Kenapa Soros Cukup Berminat Dengan Negara Kelahiran Mahathir Dan Najib Ini?

Musuh Yahudi Zionis yang sebenarnya bukanlah Palestin tetapi Bani Jawi. Bani Jawi adalah pengembara hebat membawa misi ke Semenanjung di Hujung dunia yang di panggil oleh Ptolemy sebagai Semenanjung Emas atau “Golden Chersonese” dan kemudiannya dikenali sebagai Tanah Melayu. Bani Jawi menerima Islam tanpa peperangan dan mendukung Islam dengan sempurna.

Kenapa Soros cukup berminat dengan negara kelahiran Mahathir dan Najib ini? Kenapa Soros sangat minat kepada Anwar Ibrahim dan Nik Aziz?

Kalau ditanya kepada Dewan Syura PAS, mereka tidak dapat jawab sebab ramai mengaji Fekah dan Usuluddin aje kurang mengkaji Sejarah apa lagi Tasauf sebab itu ulamak PAS tidak berminat dengan perpaduan orang Melayu Islam.

Lagi satu pada ulamak PAS, Islam hanya ada di Tanah Melayu bermula tahun 1951 iaitu sejak penubuhan PAS. Islam sebelum itu tidak diiktiraf oleh PAS.

Kenapa Soros sangat berminat dengan Tanah Melayu ini?

Melayu/Mala/Malai bermaksud gunung,jadi Melayu bermaksud bangsa gunung, lagipun bukan ke bangsa Melayu/Malai/Mala dari keturunan Nabi Ibrahim a.s., jadi tidak mustahil bangsa Melayu ni berasal dari salah satu kaum Bani Israel yang hilang. Nak tahu mengenai sejarah dan rahsia bangsa Melayu/Mala/Malai/Bangsa Gunung yg berasal/dilahirkan dari ibunda Keturah/Qeturah,isteri nabi Ibrahim yang berasal dari kerajaan Melayu Kemboja purba serta hubung kait bangsa Melayu dengan salah satu kaum bani Israel yang hilang dah telah mendapat hidayah Allah SWT dan akan menentang kaum- Bani Israel yang sesat aka bangsa Yahudi kat negara haram Israel sekarang di Tanah Yang Dijanjikan.

BANGSA YANG HILANG (The Lost Tribe)
Apakah kepentingan mencari bangsa yang hilang bagi Yahudi? Bagi Yahudi Ortodoks tiada apa kepentingan yang amat perlu pun. Jika ada,hanyalah untuk menjejak sejarah mereka sahaja.Tetapi bagi Yahudi Zionis,teramat perlu. KERANA MEREKA AMAT PERCAYA DENGAN RAMALAN DI DALAM KITAB-KITAB AGAMA LEBIH-LEBIH LAGI DI DALAM ALQURAN. Mengikut daftar bangsa yang hilang di dalam Kitab Yahudi Kuno,terdapat 12 puak Yahudi di masa lalu:


1. Reuben
2. Simeon
3. Levi
4. Judah
5. Issachar
6. Zebulun
7. Dan
8. Naphtali
9. Gad
10. Asher
11. Joseph
12. Benjamin


Di dalam 12 puak yang hilang ini, hanya keturunan Nabi Yusuf a.s. sahaja yang hilang daripada rekod Yahudi. Keturunan Nabi Yusof a.s menurunkan dua puak yang lain iaitu Manasseh dan Ephraim. Mengikut satu kitab Yahudi, satu 'lost tribe' Bani Israel (yang mendapat petunjuk ILAHI, iaitu beragama Islam) akan membunuh Yahudi Zionis di Palestin. Di dalam kitab Yahudi kuno yang lain pula, ada mencatatkan golongan Manasseh (anak kepada Nabi Yusuf a.s.) bakal menyembelih Yahudi jahat (Zionis/Yahudi Kabbalah) di Palestin. Setelah Yahudi membuat pencarian, terdapat banyak puak golongan Manasseh di sebelah timur. Antaranya, Afghanistan , Pakistan Utara (Patan/Pashtun), sedikit India, sedikit Myanmar, sedikit China, sedikit Jepun, sedikit Filipina, sedikit Western Samoa, sedikit Tonga, sedikit Ecuador , sedikit Madagascar dan sedikit Hawaii.

Namun begitu kesemua mereka tahu tentang asal-usul mereka (bercanggahan dengan prinsip 'lost tribe'). Termasuk di Afghanistan dan Pakistan Utara juga (namun yang beragama Islam cuma di Afghanistan dan Pakistan Utara – sebab itu mereka diserang oleh Yahudi Amerika dan Russia). Dalam pada itu, seorang professor di Amerika bernama Ralph Olsen telah membuat hipotesis baru. Pada mulanya Yahudi Zionis menyangkakan Red Indian Amerika adalah ibu bagi segala orang-orang Manasseh 'the lost tribe'. Tetapi kesemua keputusan DNA adalah negatif. Kemudian Prof Ralph Olssen mengkaji secara mendalam tentang Book of Mormon (yang diselewengkan dari satu manuskrip kuno) dan membuat kajian DNA sekali. Keputusan beliau adalah, ibu bagi segala keturunan Manasseh adalah orang-orang Melayu di Semenanjung Tanah Melayu. Untuk menguatkan lagi cerita, tidak ada seorang Melayu pun yang tahu mengenai salasilah keturunan Bani Israel mereka. MALA ADALAH THE LOST TRIBE YANG SEBENAR, LEBIH TERSEMBUNYI DARI THE TRIBE OF DAN. Jadi kalau berpandu kepada kitab Yahudi tua bahwa 'lost tribe' dari kalangan Manasseh (anak Nabi Yusuf a.s.) yang bakal berada di barisan hadapan tentera Imam Mahdi dan bakal menyembelih orang-orang Yahudi di Palestin dan bakal juga memadamkan Israel daripada peta dunia adalah terdiri daripada orang-orang Melayu. Ini tidak bercanggahan dengan mana-mana hadis mengenai Imam Mahdi.

Mengikut manuskrip kuno yang diseleweng menjadi Book of Mormon itu lagi,sebahagian daripada Melayu Semenanjung (termasuk Selatan Thai) juga adalah dari keturunan Bani Israel , iaitu dari kumpulan Lehi (iaitu terus dari Manasseh , iaitu anak kepada Nabi Yusuf a.s. . Nabi Yusuf ada 2 orang anak sahaja, iaitu Manasseh dan Ephraim). Mengikut DNA yang dilakukan kepada 86 lelaki Melayu oleh seorang professor perempuan di UKM baru-baru ini, terdapat 27% variant Mediterranean dalam darah DNA Melayu. Dalam kamus sains, DNA Mediterranean adalah dari bangsa Euro-Semitik termasuk dari Bani Israel!

Hipotesis ini terdapat separuh kebenaran di dalam kesamaran.Orang Melayu bukanlah 100% berasal dari keturunan Manasseh (Yahudi Kuno) tetapi teori Ralph Olsen mengenai pengembaraan bangsa yang hilang 'the lost tribe' ke Bumi Mala adalah sesuatu yang menarik dan amat bertepatan dengan apa yang dibincangkan sebelum ini. Kenapa Ralph Olssen menyebut Tanah Melayu ini 'Bumi Mala'? Apakah yang diceritakan di dalam manukrip kuno tentang satu bangsa misteri yang berjalan dan berlayar ke hujung dunia?

Dari mana salasilah "Melayu" . Yahudi memburu saki baki keturunan Nabi Yusuf? . Kenapa? .
MAHADI berasal dari darah keturunan Nabi Ibrahim = Ishak+Ismail+ "Q" ?? . Apakah itu "3Mim" ?
Tiada NABI diutus ke Nusantara? Islam bertapak kukuh dikelilingi Hinduism dan Budhism… kenapa?

MELAYU – JAWI
Siapakah Melayu? Darimanakah asalnya Melayu itu? Ketika ramai pengkaji memperdebatkan kaum-kaum yang hilang seperti The Lost Tribe of Israel, Atlantis, Lemuria, Sodom and Gomorrah malah masih mencari-cari siapakah Gog and Magog, rahsia bangsa misteri ini masih terpelihara di dalam tabut rahsia sejak beribu-ribu tahun. Tiada siapa yang tahu dari mana asalnya bangsa ini. Bagaimana bangsa ini boleh wujud di tanah paling selatan benua Asia, 'di penghujung dunia'. Bangsa yang hilang masih tidur dan ditidurkan. 'Di hujung dunia', setelah penat mengembara, bangsa misteri berehat dan berehat… tidur dengan lenanya… senyap sunyi tanpa siapa mengganggu walaupun Hitler telah pergi ke Tibet menjejak bangsa misteri, tetapi dia juga ketinggalan jejak mereka…dimanakah bangsa misteri ini meneruskan perjalanan mereka? Masih adakah masa lagi untuk menjejaki mereka? 'Dihujung Dunia' bangsa ini masih nyenyak tidur!

Keturah, Ibu Melayu
Dalam Kitab Perjanjian Lama ada bab perihal Keturah yakni wanita yang dinikahi oleh Ibrahim selepas kematian Sarah. Menerusi perkahwinan tersebut, Keturah melahirkan enam orang putera iaitu Zimran, Jokshan, Medan, Midian, Ishbak dan Shuah.

Menurut riwayat Ibnu Athir dalam kitabnya, Al-Kamil fil Tarikh, umat Nusantara termasuk Melayu bersalasilah secara terus dengan Ibrahim melalui zuriatnya dengan Keturah ini.

Kemungkinan juga bahawa nama Melayu itu berasal dari perkataan Malai-Ur sempena nama kerajaan Chaldea tempat asal Ibrahim. Ada juga pendapat menyatakan bahawa Melayu berasal dari perkataan Malai dan Yunan.

Orang Melayu dikenali sebagai Orang Malai oleh beberapa bangsa lain tapi orang Arab cenderung memanggil orang Melayu sebagai Bani Jawi. Orang Malai (orang bukit atau gunung) ini mungkin telah mendiami Kemboja sebelum kedatangan Ibrahim ke situ, dan hampir pasti Keturah adalah orang Malai.

Apa maknanya semua ini?

Maksudnya, Melayu, Arab dan Yahudi itu bersaudara – dari asal yang sama.
Tapi… siapakah Keturah??

Menurut satu versi dari sebuah manuskrip kuno, Keturah adalah isteri ketiga Nabi Ibrahim a.s. Setelah kewafatan Sarah, Nabi Ishak a.s. telah merayu Nabi Ibrahim a.s. untuk berkahwin dengan ibu angkat beliau dari kerajaan Champa Kuno (bukan Champa Baru di era Angkor). Akhirnya Nabi Ibrahim a.s. bersetuju dan berkahwin dengan Keturah dan telah dikurniakan ALLAH 6 orang anak. Nama anak-anak Keturah adalah Zimran, Jokshan, Medan, Midian, Ishbak dan Shuah .

Anak-anak mereka inilah menjadi pengasas kepada bangsa Melayu. Melayu diambil dari perkataan 'Mala' (nama bangsa asas Keturah). Lihat, nama ini sama dengan nama yang tertulis dalam manuskrip yang dikaji oleh Ralph Olssen.

Bukan itu sahaja, keturunan Keturah inilah yang ramai tinggal di Tanah Melayu, Sumatera, Jawa, Borneo, Sulawesi dan Mindanao. Kesemua tempat ini merupakan tempat yang mempunyai tulisan purba yang diadaptasi dari tulisan Semitik Purba (termasuk di dalamnya tulisan Aramaik Kuno dan Ibrani). Tulisan Rencong adalah tulisan rasmi Melayu, Jawa dan Bugis juga mempunyai tulisan yang hampir serupa. Agama rasmi Melayu adalah agama Jawi. Agama Jawi adalah agama Nabi Ibrahim a.s.Jawi dikatakan ada perkaitan dengan Levi, iaitu anak kepada Nabi Yaakob a.s . Levi merupakan ketua Ulama dan ketua Rahib bagi agama Nabi Ibrahim a.s. di kalangan Bani Israel. Sejak penggalian di sebuah daerah di Jordan menemukan kota purba yang bernama Jawi/Jawa (Jevi), minat sarjana Barat untuk mengkaji bangsa Mala semakin kuat. INGAT, YAHUDI/BANI ISRAIL BUKANLAH MELAYU TETAPI KEDUA BANGSA PURBA INI ADA INTERAKSI ANTARABANGSA PADA MASA SILAM.

Keturah bukanlah Melayu. Walaupun beliau melahirkan bangsa Melayu, Keturah adalah daripada bangsa Mala. MELAYU ADALAH BANGSA MALA + (YANG MEMPUNYAI DARAH KETURUNAN NABI IBRAHIM A.S) .Sekiranya kita lihat orang-orang asli seperti Mahmeri dan Jakun, bahasa mereka adalah diambil dari bahasa Mala. Semua bangsa seperti Mahmeri, Jakun, Iban, Kadazan, Melanau, Bajau, dan seumpamanya adalah merupakan bangsa asal Mala. DNA bagi bangsa ini adalah 01m-19a.Ini menerangkan Keturah mungkin berasal dari satu kerajaan purba yang sedia ada di Timur ketika zaman Nabi Ibrahim a.s.(ada versi yang mengaitkan 'Mala' dengan 'Mon' tetapi ini bukan kaum Mon pada hari ini kerana pertama kaum Mon pada hari ini bukanlah Melayu pada ertikata sebenarnya dan yang kedua jika terdapat 'benang-benang merah' sekalipun antara Mon dan Melayu ia adalah proses asimilasi Mala/Melayu yang kompleks dengan etnik-etnik Indochina, perlu diingat Melayu juga boleh kehilangan identiti mereka akibat penjajahan, perang atau pemaksaan budaya seperti yang berlaku pada orang Melayu di Cape Town, Filipina, Thailand dan sebagainya jadi orang Mon pada hari ini bukanlah Melayu pada ertikata sebenarnya kerana akibat percampuran etnik yang kompleks walaupun cendekiawan mereka masih mencari-cari kerajaan purba mereka yang dinamakan 'Suvarnabhumi'-menunjukkan mereka mungkin masih mahu menjejak moyang Mala mereka).

Jika kita lihat DNA Melayu Kedah dan Iban, kedua-dua mereka mempunyai persamaan. Tetapi kenapa Melayu Kedah (mewakili kepada semua Melayu di semenanjung dan Indonesia yang pernah mempunyai peradaban dan kerajaan) lebih bijak dan segak. Ini adalah kerana mereka daripada keturunan Nabi Ibrahim a.s. dan Keturah. Begitu juga Melayu Selangor,Perak,Johor dll serta Mahmeri. Kedua-dua puak ini mempunyai DNA yang serupa. Namun Melayu Selangor jauh lebih bijak dan segak daripada Mahmeri. Punca perbezaan adalah daripada genetik Nabi Ibrahim a.s. Jadi jika kita menjejak Melayu dari susur galur Mala Kuno (iaitu jurai Keturah dari kerajaan misteri dari Timur Jauh ini), jejak akan menjadi lebih kompleks, merangkumi persoalan Ophir,Tanah Punt (The Land of Gods-nenek moyang Firaun Purba), kerajaan-kerajaan misteri sezaman atau lebih tua dari era Nabi Ibrahim a.s dan Akkadia-Babylon hinggalah era sebelum Banjir Besar,Lemuria dan Atlantis. INI ADALAH KISAH YANG LAIN. MISTERI YANG LAIN.

Jawab soalan ini. Bagaimana Ptolemy boleh mengetahui peta lengkap Semenanjung Tanah Melayu pada abad kedua Sebelum Masehi berserta gelaran Golden Chersonese (Semenanjung Emas) padahal mengikut sejarah moden orang-orang Barat hanya sampai di dunia sebelah sini selepas ekspedisi penjelajah Sepanyol dan Portugis seperti Magelland? Ada misteri di situ.Sama seperti Piri Reis yang membuat peta paling misteri di dunia berdasarkan manuskrip peta-peta kuno, Ptolemy juga mendapat sumber yang sama, dari manuskrip peta-peta kuno lama sebelum era Yunani. Sebahagiannya dari era Firaun kuno (ingat, perpustakaan Iskandariah yang terkenal,yang menyimpan sejumlah besar manuskrip purba)

Namun Mala bukanlah bangsa asal. Mala mempunyai 'benang-benang merah' dengan bangsa Scythia. Scythia merupakan bangsa asas kepada semua puak Eskimo, asli Yunan, asli Dai, asli Taiwan, hingga ke ke kaum Ainu di Jepun dan suku misteri di pulau-pulau Jepun sebelum kedatangan kaum Yamato (kaum dominan Jepun pada hari ini), Lembah Mekong, Tanah Melayu, Borneo, Sumatera, Jawa, Sulawesi , Filipina, Pasifik , Madagascar dan Amerika Latin.

Scythia merupakan sebuah bangsa nomad berkerajaan yang berasal daripada Asia Tengah (ingat Teori kapak Tua dan bangsa Kambuja?) berhampiran dengan Laut Hitam. Kaitan antara Melayu dengan Scythia telah dirumus oleh seorang arkaelogis Eropah di sekitar tahun 1830an lagi. Maka ada kemungkinan Scythia merupakan bangsa asal daripada Nabi Adam a.s. Ini kerana Nabi Adam a.s. mempunyai 22 pasang anak,atau bermaksud 22 bangsa asas (kemungkinan dari kajian setakat ini).

Kemboja,Aryan,Mala,Manessah,suku Sakya dan Buddha
Bangsa Mala itu memang bukan dari Yahudi. Perlu diingat Yahudi itu dari lelaki bernama Yehudah(Anak Nabi Yaakob a.s yang berkomplot dengan abangnya Shimon(Simeon) untuk membunuh Nabi Yusof a.s). Sedangkan hipothesis dari Dr. Ralph Olssen mengatakan Bangsa Mala ini dari Bani Menasseh anak kepada Nabi Yusof a.s ini jelas bila kajian DNA telah dilakukan pada puak 'Bani Menasseh' di daerah Assam, Burma telah mengesahkan mereka ada DNA bangsa Israel. Daerah Assam adalah laluan Mala-Deutro@bani Menasseh yang lari dari peperangan Assyrian yang membumihanguskan Kota Nineveh kerajaan Judah. Kajian mengatakan bahasa Melayu juga wujud di daerah Assam. Oleh keraan itu,bangsa Mala yang sifatnya tidak menyenangi 'Yahudi' ini memang ada kaitan dengan sirah Nabi Yusof a.s yang dibuang dalam perigi oleh saudaranya Shimon dan Yehudah.

Disini adalah ditegaskan sekiranya bangsa Mala ada bloodline dengan bani Menasseh (Keturunan Nabi Yusof a.s@Joseph) maka layak lah digelar berketurunan Bani Israel bukan Yahudi. Kerana Bani Israel itu bertebaran luas di bumi ini yang mana ianya lahir dari 12 anak keturunan nabi Yaakob a.s, sedangkan Yahudi hanya salah satu suku kaum dalam ras bani Israel. Samalah dalam kes pendita Yahudi kata Nabi Ibrahim a.d itu Yahudi, lalu Allah tegaskan baginda bukan Yahudi mana tidaknya Yahudi hanya salah satu suku kaum dari Bani Israel yang wujud lama selepas Nabi Ibrahim a.s. Seperkara lagi bangsa Israel bertebaran hingga ke bumi Afrika dan puak Lemba Afrika memang ada genetik Israel dari Bani Benjamin@Bunyamin adik kpd Nabi Yusof a.s malahan di Cina pun ada keturunan Isarel yang dah bercampur dengan bangsa Cina iaitu Puak Cina Kaifeng.

Jadi Lost Tribe Israel memang lari ke sebelah Asia melalui 'Laluan Sutera' untuk turun ke Yunnan,Mekong dan Indochina hingga terserap dalam bangsa Mala (Hari ini pegang syariat Nabi Muhammad yakni Islam). Ada yang terpisah ke China lalu membentuk komuniti Kaifeng.

Jadi bani Israel merangkumi keturunan Nabi Ibrahim turun kepada Ishak lalu Yaakob dan turun kepada seluruh 12 anak nabi Yaakob a.s., jadi pengkhianatan Yahudi (Perisitwa Samiri dan Sapi) adalah pilihan puak Yahudi itu sendiri tiada kaitan dengan ras Israel lain yang masih memegang syariat mentauhidkan Allah Taala.

Kajian projek genome oleh Rabbai Jacobovici telah dilakukan untuk mengesahkan hipothesis Dr.Ralph Olsen berkenaan Israel DNA variant dalam Bangsa Mala Projek genome itu dijangka lengkap dalam masa 5 hingga 10 tahun akan datang khusus untuk lost tribe di sebelah South East Asia region.

INILAH MELAYU PADA SUSUR GALUR YANG TERTULIS MENGIKUT KAJIAN ..... JANGAN MALU JADI MELAYU......

Comments

Anonymous said…
I heard that the professor from Malaysia(UKM) found 27% variant of Mediterranean in Malay DNA… DNA Mediterranean= Euro-Semetic..
Anonymous said…
The whole issue of the lost tribe has been in my interest recently. As I dig for the truth more revelations show. Some were hard to believe without evidence, while some present with little evidence. From my finding I can conclude as these:
1. Bani Jawi, Malay, Jawa(Java); these term are interchangable specific to refer the people who dwell much of the islands of southeast asia. Originally these people were known as Bani jawi, then Jawa and now as the region is splitted into 2 governments, they are known as malays and indons. Nevertheless, they are the same group.
2. Revelation from Gnome project research in Singapore shows that the malay roots is the ancestor for oriental races in China, mongolia and even korea and japan. This scientific evidence is overwelming because on history record of major school book teaches us that malay are the result of migration from India and china. While migration from India remains unchallenged, origin from china is now otherwise.
3. About bani jawi, there were some claims that these people share genetic origin of their cousins, Jews and arab. How? Well, it was said that Abraham, after the death of Sarah married a princess from east, Qanturah. From her, give birth the deutro malay which later interbred with their fellow proto-malay. At her time, i would say that there were semitic family within the older malay race. Now, they have blend in with the rest of the group. Later on there were claims that a tribe from Mannaseh family arrived and interbred with local. So in term of jewish origin, perhaps a minority of these malay contain genetic origin of mannaseh, but the rest of us may have genetic origin of abraham. That is why about 25-34 % percent of any malay men hold semitic gen. And before the arrival of Islam, majority of the people of southeast asia practice abraham teachings albeit different names and terms. So when Islam arrived at Melaka, there is no known resistance to the religious. The whole region embrace islam at ease. Why? unless they are familiar with islamic teachings, but how? because islamic teachings is not so different from abraham teachings. In fact prophet muhammad is also a descendant of Abraham, so the people here welcome the teachings as they perceived Muhammad as their distance cousin.
There are a number of new revelations that I find it hard to accept and yet their evidence is still inconclusive. These are:
1. Atlantis is actually located Malaysia-indonesia-philipine regions.
2. The big flood during Noah responsible in the disappearance of atlantis.
3. There are claims that Candi Borobudor is built by the army of King Solomon. There were even some confidence that Solomon descendent are still in Indonesia based on similarity of the names. Solomon is local known as Sulaiman, and some people are named with the same beginning like Suharto (president), Susilo etc.
I also understand that at the end of time, the lost tribe will return to the promised land and if penisular malaysia is the promised land and malay race has semitic origin yet most of them unaware (criterion of the lost tribe, they are not even realised their origin), then the lost tribe is already in the promised land.
I’m still looking for more solid ground about my racial origin. Personally, I don’t feel jewish. I’m still sceptical about malay being the lost tribe of Jew, but I can accept the theory of malay origin from abraham.
Anonymous said…
It’s the spoken language that has many similarities. The Malays do not roll their tongues when pronouncing ‘R’s. Instead they use their throats to pronounce it with a very coarse sound that sounds like ‘GHR’, strangely very much like the Jews.
Geled is skin in Hebrew. Kulit is skin in Malay. Their ancestors adopted the Arabic alphabet and there is no ‘G’ sound in the Arab language. There is a K sound however. Geled must’ve evolved into Kulit.
Korban means sacrifice or victim in Malay. Same thing in Hebrew.
Tpu-ah is apple in Hebrew. Buah is simply fruit in Malay.
Mat is death in Hebrew. Mati is death in Malay. This is because the Arabic language do not end words with T. They normally put another vowel with the ending T. Mat became Mati.
Google Translate doesn’t play audios for Hebrew words whereas it plays audios for all the words of other languages.
They simply do not want to find the Lost Tribes of Israel.
Anonymous said…
Hello,
I come from Madagascar .
I meant that in Madagascar there is much talk about the Jewish home. If it is true , we have no written evidence that remains.
I am trying to trace the history to know what happens in Malay. With DNA analysis, we have two origins: Africa and Malaysia. I wonder if among Malaysian, is there any Jewish roots in your DNA? Please give me a link that leads me to a webpage that gives me what scientific result.
We need it to Madagascar to know our true origin . Thank’s
Anonymous said…
Malays are known as ‘Bani Jawi’. Levi in Sanskrit is known as ‘Lewi’ Bani Jawi came from ‘Bani Lewi’ or ‘Bene Levi’. ‘Yahweh’ or in Sanskrit is known as ‘Djovis’ (which sounded like ‘jawi’). It is possible that the Malays were came from Bene Levi who worshiped The One God Yahweh before the coming of Prophet Muhammad?
To answer the question that Malays were Hindus before Islam (to me Hinduism is actually originated from Judaism), it is well known that in various Hindu scriptures which mentioned there is only one God and no second. So even if you want to look at from religion point of view, there are arguments to support the hypothesis that Malays are originated from Bani Israel.
Anonymous said…
Here is the link of the journal mentioned that the professor from Malaysia(UKM) found 27% variant of Mediterranean in Malay DNA… DNA Mediterranean= Euro-Semetic.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12497642
or this one
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18985093
I hope the links will help…but one thing for sure one variant is very common among shepardic jews too.
and this one too – http://www.jewishgenetics.org/?q=content%2Fg6pd-deficiency
Good luck.
Anonymous said…
Wzwh ni,tajuk lain,ulasan pula tak habis2 hendak merendahkan pas..itulah,kalau ada mana2 anon komen yg tak sama dgn tajuk jgn bising krn wzwh pun sama..
hendak jwb pasal wzwh sentuh ttg pas yg tidak mengkaji sejarah melayu,fakta tu ada benarnya.tahu kenapa?sbb tugas pas adalah untuk mengkaji dari mana datangnya manusia dan kemana perjalanan kehidupan manusia . Bagi wzwh,mengkaji ttg melayu adalah merupakan satu perkara yang membanggakan.tapi bagi pas pula mengkaji kehidupan dan kematian manusia adalah keperluan.Sudah ditakdirkn bahawa IQ wzwh hanya layak mengkaji bangsa melayu berbanding pas yang mengkaji kejadian manusia secara keseluruhannya.
Anonymous said…
Saya percaya bahan-bahan tulisan diatas adalah hasil kerja orang lain. Kerja tangan awak hanyalah satu dua baris menghentam PAS.

Komen pertama dan seterusnya bunyinya datang dari kapal yang sama.

Namun, menurut tulisan diatas merujuk kepada DNA orang Kedah, saya ada satu soalan. Apakah DNA Mahathir tu?
Anonymous said…
Allah shj yg mengetahuinya.Tapi intronya agak kebodohan."yang bakal berada di barisan hadapan tentera Imam Mahdi dan bakal menyembelih orang-orang Yahudi di Palestin dan bakal juga memadamkan Israel daripada peta dunia adalah terdiri daripada orang-orang Melayu".Berharap antara mereka yang berada di baris paling hadapan:-Najib, Mahathir, dan WZWH.Kalaulah betul apa yang dituturkan, ini bermakna negara kita berpotensi untuk diserang.Mampukah?Bersediakah?Melihat kepada keadaan skrg,rasenye tak perlu.Di Malaysia kita ada buat semua yang yahudi buat.Adakah ini salah satu strategi utk mengelak berlakunya perselisihan.mohon penjelasan..
Anonymous said…
WZ tukar tajuk hari ini. Puak ameno tak miinat dengan tajuk ini.
Ini tajuk besar. MELAYU DAN ISLAM atau SYARIAT NABI
IBRAHIM. Bagaimana sautu kaum taat dan kemudiannya
sesat dengan mengamal ugama hindu dan buddha
dan akhirnya kembali kepada ISLAM.
Tapi ada yang mengatakan orang melayu mengamalkan
SATU TUHAN dan tidak banyak tuhan seperti hindu
Sekarang.

Cerita ni mana orang ameno tahu. Ini cerita
Tahap universiti dan tahap orang cerdik sahaja.
Cerita ni tak dapat duit Dan tak dapat projek.

Banyak tersembunyi Di malaysia. Banyak yang
Belum diselidik sepenuhnya.
Antaranya:
1. Kota Gelangi
2. Tasik Cini
3. Tasik Bera
4. Peramid
5. Taman Negara
Yang kesemuanya terletak di Pahang.

Yang ke 6, orang ameno dah selidik
dan terletak Di Pahang juga
Iaitu Genting Highland.

Sebab itu , sebarang pembangunan
Dikawasan tersebut mestilah dihalusi
agar tidak memusnahkan
sumber asli seperti hutan, haiwan liar, ikan,
Madu lebah Dan sebagainya.
Dan juga tidak memusnahkan tempat- tempat
Sejarah purba yang mempunyai kaitan
Dengan orang melayu.

Atas dasar itu, Ulu Tembeling haruslah dikekalkan
pada keadaan asalnya dan sebarang pembanguna
Atau infrastruktur seperti jalanraya Dan empangan
haruslah ditolak.

Orang ameno tahu ke benda ini?
Ke nak menara warisan sahaja- 1 km high.
Ya lah Anon 1:37,
Bila orang PAS jadi ahli parlimen Jerantut. Orang Jerantut tanya ya YB mana pembangunan. Jawab ahli parlimen PAS Jerantut tolak pembangunan, tidak perlu buat jalanraya, empangan, mini hidro, pembesaran kampung, besarkan Felcra, Ladang Yayasan Pahang etc sebab kekalkan keadaan asal cukup besarkan lagi Markas PAS Temin 3 tingkat...
Anonymous said…
Anon October 14, 2012 12:30 PM,

Setuju dengan aok. Inilah perangai orang parti WZWH bila dah terdesak - macam-macam fitnah lempar kat PAS. Macam-macam angle dia korek dan cuba tabur fitnah.

PAS kerjasama dengan DAp, salah, tak betul. Yang UMNO dia kerjasama dengan MCA dan pelbagai bukan Islam dalam BN semua ok, semua halal. DAP tak boleh sebab DAP kafir harbi. MCA melalui chua soi lek pun apa kurangnya harbi. Islam kata Hudud untuk orang Islam sahaja. Chua soi lek dok bagi tahu orang cina kalau PAS laksana hudud, orang bukan Islam pun akan dihukum dengan hukum hudud juga.

Dalam bab salahnya PAS bekerjasama dengan DAP ni, UMNO baru lupa tentang dirinya sendiri. Siang malam dok jaja juara melayu dan Islam.

Kerjasama dengan parti-parti bukan melayu dan Islam dalam Bn satu hal. Dalam UMNO baru tu sendiri, macamana juara melayu dan islam boleh ambil ahli penuh orang bumiputra bukan Islam kat Sabah jadi ahli penuh parti. Bukan jadi penyokong UMNO tetapi ahli penuh.

makna ahli penuh ialah ahli tersebut mendapat keistimewaan sebagaimana ahli-ahli lain termasuk boleh bertanding apa jua jawatan dalam parti termasuk jawatan Presiden UMNO Baru!....yang ni macamana pulak nak putar, wan Zurik?
Anonymous said…
Wzwh,kas nengok ketua setiausaha negara yang baru sokmo keluar kenyataan dalam bahasa omputih.dia bukan orang melayu ke?harap umno jantet bawa mende ni ke parlimen dan dun.
Anonymous said…
Salam 4 all,

Satu penulisan yang baik dan dapat
mencerahkan minda.Boleh juga sebagai satu ujian kapada pelawat blog ini
meluntarkan pendapat masing2 isu
dalam negara dan antarabangsa....

Saya baca keseluruhan atikal ini ,dan
semua komen2....Sayangnya tidak ada
menyentuh perkara utama,,,,,iaitu
mengapa Soros/Yahudi sangat berminat
dengan Malaysia ?,

Bagi saya ialah Malaysia merupakan
penghalang utama disebelah Timor
untuk mencapai cita2 jahat mereka
kerana;

a.Malaysia merupakan negara Islam
yang berwibawa disebelah timor dan
sangat disenangi negara2 Islam dan
dan negara bukan islam.
b.Setiap Melayu mesti Islam,dan
telah ikat kukuh dalam perlambagaan negara.Tak ada bangsa
lain buat begitu....sukurrrr Ya Rab....
c.Islam telah tetapkan agama persekutuan....
d.Pemempin Malaysia sagat lantang
memberjuang kan hak Palastin dan
sentiasa kedepan dalam pembilaan
umat islam globle.
e.Dalam ekonomi pula,mereka sangat
minat dengan Selat Melaka.....laluan perdagangan yang
sangat penting kapada dunia.Walaupun rakan konsi mereka
Singapura ada,tapi tak sampai tahap yang mereka mahu....
f.Agen2 mereka sedang bergerak aktif diMalaysia melalui politik
dan pertubuhan2 NGO yang mereka
bantu dalam bentuk strtigi dan kewangan...sudara2 perhatilah dgn
cermat....akan ada jawapan dengan
jelas.

Saya baca Quraan ada perman Allah
"Wahai Bani Israil,ingatlah nikmi2
yang Aku kurniakan kapada kamu semua,dan sesunguhnya Aku lebihkan
di alam ini",,,,,,.Ayat ini umum
dan termasuklah mereka Yahudi drp
bani Israil juga....

Secara peribadi saya tidak takut pda Yahudi Zionis di Isral,,,,
tapi saya sangat takut pada mereka
yang beragama Islam berperangai
dan berhati ZIONIS diMalaysia....
Mereka inilah sebenarnya musuh utama Melayu Islam....ramai2.
Luaran dan tutur kata mereka sangat
lunuk didengar,,,,hati mereka sangat busuk .Semuga kita tidak
tidak berhati Yahudi Zionis,,,,,.
Nauzubillah himizalik..Nabi KAWIN
wanita Yahudi....hehh...

Tuan2 jangan toyong,biar saya saja
yang toyong..

Gasing Toyong...tk.

'
Anonymous said…
Orang islam mesti faham dan percaya perkara
basic.Suatu mass nanti satu kaum akan
membunuh semua kaum yahudi zionis.
Yang dinamakan sebagai puak tamim
Dari puak bani jawi.Mereka mendapat
Pertolongan dari ALLAH sepenuhnya.

Siapakah mereka ini ?

Orang Ameno ? Orang putrajaya ? Keturunan
Tun Habib? Tan Sri ? Dato' ? Billoner ?

Apa yang mereka guna ?

MIG, Sukhoi, M16 , rocket , satelit, scorpene,
KD Hang Tuah

Jawapan yang betul, mereka mendapat
Pertolongan ALLAH semata2. Mereka adalah
Orang2 yang bertakwa , melakukan amat
Sedikit dosa dan sentiasa beribadat kepada
ALLAH.
Ketika ini mereka ada Di rantau melayu dan
menanti hingga sampai waktu ya.

Inilah. yang harus kita tahu dan percaya
Disamping tidak menolak kehidupan moden.

MELAYU DAN ISLAM ADALAH SELARI
DI AKHIR ZAMAN NANTI. walaubagaimanpun,
yang untung adalah orang yang bertakwa.
Anonymous said…
Piawaian Islam bukanlah M'sia atau Arab Saudi atau mana2 Negara Umat Islam. Piawaian Islam adalah berdasakan apa yg dilaksanakan mengikut kehendak al Quran dan Hadith selain Qias dan ijhtihad Ulama.

Kalaulah orang bukan Islam atau mana2 negara kufar menjadikan M'sia sebagai bahan rujukkan bagi mendapat gambaran sebenar tentang Islam yg syumul maka betapa terhinanya Islam ini. Mana tidaknya...saban hari ada saja kes jenayah yg hebat2, pembunhan, rogol, buang bayi, penyeludupan dadah dan berbagai2 lagi kes. Penjualan arak, pusat2 maksiat disana sini selain terdapat pusat judi antra yg terbesar iaitu diGenting Higland.

Atau adakah Islam yg sumul itu mesti memperluaskan sistem riba.... rakyat Islamnya dibolehkan membuat pilihan sama ada nak pakai perbankan Islam atau sebalinya. Nak pakai undang2 Syariah atau civil...atau boleh pilih TV Hijrah atau TV 3...

Atau sebuah negara Islam yg sebenar mesti menerima pakai sistem demokrasi ala M'sia. Setelah rakyat diberi hak dibawah perlembagaan untuk memilih kerajaan dan pucuk pimpinan negara setiap 5 tn sekali, namun kemudiannya dikeluarkan nas/fatwa haram menentang pemerintah...rakyat wajib taat/baiah kepada PM dan kerajaan. Disatu sudut lain, DAP sah dan halal disisi negara Islam M'sia tetapi kemudiannya haram pulak disisi Islam UMNO...kan berkecamuk namanya.

Inikah negara Islam yg kita nak war2 kpd negara2 arab atau negara2 kufar sebagai negara ISlam contoh!

Malu apabila hendak berhadapan dgn Allah SWT nanti...
Anonymous said…
Terbaekkk laaa komen anon 10.23...aku sokongggg...huhuhu
DAP haram... MCA, MIC halalan toyiban...huhuhu punah otak puak2 dacing ni...
Anonymous said…
awok otak bengong

makan minim pun kat kedai cina.sebab itu sayang sgt kat dap tu. huhuhuhuhuhu!
ust Keria said…
kebodohan ulamak pas terselah apabila menghalalkan tahaluf siasi dengan dap bersandarkan perjanjian 'hilf fudhul' smasa nabi belum dilantik menjadi rasul. sedangkan semasa nabi berdakwah berpuluh ayat yang menceritakan tentang larangan meminta bantuan kafir dalam menegakkan agama.. jangan mengambil mereka menjadi org kepercayaan .. memberi wala' kepada mereka... SEMOGA ALLAH MENUNJUKKAN BALASAN KEPADA ULAMAK PAS YANG TERANG2 MEMPERMAINKAN ANCAMAN ALLAH.... isu sama dengan Negara Islam... akhirnya menreka kata TIADA NEGARA ISLAM DALAM AL-QURAN...fiqh dakwah mereka hanya ikut kepentingan undi dan kuasa "Ya Allah, skiranya tiada hidayat lagi untuk ulamak dan orang PAS ini KAU HANCURKAN MEREKA... jangnlah agama dipermainkan dan dijual-beli oleh mereka lagi..."
memang UMNO ada kesilapan tetapi apa yang ulamak pas faham hadis SAW " BANTULAH SAUDARA KAMU YANG ZALIM DAN DIZALIMI???" semua orang islam malaysia marilah kita berdoa dengan doa ini... umno memang ada kesilapan tetapi kasilapan PAS lagi besar kepada umat melayu bila memnjual agama dan bangsa kepada CINA!!!!
Kampong man said…
Salam WZ dan rakan rakan semua,

Terima kasih WZ satu artikal yang sangat baik dan banyak yang kampong man pelajari dari segi sejarahnya dan semua komen komen yang baik , balanced dan tidak nampak prejudis. Syabas dan sangat dihargai.

Cuma cacatnya sikit saja kerana ada tuduhan yang orang ameno ni tidak minat topik yang bertaraf universiti ini katanya.Sayang, apa bodoh sangat ke orang UMNO ni dan tak ada yang lepasan universiti ke ? Jangan begitulah. Penat kita belajar menuntut ilmu diluar negara bertahun tahun mengharapkan supaya kita dapat mencipta sesuatu yang saintifik dan engineering misalnya supaya manusia mendapat manafaat dari teknologi dan berbagai bagai research yang dibuat eg Penemuan perubatan memperbaiki kanser atau satu kaedah dimana manusia boleh berulang alik dari bumi ke bulan dan galaxy lain umpamanya dan bukan hanya berpolitik tak habis habis.Please jangan potong steam dalam isu yang sangat menarik ini.Terima kasih.
Anonymous said…
banyak copy dari blog srikandi..google Alter terahsia bangsa melayu..lebih banyak info bersama fakta disana..
Anonymous said…
aq dh bnyk kli dh bca blog mcam ni. asyk2 nk cpy jer..bla nk kuarkn info bru, b.u
Anonymous said…
info byk yg ciplak..xda kna m,gena dgn pas pn..ttp je la blog ni..menipu je lbih
RAZAX said…
Sistem pemerintahan demokrasi adalah ideologi yg dicipta oleh anti islam. Sistem ini sgt kuat berbanding fahaman agama. Sistem pemerintahan kristian pernah gagal di eropah dikenali dark ages. Dunia bagai diterbalikan. Hairan, bila dan bagaimana ia bermula sudah terlambat utk dibicara. Mungkin setelah kejatuhan kilafah maka bermulalah saraf demokrasi. Terkini isu syria dan mesir juga menghairankan saya.
Kalau nak bincang, bincanglah dgn ilmu ya

RAZAX said…
Sistem pemerintahan demokrasi adalah ideologi yg dicipta oleh anti islam. Sistem ini sgt kuat berbanding fahaman agama. Sistem pemerintahan kristian pernah gagal di eropah dikenali dark ages. Dunia bagai diterbalikan. Hairan, bila dan bagaimana ia bermula sudah terlambat utk dibicara. Mungkin setelah kejatuhan kilafah maka bermulalah saraf demokrasi. Terkini isu syria dan mesir juga menghairankan saya.
Kalau nak bincang, bincanglah dgn ilmu ya

Anonymous said…
saya kurang setuju dgn pendapat anda tentang bangsa melayu.. saya berasal dari sabah, dan berbangsa KadazanDusun. mengikut kajian DNA, kebanyakan kami orang Dusun membawa dna haplogroup O2, subclad haplogroup O.. group dna yang terbesar di asia, terutamanya di selatan china... DNA orang melayu yang berkaitan dengan bangsa timur tengah di sebabkan kawin campur yang berlaku sejak zaman perdagangan ratusan tahun yang lalu.. jadi tidak hairan la melayu ni ramai yang mirip dengan orang Arab... keturunan Nabi Ibrahim ni dimana2skrg pun ada.. tp berbeza dgn org dusun, sebahagian kami adalah keturunan china yang juga campuran dari timur tengah,.. sila rujuk DIASPORA BANI ISRAEL....
Hero said…
Anonymous said...

saya kurang setuju dgn pendapat anda tentang bangsa melayu.. saya berasal dari sabah, dan berbangsa KadazanDusun. mengikut kajian DNA, kebanyakan kami orang Dusun membawa dna haplogroup O2, subclad haplogroup O.. group dna yang terbesar di asia, terutamanya di selatan china... DNA orang melayu yang berkaitan dengan bangsa timur tengah di sebabkan kawin campur yang berlaku sejak zaman perdagangan ratusan tahun yang lalu.. jadi tidak hairan la melayu ni ramai yang mirip dengan orang Arab... keturunan Nabi Ibrahim ni dimana2skrg pun ada.. tp berbeza dgn org dusun, sebahagian kami adalah keturunan china yang juga campuran dari timur tengah,.. sila rujuk DIASPORA BANI ISRAEL....
Bismillahir Rahmanir Rahiim
Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi

Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
Markas Besar Angkatan Perang
Khilafah Islam
Ad Daulatul Islamiyah Melayu

Mengeluarkan Pengumuman kepada
Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia


PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

MULAI HARI INI
YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
BERLAKULAH PERANG AGAMA
BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM DAN DINUL BATHIL
BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DI SELURUH DUNIA
MEMBUNUH DAN TERBUNUH FI SABILILLAH

“Apabila sudah habis bulan-bulan haram itu, maka BUNUHLAH orang-orang musyrikin itu di mana saja kamu jumpai mereka, tangkaplah mereka, tawanlah mereka, dan intailah di tempat pengintaian. Jika mereka bertaubat dan mendirikan shalat dan menunaikan zakat, maka berilah kebebasan kepada mereka untuk berjalan. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.”
(QS. Al-Taubah [9]: 5

“Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah)..
(Q.S: al-Baqarah: 191-193).

“Sesungguhnya Aku bersama kamu, maka teguhkan (pendirian) orang-orang yang telah beriman”. Kelak akan Aku jatuhkan rasa ketakutan ke dalam hati orang-orang kafir,maka penggallah kepala mereka dan pancunglah tiap-tiap ujung jari mereka.
Qs. Al-Anfaal :12

Apabila kamu bertemu dengan orang-orang kafir di medan perang maka pancunglah batang leher mereka.
Qs. Muhammad : 4

Maka berperanglah kamu pada jalan Allah, tidaklah kamu dibebani melainkan dengan kewajiban kamu sendiri .
Al-Baqarah : 190

Telah diizinkan berperang bagi orang-orang yang diperangi, karena sesungguhnya mereka telah dianiaya.
Dan sesungguhnya Allah, benar-benar Maha Kuasa menolong mereka itu,
Al-Hajj (22) : 40

BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
DARI HULU HINGGA HILIR

MEREKA YANG MEMATUHI DAN MELAKSANAKAN PENGUMUMAN INI
ADALAH TENTARA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH
SEDANGKAN YANG RAGU DAN MENOLAKNYA MAKA
MEREKA SECARA OTOMATIS MENJADI MUSUH ISLAM YANG HARUS DIHANCURKAN.

WAHAI PARA IKHWAN JANGAN PERNAH TAKUT PADA MEREKA,
UBUN-UBUN MEREKA SEMUA BERADA DALAM KEKUASAN DAN KEHENDAK ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA.

HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
KHALIFAH IMAM MAHDI.

Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
Maha Penyayang.
Al-Baqarah : 192-193

SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh
Anonymous said…
Kejadah benda aku baca dlm artikel ni? Mrepek doh . Sesat!
Anonymous said…
ini lah ALASAN YANG TEPAT ..
UNTUK KITE BISE MASUK CAMPUR DALAM PERTIKAIAN ANTARA PALESTINE SERTA ISRAEL ..

KITA LAH ORANG KETIGA YANG MAMPU SIASATI ..

INFO NI BUKAN LAH SESAT JIKALAU BETUL ..

KHAIR, INSHA ALLAH

Popular posts from this blog

Asal Usul Raja-Raja Melayu Nusantara

Legenda Kota Gelanggi Yang Menjadi Rebutan Ramai Raja-Raja Asia

Siapa Raja Mendeliar Dan Si Kitol Keling Khianati Malaysia?