Nuffnang Ads

Pages

Monday, September 16, 2013

Blogger Yang Berani Mencabar KJ Ketua Pemuda UMNO Malaysia!




Inilah blogger yang berani mencabar YB Khairy Jamaluddin Ketua Pemuda UMNO Malaysia. Nama beliau ialah Akhramsyah Muammar Ubaidah bin Sanusi. Anak pemimpin veteran UMNO Tan Sri Sanusi Junid.

Sedikit profile beliau..

Seorang anak Melayu profesional berketurunan Aceh. Anak 5, Isteri 1. Seorang anak Malaysia, Anak Sains MARA lantaran itu anak DEB, 'Energy Economist' dan juga ahli setia UMNO (no 01827033, Bendang Baru, Langkawi). Berijazah Sarjana Kejuruteraan Kimia dari Imperial College, London, dan aktif mengasas, mengerak dan menghidupkan NGO sejak zaman universiti lagi. Kini diamanahkan sebagai Presiden Persatuan Kelab-Kelab Belia Malaysia (MAYC) sesi 2010-2012.

Saudara Akhramsyah menyatakan hasrat beliau untuk bertanding Ketua Pemuda UMNO Malaysia dalam blog beliau sila klik sini.

3 comments:

Anonymous said...

sdra,
100 dalil mengapa KJ tidak layak menduduki apa apa jawatan dalam UMNO atau kabinet. Sudah120 hari , umum kenal di mana sebenar nya hati jiwa pandangan pemikiran hala tuju nafsu angan angan dan rangkaianya.

ABK
ASALKAN bukan kj
tolak kj.tolak kj.tolak kj
tolak Ajib GOR GONG
Jangan tunggu lagi.Mulai kempen Carpe diem.
Kita perlu PM Baru.
Ada orang kata KJ tu Intelligent

Dia punya intelligent dari osmosis bukan natural ,sebab dia oxon,liberal,moderate,SIL,dan 40 tahun dulu bapa nya kerja dengan KBS(duu nama apa ya )ada reginnalah,
ada cover boy majallah GQ,pandai tulis surat kapada majallah economist UK,ada sahbat rapat Pork chop jason jonathan, sahabat AA Tony FFFF,dan peminat nya nombor satu dari 7.05.13 adalah Lim kit siang,yang kerap minta ah jib gor gong kasih sama KJ jawatan tinggi.

Yang paling utama sekali, sebab KBS ada bajet 789.000.000(RM) untuk di agihkan,tak masuk 1M punya dan ,hanya dengan melaungkan Endless Possibilities , maka intelligent lah,liberal lah,moderate lah,centrist lah,KJ.
world view lah kj.
maka jerit lah ah jib gor gong,the best is yet to come,endless possibilities,high income nation.
kita perlu perdana menteri baru.
kita tak mau slogan demi slogan.
kita tak mau konsultan.
kita mau idris jala.
kita tak mau pemandu.
Tolak Ah jib tolak kj.
arjuna waspada
changkat lobak

Anonymous said...

apa yang awak merepek ni,najib tetap pm.

Anonymous said...

Syabas budak Imperial.Susah giler nak masuk Imperial wei, its the British equivalent of MIT. We need more cerdik pandai like him in UMNO. All the best to him.