Jam Gold Omega: Kenapa Wanita Tertarik Kepadanya?Jam Gold Omega yang menarik perhatian media, ahli politik dan orang di seluruh dunia kini. Harganya naik melambung tinggi dan Omega mahu menambah pengeluarannya kerana permintaan terhadap jam Gold Omega begitu mendadak di Malaysia!

Isteri anda takkan tak cam jam anda. Ada Resit tak untuk rujuk No siri jam itu?

Melampau juga amoi tu. Duit sewa perkhidmatan tentu sekali luar biasa. Maklumlah service tentunya "extra". Luar-dalam, atas-bawah, depan-belakang, duduk-berdiri, mesti deliver "first class service" Tetamunya bukan orang sembarangan. Orang first class. Teringat cerpen Aziz Jahpin "Tamunya Seorang Menteri".

Melampau kerana dapat habuan yang banyak. Lelaki hebat. Cuma konon perutnya kelihatan buncit. Tentunya tidak kelihatan buncit dikhalayak ramai kerana ditutupi pakaian yang berjenama mahal. Tailor made barangkali.

Amoi, janganlah pula melampau. Tidak cukupkah dengan bayaran yang istimewa dari perkhidmatan itu. janganlah sampai cuba mencuri JAM OMEGA itu.

Suatu hari nanti pasti isteri tersayang akan mengcam atau mengenali JAM OMEGA milik suaminya. Amoi tak malu kee nanti dikatakan "mencuri" JAM OMEGA milik suaminya.? Opps. Amoi memang tak fahamkah erti malu atau Amoi memang punya perinsip juga bahawa "TETAMU" Amoi memang lebih amoi kenali sebagai tak tahu malu, tidak bermaruah, suka makan luar, main tikam depan-belakang dan sewaktu dengannya. sebab amoi lebih faham setelah bergelumang dalam lumpur dosa dengannya......

Tapi amoi tak faham barangkali, JAM OMEGA itu jam mahal, berjenama dan terperinci produknya. Pastinya ada NOMBOR SIRI...ha ha ha. Amoi terperangkap di sini. Tapi amoi tak perlu risau. Itu memang KERJAYA amoi sedangkan itu hanya KERJA TETAMU amoi. Kerjaya dan kerja memang tak sama. Kerjanya "Curi Makan" kerjaya amoi "cari makan". "Curi makan" dan "cari makan" memang tak sama.

Amoi memang melampau kerana melakukan percubaan mencuri JAM OMEGA milik suami orang yang digelarnya "pilihan". Tapi TETAMU amoi LEBIH MELAMPAU. Lebih melampau kerana tak mengaku PERUTNYA yang kelihatan buncit ketika seutas benang tidak menutupi tubuhnya.

Akan muncul kah amoi membawa 'HARTA" untuk diuji DNAnya nanti? atau amoi juga marahkan tetamu amoi kerana Tetamu amoi itu "main kasar".... Atau Amoi sudah bijak kini kerana menyedari harga amoi telah melambung naik dengan tiba-tiba....Bukan kerana Tsunami di Fukushima, Jepun..Tetapi kerana ada yang ingin tahu KEBENARAN dari PEMBOHONGAN serta KEMUNGKARAN.

WZWH tak sabar melihat kehebatan amoi dan tetamu amoi...

Comments

Dobit127 said…
Salam.
Post ini dah agak lama..Kawan pun dah baca dah sekali lintas.. Kenapa WZWH ini bercerita tentang jam pulak..Siap ada amoi-amoi.... Ini diluar topik .... Mungkin sekadar melepaskan lelah seketika.
BAru hari ini faham, apa itu jam dan kaitan dengan amoi... Lambat pickup betoi.... aiseymen....

Popular posts from this blog

Legenda Kota Gelanggi Yang Menjadi Rebutan Ramai Raja-Raja Asia

Asal Usul Raja-Raja Melayu Nusantara

Siapa Raja Mendeliar Dan Si Kitol Keling Khianati Malaysia?