Nuffnang Ads

Pages

Tuesday, November 29, 2011

Genius Ahmad Maslan, Parlimen Tidak Mampu Ubah 'Dasar Apartheid'

Majlis Raja-Raja Melayu

Ahmad Maslan MP, Ketua Penerangan UMNO membuat kenyataan genius politik bahawa jika PRU 13 PR memenangi banyak kerusi hingga parlimen tergantung maka:
  • Orang Melayu hilang kuasa
  • Hilang Bahasa Melayu
  • Selamat Tinggal Kesultanan Melayu
  • Selamat Tinggal Islam
  • DAP agen Kristianisasi
Sebenarnya sudah lama orang Melayu dan Bumiputera yang merupakan 70% dari penduduk Malaysia ini menunggu seorang politikus genius berani bercakap begini nada.

Orang Melayu tidak perlu hujah-hujah yang akademik untuk menyedarkan mereka bila mengikut Ahmad Maslan ramai ramai Orang Cina berumur 21 tahun keatas menjadi pengundi berdaftar dan sedikit demi sedikit Orang Cina menguasai politik dan ekonomi bila Orang Melayu berpecah.

WZWH berpendapat hujah-hujah Ahmad Maslan yang nampak bodoh ini sebenarnya BERJAYA membuka minda Orang Melayu yang berpecah kepada beberapa parti politik.

Semua hak-hak istimewa itu seperti hak istimewa Orang Melayu, Islam, Bahasa dan Raja-Raja Melayu adalah dipelihara dalam Perlembagaan. Walaupun PR melabelkan ini 'Dasar Apartheid' namun ini ialah dasar-dasar yang dicipta British demi melindungi kepentingan Orang Melayu atas rasa bersalah membawa pendatang kaum Cina dan India ramai-ramai ke Malaya.

Jika PR berjaya menyapu bersih 222 kerusi parlimen pada PRU 13 mampukah PR boleh mengubah 'Dasar Apartheid' ini?

Ya, 222 ahli parlimen PR boleh mengusul dan mencadangkan menghapuskan 'Dasar Apartheid' ini tapi apa-apa perubahan Perlembagaan yang menyentuh hak Orang Melayu, Bahasa Melayu, Islam dan Raja-Raja Melayu perlu persetujuan Majlis Raja-Raja Melayu!

WZWH bertanya adakah 9 Raja Melayu ini mahu perkenan pindaan Perlembagaan menyentuh 'Dasar Apartheid' ini? 222 ahli parlimen PR tidak mampu mengubah 'Dasar Apartheid' ini.

Kecuali Kerajaan PR merasuah RM1 Bilion kepada 9 Raja-Raja Melayu ini. Maka kalau Raja-Raja Melayu bersetuju perkenan maka semua peruntukan hak istimewa ciptaan genius British itu boleh dihapuskan.

Adakah 222 ahli parlimen PR itu mahu memberontak melawan Raja-Raja Melayu kerana tidak sudi memperkenankan pindaan Perlembagaan itu hatta ditawarkan RM1 Bilion seorang.

Raja-Raja Melayu adalah Ketua Militari, Tentera Darat, Udara, Laut. Raja-Raja Melayu boleh membubarkan parlimen jika dirasakan 222 ahli parlimen PR 'sudah gila'. Tentera boleh mengambilalih kerajaan Malaysia buat sementara.

This is the power of the King...

Kadang-kadang jika UMNO mahu menyedarkan Orang Melayu tidak perlu keluarkan kenyataan yang tinggi akademiknya bombastik hanya perlu keluar kenyataan BODOH tapi GENIUS.

WZWH sudah lama menunggu kenyataan berani dari seorang ahli politik UMNO. Syabas Ahmad Maslan.

20 comments:

Anonymous said...

GENIOUS tu ape kebende jurik? ce kabo sket... syabas jurik!

Anonymous said...

kena dapat pekenan 9 raja ke .... bukan yang dipertuan agong boleh pekenankan ? bukan ke matahir dah pinda undang2 tersebut dalam tempoh sebulan automatik pindaan berkuat kuasa ? .... aku ni tak pandai undang ... kena tanya aziz bari ni

Wak Parjo said...

npk dah "spirit" dlm entry ni, molek da niat die keknye ade sikit joke pasei COR (conference of rulers).

"Raja-Raja Melayu boleh membubarkan parlimen jika dirasakan 222 ahli parlimen PR 'sudah gila'."-statement bodo

mabok ker cikgu? degree berjela luor negare, perlembagaan negare snirik pon aok tafsir gaye ikan kering. mane tah authority die pakei.

g beli FC kt MPH tu, seploh hengget jek.xpun nk jimat lg google "laws of Malaysia".COR and YDPA mane same.aok bukak kitab mane Raja Melayu boleh bubar parlimen? YDPA hanya ketua negara,bukan ketua kerajaan.bace balik Artikel 38, Artikel 40.jgn buat malu ke orang gitu weh.saya xpandei ngat jugok, tanye google jek.dahla typo, wat statement dangkal pulok tu

Anonymous said...

ahmad mazlan ni cuba memperbodohkan org yg dah semakin cerdik...
kalau era 90-an kebawah boleh la nak takutkan org melayu cam tu untuk meraih undi...
cuma persoalan aku..

1) siapa yg jadi pengkhianat mengurangkan kuasa raja2? (umno/bn atau DAP)
2) siapa yg telah melemahkan syiar islam di malaysia sehingga islam itu harus diurus. Ada jabatan yg perlu menguruskan islam itu dan peruntukan di sekat.Bukan ke sepatutnya islam itu menjadi asas kepada sistem pemerintahan yg adil. Hatta sekolah sekarang pun tak mementing pelajaran ugama islam itu sendiri. Siapakah yg jadikan ajaran agama islam itu sebagai subjek elektif (Umno/bn atau DAP)
3) Tanah rezab melayu semakin hari semakin terhakis. Siapa pengikisnya
(Umno/bn atau DAP)
4) Wang rakyat diperlakukan sebagai harta sendiri mengkayakan kroni melalui projek lembu,PKFZ, Perwaja, royalti minyak,MAS dsbnya.
adakah juak2 umno/bn atau DAP.
5) membiarkan tanah rakyat di teroka secara haram di bukit tinggi, cameron highland untuk tanaman sayur/bunga (Umno/bn atau DAP)
6) meminjam tanpa segan silu duit kwsp (umno/bn DAP)

Kalau semua jawapan ada la DAP..betul la cakap mat lan tu...
raja melayu hilang takhta, syiar islam lenyap, hak melayu tergadai dan harta rakyat diseleweng..

jangan jadi paku dulang paku serpih..
jgn jadi gunting dalam lipatan
jgn musang berbulu ayam...

Anonymous said...

Like Anon 4:10
Musang berbulu ayam haa..haaa..

Anonymous said...

buat malu jek tulis entry mcm ni....tak tau, buat2 pandai..hi hi hi

Kutukan Dewata said...

anon semua,
Peristiwa 13 mei menyaksikan YDP Agung mengisytiharkan darurat.Keamanan negara jadi terkawal.

siapa kata YDP Agung yang juga pemerintah angkatan tentera Malaysia tiada kuasa!Panglima tentera hanya mendengar arahan baginda dalam hal-hal keselamatan negara.Kalau Dap Cuba buat huru hara berdepanlah mereka dengan YDP Agung,ketika itu kamu sokokng siapa?YDP Agung ke Dap?

Lagi satu baca sampai habis perlembagaan Malaysia.Segala peruntukan perlembagaan yang membabitkan batang tubuh raja-raja melayu,tidak boleh dipinda tanpa persetujuan raja-raja,Ini kuasa absulate yang termaktub.

Anonymous said...

Please la brader, don't insult your intelligence.

Anonymous said...

Semua anon,

Saya baca semu komem2 anda,yang menarik sangat ialah komen anon 4:11PM,

Aku rasa kita bingai belaka,seba malayu dah nak mampus kita masih melalak dan berbalah tak tentu arah,sebab itulah saya katakan bahawa kitani semuanya bangai dan tidak berakal melek.

Akau senang saja
,aku tak mahu yang menjadi teraju negara dan karajaan bukan MElYU ISALAM.Yang aku paling benci Melayu pengkhinat......MACAM KITOL
DAN RAMAI LAGI.....

aku melayu jati biar hilang nyawa,jangan hilang meruah bangsa
dan pertiwi.....

cucu cici bahaman.

Anonymous said...

betul anon2 semua...

kita semua inginkan yg terbaik...
mahu islam di letak pada tempatnya
mahu bangsa melayu kekal memimpin
kita mahu raja melayu kekal berkuasa
mahu keadilan pada semua rakyat...
itu harapan kita..

tapi yg kita bahaskan...
pemerintahan mana yg mampu membawa perkara2 tersebut...
kita tidak boleh hanya berharap... kita kena berusaha ke arah itu..

Wak Parjo said...

Rodong Kutukan Dewata,

koi paham akan maksud aok, sememangnye YDPA ade kuase,tetapi tidak mutlak yakni kuasa formaliti dan simbolik sahaja..

*Article 43(5)-dismissal of cabinet ministers
*Article 41-performance of the functions of the supreme commander of the armed forces
*Article 150(1)-proclamation of emergency ordinances
*Article 150(2B)-grant of honors
*Article 66-assent to Bills passed by the two houses of parliament
*Article 55-power to summon and prorogue the dewan rakyat.


ape yg koi paham wzwh interpret artikel 55 yg mane YDPA ade kuasa ntok membubarkan parlimen.kene paham satu bende jek pasei FC(Perlembagaan Persekutuan) ni. orang xbace or rely kepade seketul artikel jek.orang yang buat macam tu la biasanye akan salah tafsir maka lahirlah ramai cendekiawan hak bergelor "people who insult their own intelligence" bak kate anon 4:11pm.koi komen bukan nk tunjuk koi tau seme bende, keknye koi nk kongsi pemahaman ngn rodong koi seme.mende da terang2 xbetoi, kite tegor ye dak.lagipon koi suke ngn constitutional,maroh benor rasenye orang permainkan Perlembagaan Persekutuan.jangan dikupas pasai perlembagaan kalo aok tau sipi2 jek.ni bukan warung kopi,masuk tinge kiri kuor tinge kanan.ni blog, koi duk jejauh skali skale nok jugek tgk update hal2 jerantut.nye buat pulok cite dongeng gini, orang duk bace abih blake sesat.aok nok ke gitu?

bile cakak pasei constitutional role of Raja-Raja dan YDPA, general rule hak kne highlitekan ialah Eighth Schedule(jadual kelapan) dan:

Article 40(1) - in the exercise of his functions under this constitution or federal law, the YDPA shall act in accordance WITH the ADVICE of the Cabinet or a minister acting under the general authority of the Cabinet.

Article 40(1A)- in the exercise of his functions under this constitution or federal law,where the YDPA is to act in accordance with advice, on advice, or after considering advice,the YDPA shall accept and act in accordance with such advice.

jadi makne kedua2 provision di atas ialah YDPA exercise his discretionary or non-discreationary powers on the ADVICE of the Prime Minister

[Stephen Kalong Ningkan v Government],[Teh Cheng Poh v PP]

"Lagi satu baca sampai habis perlembagaan Malaysia.Segala peruntukan perlembagaan yang membabitkan batang tubuh raja-raja melayu,tidak boleh dipinda tanpa persetujuan raja-raja,Ini kuasa absulate yang termaktub." -hak mane sampei abis nye? cer aok list Artikel mende hak undang-undang xkan dapat dipinda tanpa persetujuan Raja?

aok ingatkan kome pasei 13mei, tapi aok ingat dak 1983 dan 1993 Constitutional crisis? kenai dak Tun Saleh Abas?

Macha Mahathir punye keje aok ingat dak? bapak lanun ni la punce raja hilang kuasa. this is the fact, man. im not bullshitting like you.

*die pinda Artikel 66 (constitution (amendment) Act 1983,
*1993 die hapuskan pulok kuase imuniti raja2, wujudkan Artikel 183,
*1994 die amend pulok Eight Schedule(jadual kelapan):1994 amendment act A885-bills may become law without a ruler's assent 30 days after the bill is presented to him,
*1971 die dedahkan misconduct raja-raja,
*tubuhkan special court ntok dakwa raja-raja.(artikel 181-183)

Macha siyal ni la yang buat dajai kat negara kite.die pinda abih perlembagaan ikot kepale die.perkare ni xde dalam buke teks sejarah tingkatan lima, tapi ade dalam buku sejarah UMNO. laen kali kalo takat nk cite pasai perlembagaan, research dulu sblm buat entry.naye ke orang hak membace ah, dok ikot kepale hotok wzwh. takat cakak "Lagi satu baca sampai habis perlembagaan Malaysia.Segala peruntukan perlembagaan yang membabitkan batang tubuh raja-raja melayu,tidak boleh dipinda tanpa persetujuan raja-raja,Ini kuasa absulate yang termaktub." , aki koi pon boley cakak gitu.

*sori rodong koi pakei english. hak bahase melayu pon ade ni ha http://www.jac.gov.my/images/stories/akta/perlembagaanpersekutuan.pdf

tengok2 la yek,smoge kite seme xtertipu dan diperbodohkan. -maaf-

*Shad Saleem Faruqi,"The Sceptre, The Sword And The Constitution At A Crossroad*

Anonymous said...

kenapa tak sebut, mamak itu dah telangkan, raja2 semasa pindaan perlembagaan.Kenapa tak sebutkan umprono yang dehaku kepada raja2 melayu? nampak sangat orang2 umproNo ini dah diperbodohkan,tak baca pindaan perlembagaan.Dahlah duduk diulu, lagak pandai pula. Degree itu beli dimana

Anonymous said...

Alahai..belajar tinggitinggi ..tapi mindset lebih kurang makcik dan pakcik felda...melayu layu..huu..huu..

Wak Parjo said...

gtula betape bodonye ameno.kwang3.dok heret sane sini nk jage kedaulatan raje2,ketuanan melayu,bangge ke 7 wasiat raja-raja melayu,padehai ke die buat raja-raja ilang fungsi literally. padan kencing dek macha gampang seko tu jek.ciap buat buku lg.adohh

die ingat perlembagaan ni sastera agoknye men pakei cakak jek ikot sedak mulot.mari pulok rodong die datang bekap, pon sasterawan jugok maen pakei cakak jek.loser blake

Anonymous said...

rodong2...

sekarang ni perhimpunan agung umno tengah berjalan....
kalau ada yg berminat nak tengok lawak jenaka silakan....
kalah lawak jenaka 'raja lawak'
semalam aku tengok shahrizat 'ketua wanita lembu' berucap..
siap sinsing lengan baju dan nak selak kain tu...
cuba nak cari intipati perjuangan wanita memertabatkan melayu dan wanita...
xde yg kawan jumpa....
cuma cakap seperti 'keling mabuk todi' sambil jari telunjuk terketar2 x berhenti menunding...
marila layan 'lawak org menopos'

Anonymous said...

haha,otak udang..memalukan sungguh!

Melayu militan said...

Wahai bodoh bodoh di atas,

Awak semua pencacai kafir DAP.Pangkah lah pakatan DAP.Jadilah kamu anjing Dap.Dan Kamu semua akan jadi kafir jika sokong DAP and the gang.Bukan aku cakap,hj hadi cakap!!!

celako! celako! kafir! kafir!

Anonymous said...

Ahh,suma pun sembhyang subuh x berape penuh,cakap saja lebih...puuuuukii semua!

Anonymous said...

Anon di atas lagi puki sebab cabul adik sendiri!

Anonymous said...

bila rumah tak dikunci, pencuri akan masuk, bila umno gagal mentarbiahkan ahli2, maka banyak pengkianatan akan berlaku, maka retak akan menunggu belah..

hendak atau tidak kita kena terima semua seadanya