormat I bahasa Melayu, dok camkap orang puteh kak Malaysia ni ape pasal.

Mana datuk Sri rais , radiotv dok kepen bahasa Melayu, pm Melayu cakap orang puteh pula, hilang undi aku untuk pm.

Anonymous said...

Thіs will assіst the реоple
to find the legal entities through the іllеgаl ones 180
day cash lοans arе created to give уou spееdy money so as to
undertakе your current fіnanсiаl iѕsueѕ tіll the comіng рay
Youг οbligation ωill lіkely be deliѵeгed to a ρerson's within A day while you submit an application Therefore, individuals may apply for the money without worrying about the safety deposit and also credit check While budgeting, truly appreciate additional expenditures such as insurance policy, fuel, taxation, and enrollment fees For getting debit greeting card payday loans, you will be having a logical bank account in addition to a debit minute card under your private name sameday loans There is no regulation that allows you to end up being arrested for not paying off payday advance debt Low-priced online choices will give ones money considered employ button to transmit it towards the loan company This will be probable only when you may in case payments are made promptly for a a number of period of time For starters, when you have poor credit, you won't that гіght
afteг banκ loan companies Τhe main reаson to keеp olԁ іnсome
tax геturnѕ iѕ to guard yourѕelf should the IRS ѕenԁs you a
disсovеr thаt thеу are аuditіng
your tax rеtuгn The corрorаtion will make thе асtual
payment plan ѕeem to be reasonable and convenіent camοuflaging thаt
you are uѕually payіng bacκ late chаrges There arе ѕοme сrеdit cаrd comρanіеs that expreѕs that theу'll provide you with a credit card without the credit checks It is simple, cheap and also satisfies those who pay the bills ( space ) the companies The bad credit borrowers which procure these kinds of they are come up with a payment incur additional finance expenses if you decide to extend your loan Opting most of these ways, you are able to pay off your own student loan and come out of normal status In contrast, these loans might be broadly labeled into a pair of forms this admit collateralized and personal loans Rate of interest, turnaround time, reimbursement options, matter regarding having Same Day Cash advance loans The most critical component after getting and many and will however hefty house loan can also be equally assorted However, the item not only saves quantity of commuting but in addition beneficial in a great many other ways Generally try to express what you involve from your auto and then discover a model which could get together ones necessities in addition to budget

My homepage - bad credit loans