Nuffnang Ads

Pages

Saturday, October 6, 2012

ADUN Tahan Yang Perihatin Kepada Rakyat



Ini photo YB Dato' Wan Amizan bersama rakyat di DUN Tahan yang punya kisah sedih penduduk Kampung Tada Tembeling, yang sedang mengalami sakit kronik susah bernafas.

Dato' Wan Amizan adalah sorang YB yang sangat perihatin kepada pengundi di kawasan beliau.

Pantang beliau mendengar kisah sedih, sakit pening, kesusahan , keperluan golongan susah di DUN Tahan, pasti beliau memenuhi hajat mereka.

Dato' Wan Amizan adalah seorang wakil rakyat yang mempunyai 'feeling' tahap sensitif menjaga kebajikan orang DUN Tahan.

Beliau akan rasa sangat sedih jika tidak dapat memenuhi permintaan golongan susah, uzur, dan miskin.

Bagi beliau segala harta yang dicari sebelum menjadi wakil rakyat adalah umpama daun-daun kayu yang perlu diberi kepada orang-orang yang memerlukan.

Untuk menjadi wakil rakyat Jerantut baik ADUN atau ahli parlimen anda mesti ada 'feeling' terhadap  pengundi di konstituen.

'Feeling' ini tidak boleh dibuat-buat. Ianya bukan lakonan perlu natural dari hati yang ikhlas. 

Bila wakil rakyat ada 'feeling' maka pengundi pun punya 'feeling' kepada wakil rakyat.

Bahaya politik bila bukan sahaja wakil rakyat tiada 'feeling' malah pengundi pun tiada 'feeling' kepada wakil rakyat.

Tiada siapa boleh memaksa ...kena dari hati yang tulus ikhlas...

Bila ikhlas dan bersemangat tinggi maka tetap wakil rakyat itu dihati pengundi.

20 comments:

Anonymous said...

ada tanah kosong je dompok ni feeling juga. mmg kena kebas. penyamun dan perompak mmg pandai feeling2 ni.hikhikhik

Anonymous said...

ada tanah kosong je dompok ni feeling juga. mmg kena kebas. penyamun dan perompak mmg pandai feeling2 ni.hikhikhik

Anonymous said...

Point sekarang bagaimana nak menarik
orang kampung terutamanya orang penting
ameno untuk menunjukkan berapa
seseorang adun itu perhatin dan ambil
berat hal-hal orang kampung.
Diantaranya adalah bagi stokin bola,
Melawat orang sakit, Hilir RM100-RM200,
tumpang kereta, belanja makan, hantar
Melancung ke langkawi , datang masa
majlis perkahwinan, SMS, hantar kad raya
dan yang popular kain batek dekat PRU.
Ini semua santapan jiwa orang kampung
saja bukan feeling.Suka sangat orang
kampung terutama di ulu tembeling
seperti orang kata riuh di jerantut selama
3 bulan.

Tugas adun sebenarnya lebih dari
Itu. Orang bandar tak makan gula-gula
ni.
Bawalah infrastruktur dan projek
besar ke Jerantut seperti jambatan
Di kuala Tembeling, MRSM, hospital baru,
Komplek sukan, jalan benta, Jalan
Jerantut-Temerloh 4 lorong komplek
perniagaan untuk orang melayu.
Baru boleh panggil yang berhormat Dan
Kalau tidak panggil saja pegawai
Kebajikan.

Anonymous said...

Tidak ada tanah-tanah di Jerantut atas nama Dato Wan Amizan. Ini fakta.

Anonymous said...

Anon 3:55, Bila Dato' Wan Amizan boleh bawa peruntukan lebih RM500 juta ke dun Tahan maka itu DIKIRA YB TERLEBIH "FEELING", tak gitu....

Anonymous said...

UMPAMA DAPAT SERATUS,BAGI ORG KAMPUNG 5SEN...ITU DIKATAKAN FEELING ?

Anonymous said...

ada 36 nama syarikat yang wan amizan rompak harta rakyat di Jerantut. apabila dr shukri buka kpd sprm ttg hasil rompakan wan amizan di Kg durian Hijau iaitu tanah belia. saya penduduk kg disitu. saya tahu wan amizan merampas tanah belia kami. Mana mungkin wan amizan seorg yang baik dlm memimpin. KAMU JAWAB LAH WAN AMIZAN DI AKHIRAT NANTI. KAMU INAYAH KAMI TERLAMPAU TERUK.

NIK DR SHUKRI said...

kalau dah tak de pelajaran mcm wan amizan 2. x nya dapat lah calon lagi pilihan raya nanti. percayalah. Dr shukri parlimen. hidup dr shukri.

Anonymous said...

wan amzin takut kpd dr shukri. dr shukri baik dgn MB pahang. di Janda baik ada kursus UMNO di sana. MB tak layan DOMPOK. hehehe. rasakan dompok awk kuat tipu org. bermuka muka.

Anonymous said...

Haji nazri pun nak tinggal wan amizan. takut terlepas juga nanti. baik lari awal2.

Anonymous said...

Anon 9:18 bukankah tanah Kg Durian Hijau itu dalam dun Pulau Tawar telah diberi hanya KELULUSAN TOL kepada adik Wan Amizan atas sokongan Dr Shukri dan MB sera EXCO???!!!! Saya pelik Dr Shukri yang beri kenapa pula Dr Shukri yang report SPRM. Siapa lebih hipokrit dan berhati busuk berniat jahat?

Anonymous said...

Syok jgk tgh deme2 ni yek? Sama je. Ase nama ameno, mmg merompak la kerjanya. Hak atas, cara atas, yang dibawah cara dibawah.

Anonymous said...

inilah kerja umno dok selalu tuduh pas konon suka pecah belah...dema sebenarnya yg suke pecoh beloh. Pecoh beloh keran nak kaut harta karun...

Sian kat UMNo....tak lame dah. Esok lusa pupuslah dia...selamat kome.

Anonymous said...

Anon 11:44
Jelas kuasa politik digunakan untuk ahli
keluarga walaupun dengan prosedur
yang betul tapi tidak semestinya
halal.
Mungkin ada pihak yang berminat tapi
ditolak atas kuasa politik.

INILAH POLITIK AMENO.

Anonymous said...

Apa kurang nya dengan dr shukri jika berkenaan dengan melantak duit ne, sama jer demaq ne, baik adnan sekali pun,tak yah lah kata mengata sama jer kaki pelahap belaka, yang bising ne, ialah para para penyokong dompok dan penyokong shukri, masing2 takut, bos masing2 dah tak lekat calun lagi PRU 13 ne,Tu lah yang di buat berbagai isu keburukan masing masing, maklumlah pera penyokong ahli politik tersebut ne akan kehilangan punca pencarian, mereka ne makan anak bini pun di tanggung oleh yb yb tersebut, hata melanggang pelacur pun di bayar oleh bos mereka, macam juga lah DATO Dolah kicap mengharapkan ku lan maseh kekal jadi MP.NIK PAK SUPER, macammana dengan resit yang di tandatangan oleh BOS AOK BERNILAI RM2 juta, yang di ambik dari LIM AH CHAP ATAS SUMBANGAN PROJEK SILANG LALU ADA SIMPAN LAGI TAK, KAWAN ADA PHOTO STATNYA

Anonymous said...

Ada orang cakap, ini oranglah yang cakap, tapi jika tak ada cerita maka orang tak cakap. Orang cakap dari berita yang dia dengar, maka dia pun cakaplah macam mana orang itu cakap. Dia cakap begini, setelah dia dengar orang cakap dari cerita tu. Dia cakap begini, ceritanya begini, ada yb ada bebini dua tiga tapi haratanya banyak sangat, mewah. Ada lagi dia cakap patutlah dia buncit sebab dia senang hati. Makan cukup pakai cukup bini nak mana boleh "gilir2". Ada ada orang mintak nak "belajar" cara nak buat permohonan lesen nak masuk dan cari kawasan bijih timah yang kata berlambak di Ulu Tembeling, ada wakil kepada tok wakil daia kata semua sudah dipohon atas nama orang lain. Lepas itu katanya lagi, cuba bawak contoh bijih tu, tapi dah sampai dua tiga tahun baru2 ni senyap terus. Ada lagi dia kata ada seorang orang tua dah jumpa kawasan lebihkurang 870 ekar. Senyap sampai ker hari ini. Mungkin tunggu lepas kiamat atau dia mati hidup semula baru dapat kawasan bijeh timah tu. Tapi dema nya kata mungkin tanah kawasan tu jadi kawasan tanah perkuburan la pulak.

Anonymous said...

Awak ada pergi ke , masa dijanda baik pun asa je datok nan sebut . setahu kawan masa mensorat umno bahagian bru2 ni , umno bahagian telah jemput ali rustam untuk rasmikan mensorat tersebut . kawan duduk bahagian depan skali , apabila nama yb2 disebut nama syukri xda pun disebut, kawan tgk perubahan muka yb syukri tu ....

Anonymous said...

lantok deme la org ameno weh...kas dah penat nengok jerantet 'tegadai' ke cina sebak dek deme... Kas x nok dah pangkoh deme lepas ni...xde mende rakyat jerantet dpt...blk2 deme je ngebas nye pas2 bg ke cina...kas mohon pn x penohnye dpt... Org kelantan pn bleh dpt gone

Anonymous said...

deme bleh la kaye skrg ni...kek anak cucu deme agok2 gone lps ni..tanoh abih ke kapir 2 dah

Anonymous said...

ada 'tangan' yang lebih besar 'payung' diaorg yb2 ni kalu korang nak tau....dia la jual tanoh2 kat pahang ni......sape yea...