Nuffnang Ads

Pages

Saturday, January 14, 2012

Kenapa Anwar Ibrahim Suka Sembahyang Asar Banyak Kali Dalam Satu Hari Ketika Berjumpa Pelajar Luar Negara?

Ihsan The Malaysian Insider, Azmin berucap pada ceramah di Sungai Petani malam semalam.

Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR berucap kepada 600 orang di Taman Sri Pinang Sungai Petani bahawa Anwar sangat sesuai dan elok menjadi Perdana Menteri kerana mempunyai perwatakan cemerlang dan warak tidak tinggal sembahyang.

Azmin Ali beri contoh sewaktu beliau ke luar negara bermesyuarat samada di New York, Paris, Tokyo, Anwar tidak pernah lalai tidak solat.

Walaupun tengah bermesyuarat, bila tiba waktu solat, Anwar akan bergegas ke hotel untuk solat sebelum kembali bermesyuarat. 

Azmin Ali menyoal, adakah pemimpin UMNO buat macam Anwar buat?

Awal tahun 1990an, sewaktu WZWH menuntut di UK, WZWH pernah menjadi Timbalan Presiden Persatuan Pelajar Islam St Andrews/Dundee. Ini ialah gabungan pelajar Islam dari berbagai Universiti dan Kolej di Scotland.

WZWH berkesempatan berjumpa dengan pemimpin  pelajar Malaysia di Pakistan. Menurut seorang pemimpin pelajar Malaysia di Pakistan yang kini seorang doktor yang berjaya di Pahang beritahu WZWH satu fakta pelik mengenai Anwar Ibrahim.

Sewaktu Anwar dalam kerajaan beliau pernah banyak kali mengunjungi Pakistan. Ada acara berjumpa dengan pelajar. Anwar suka setiap kali melawat rumah pelajar Malaysia sembahyang solat.

Tiap rumah-rumah pelajar yang dilawatinya mesti Anwar bersolat. Dan setiap kali pelajar tanya,"Syeikh sembahyang apa tadi?" Jawab Anwar, "sembahyang Asar".

Bila pelajar-pelajar ini berkumpul sesama mereka. Masing-masing cerita Syeikh Anwar sembahyang solat dirumah. Semuanya sembahyang Asar dalam satu hari!

Bila pemimpin pelajar Malaysia di Pakistan cerita kepada WZWH maka WZWH hanya boleh senyum seorang diri gelak.

Ada manusia politik yang suka tunjuk dia warak dan alim dengan banyak kali sembahyang walaupun amalan Orang Islam diseluruh dunia malah Rasulullah SAW sendiri sembahyang solat Asar sekali sehari tetapi Anwar boleh sembahyang Asar banyak kali dalam satu hari!

23 comments:

Anonymous said...

"Apabila seorang fasiq membawa kepada kamu suatu berita hendaklah kamu siasati ia dahulu,......."

Anonymous said...

Ya lah, semua orang fasik, hangpa saja yang baik2 belaka.

Anonymous said...

sembahyang byk kali pun salah ke?

Anonymous said...

orang smbyang pun nak kata ke? org tak smbyang brp ramai kat malaysia ni

Anonymous said...

Orang lain pun solat juga, di hotel ,jamak. Bukannya di rumah tamu.

Anonymous said...

dah2lah woi...pasal sembahayang pun jadi berbaloh kite sesame Islam, WZWH kalau boleh post2 yg boleh mendatangkan fitnah sudah2lah...byk lagi cerita lain yg boleh tulis...saya menyeru kpd semua pembaca blog ni..dah2lah kita diperbodohkan oleh org2 politik nie...mereka2 skrg in dgn rakusnye melahap duit2 rakyatmcm kes terbaru shahrizt..bela lembu pun boleh beli kondo juta2..kita berpeluh ju*** taik kerja buat loan dgn bank nak beli rumah..itu kite..bayangkan sedara mara kite yg masih takde rumah..org susah...kalau kite tgk kerajaan skrg sungguh banyak mengeluarkan dana kerajaan..yg terbaru juga brp ratus juta duit hasil negara digunakan utk membantu syarikat pengangkutan yg mungkin bankrap...cuba pikir logik..takkan lah sampai byk mcm ni nak bantu...kalu ikut byk lg berlaku...cukup2lah org politik wooii...

Anonymous said...

Dah teruk umno ni tak de modal nak serang Anwar lagi .....memang bahlol....

Anonymous said...

baca boleh. setakat baca je laa. sudah-sudah la tu woi. hentikan la..

Anonymous said...

Marah nampak,,,,puak2peliwat,,,,.
Tak ingat ke cerita Azizan Bakar
yang jadi kes liwat pertam.

Azizan cakap lepas meliwat dia terus
ke masjid sembahyang terawah....

Hebat....hebat orang yang berperangai iblis......

Semak balik kesah2 lama kes liwat i.Supaya kita tidak dilewat otak...
Nerakalah orang2 yang sembahyang
kerana riak dan menunjuk nunjuk...
Bukan aku kata ...Allah perman gitu,tak caya tanya Wali seliper..
mesti dia cakap saya tak betul....

Cukuplah penjula agama oiii..

Anonymous said...

Memang jenis pengikut syaitan yg tak suka orang sembahyang. Org suka terlibat dlm rasuah dia tak komen pun. Inilah terlampau banyak makan duit rasuah. Yg baik dikatakan pelik. Yg jijik dikatakan pelik.

Betul2 rendah punya IQ blogger Umno ni.

Anonymous said...

umno dah kering isu dan idea mcmana nak serang pakatan rakyat..siang malam pagi ptg duduk memikir bagaimana nak create fitnah yg boleh jadi peluru membunuh PR kononnya merekalah juara.kononya mereka sajalah yg mampu mentadbir bumi malaysia ni sampai kiamat agaknya..wahai pemimpin umno/bn jerantut wei selesaikan dulu masalah setempat masyarakat jerantut nih dan tak payah sibuk2 cerita hal org lain.isurumah di jerantut mahal melampau2 tak de ke pemimpin umno/bn kisah..soal jalanraya malas nak cerita la dah byk sgt org menyumpah siang mlm pagi ptg...tapi pemimpin yg ada buat pekak badak dan buat2 tak nampak je..masa berjanji bukan main manis nye tapi habuk pun takda..pru 13 ni pastikan BN/umno berkubur...

C++ said...

Bhai..

Lu tak pernah ker tinggal solat bhai... kalu lu kater lu tarak pernah tinggal solat... gua berani jamin mesti ader solat yang lu buat tak cukup syarat... tak khusyuk....

Jadi... kalu kiter mungkin ader pernah tinggal solat dan tak berapa khusyuk... tak kisah la berapa kali kiter nak solat Asar ker... Subuh ker.. Maghrib ker... sebab ganti balik semua solat yang mana ader kureng tue...

Tak tau la pulak lu nih maksum... langsung semua solat lu clear.. takder masalah....

Hahaha..... kira lu nih hebat la nih... solat langsung takder yang qadha... hahaha.... lawak la lu nih.... hahahaha...

Maksum la... hebat.. samer hebat lu nih ngan Ayah Pin jer la nampaknyer... hehehe

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

Anonymous said...

'Alif Min Nun Tendang Wau = Sarkis'. Memang kalau pi mana-mana blog pro UMNO/BN, pasti ada sahaja badut sarkas UMNO buat lawak dengan hujah pramatang tanpa berteraskan logik dan bukti yang kukuh.

Anonymous said...

Eingku Zuri, ong tahu dok kenapa org makin menyampah dgn UMNO/BN? Sebabnya mentaliti pemimpin UMNO/BN yg mcm ong ni...baca org lulusan luar negeri seharusnya melontarkan idea2 dan pemikiran yang lebih kritis barkaitan dasar serta polisi yg lebih banyak memberi kesan/impak kepada rakyat. cth paling ideal:rasuah, rasuah dan rasuah. bagaimana nak kurangkan indeks rasuah. bagaimana nak kurangkan red tape di jab kerajaan yg boleh menjurus kpd peg mengambil rasuah. bagaimana nak kurangkan budget Dato' Atan bagi duit (baca rasuah) kpd org2 kampung untuk terus sokong dia. pemimpin yg bagus (tidak rasuah) dan berwawasan memberi perkhidmatan, buah fikiran dan halatuju yg jelas untuk pembangunan setempat bukan memberi duit sesuka hati kepada org kg utk terus berkuasa. tak payah la Eingku Zuri cerita pasal keburukan org lain yg kita pun tak pasti kebenarannya. jangan kita jumudkan pemikiran org melayu. Dato' Atan dgn Eingku Zuri bertanggungjawab di mahsyar nanti.

Anonymous said...

semoga WZWH dapat siasat aduan koi ni : terdapat sebuah kampung di DUN TAHAN yang tanah perkuburannya telah dicabuli oleh beberapa orang. mereka menanam sawit dan kini telah tertanam. tak tahulah, mungkin JAIP benarkan atau TIDAK. bila ditanya, mrk ckp orang masjid. bila di tanya beberapa org masjid mereka tak tahu dari mana persetujuannya. bila tanya org JKKK, mrk lg tak tahu, tetiba je dah di teroka tanah kubur tu.. bila di siasat siasat... mrk AHLI PAS !? Ha ! tak caya jer.. Cuba WZWH siasat kes ini. kawasan tu dlm 6-9 km dari bandar jerantut.

Anonymous said...

Ramai juga yang melalak dan marah dengan pemilik blog.Ada yang kata
orang UMNO rendah IQ.Lulus luar negara pun tak boleh pakai,,,,dah
sawan nampak,,,

Betul sangat orang lulus luar negara ni
banyak yang songsan,sesat lagi menyestkan kapada orang Melayu dan Islam.Saya bagi contoh Neke Ajiss
belajar dibenuaa keling ,lepas tu
belajar di Azhar Mesir, dapat gelaran tok guru,tut2 cakap pada
orang Allah mencarut,gedibing dan
sanggup kawan dengan iblis,,,,jahil UMNO tak kata Allah
ada sifat buruk,jahat UMNO tak nak
kawan dengan iblis,sebab Allah kata Iblis seteru manusia,,,,tak beri manusia kawan dengan iblis.
Haji Hadi belajar diMekah dan buat
MA diAzhar Mesir kata orang UMNO
kapir belaka sebab tak ikut parti
PAS.iNGAT ya ,,,bila jadi menteri besar tutup kelas tadika diTerganu,,,,,tutup MRSM ,bercempera Terganu .....hebat orang belajat Agama luar negara
ni ya,,,.akhir ini pulak sibuk
sokong peliwat....pelik ya.

Aku harap pemilik blog tulis lagi
atikal panas2 biar sampai sawan belaka puak2 wali seliper... sebab
kita dah puas kena caci maki mereka,sampai dia orang kata kita
masuk neraka belaka...dia orang
rasa syurga,neraka dia orang punya,,

PAS,,Peliwat Agama Suci,
PAS,,Penyukong Al juburi Sentut,
PAS..Pengikut Ajaran Songsang.

Selamat Meliwat YA...

TABIKA KEMAS said...

anony UMNO 11:36,lain kali belajar guna bahasa beradap sikit, belajar sejarah, tu la selama hidup hanya membaca utusan sahaja, sebenarnya bab kafir-mengkafir nie, PAS ajak UMNO MUZAKARAH...malah siap tajuk lagi tapi umno penakut.....

satu lagi tentang TG Nik Aziz, media massa milik UMNO spin berita, siarkan sampai habis ucapan dan kata-kata TNG Nik Aziz,lain kali belajar ILMU MANTIK, dan FIQH dulu sebelum nak kata kepada ulama,


kalau hendak bermain bola biar di padang yang rata, jangan berat sebelah, anda berkiblatkan kepada media pengampu yang selalu membawa cerita fitbah dan sebelah pihak...hujah anda membuktikan bahawa, pemikiran seperti anda memang ramai di dalam UMNO,sayang sekali ye

tentang owner blog, lebih baik muhasabah diri, benarkah kata-kata anda, memang anda lulusan luar negeri tapi level knowledge anda sebaliknya apabila dipengaruhi oleh sentimen politik sempit


Ingat satu perkara, Malaysia adalah milik semua rakyat Malaysia, dan UMNO /BN hanya mewakili satu bahagian sahaja iaitu kuasa eksekutif, jadi ingatlah adakah semua penduduk Malaysia yang menjadi pengundi pembangkang adalah jahat? kerana mereka pembayar cukai dan mempunyai IC....dan hak untuk mengundi termaktub di dalam perlembagaan

kepada orang-orang yang setia kepada UMNO buang sentimen'sense of belonging' bahawa Malaysia ini adalah hak milik anda, Malaysia adalah hak milik semua rakyat Malaysia, janganlah kerana sentimen kebencian terlampau, penulisan dari owner blog yang lulusan luar negara ini dipertahankan kerana terlalu jelas ianya merupakan satu fitnah

Anonymous said...

Anon 11.36pm, tuan IQ rendah tak semestinya tak pandai. kalau tuan boleh bezakan antara rasuah dgn tidak rasuah pun sudah cukup pandai. kalau tuan tidak jumudkan pemikiran tuan dgn duit rasuah lagi pandai. tuan percaya atau tidak org melayu sekarang makin membenci dan memandang jijik UMNO/BN kerana rasuah. perjuangan pemimpin awal UMNO suci murni. pemimpin UMNO yg rasuah menjumudkan pemikiran org melayu dgn duit rasuah shj yg rendah IQ. kalau mahu orang melayu terus maju dan berjaya jgn bagi duit kpd org kg (baca rasuah) untuk terus kekal berkuasa. hanya pemimpin yg rendah IQ dan tiada akhlak shj yg suka merasuah sana-sini. rasuah adalah barah kpd org melayu. pemimpin rasuah patut dicantas awal2 lg supaya barah dalam UMNO tidak merebak dan melarat. secara analoginya kalau org mengidap barah di stage 3 dan bila2 masa di stage 4. org ini sudah tiada kekuatan utk melawan penyakitnya. setiap hari perlu dirawat. akhirnya morfin shj yg diberi doktor untuk menahan sakit. pada hakikatnya org ini telah menghampiri saat nazak dan kematian. sahabat handai dan jiran tetangga yg dtg melawat hanya mampu memandang dgn berat hati. berat mata memandang berat lg bahu memikul. akhirnya maka matilah org itu dgn khayalan morfin tanpa rasa sakit. UMNO hampir2 mati akibat kerakusan pemimpin rasuah rendah IQ. aku sedih dgn nasib org melayu terbanyak.

Anonymous said...

Tuan Tabika Kemas,

Pas ajak UMNO muzakarah,sebab dah tak tahan dan terdesak.Itulah cara
yang digunakan oleh pengikut Maayiah
bila hampir kalah berperang dengan
pengikut Saidana Ali dengan menjulang
AL Quran,dinamakan peristiwa Tahkim.
Tujunnyua menipu Saidan Ali saja..
Sejarah telah memboktikan ya..UMNO
penakut,tapi UMNO sangat tahu tipu
dan kuntau PAS,masa berunding lain,
bila keluar drp perundingan kata
lain.
Cakap macam tok alim nampak.Mantik
cakap Melayu lojik ,fiqh ertinya
faham,kefahaman dengan peraturan
syerat Islam.Muzakarah cakap Melayu perbincagan atau perbincangan.Cukup setakat sajakah
untuk jadi tok alim'?Usal Fiqh tak
payah,Tauhid tak payah?.Tak ada asas Tauhid,ibarat badan tiada roh,, he he.Setakat nak membaca
kitab dalam bahasa Arab bolehlah sikit2 ya,,,sabab tu saya berani lawan .Taklah jahil sangat,cuma saya tak suka dengan tok alim yang karut marut,ok.
Saya dah tak pandai bahasa berada
ni,sebab terpengaruh dengan cara2
yang diajar dengan sifat yang dikatakam ALLAH gedibing...ha...
terasake weh?.

Selamat Meliwat Ya....

Anonymous said...

ahli pas kam syiah belaka..mana bley kautim ngan sunnah..tu suma tak betul belaka umno..

Anonymous said...

kebanyakan org melayu islam umno tidak percaya kepada balasan dari allah sebab itu mereka termasuk pemilik blog ini sesuka hati buat apa yg mereka mahu

Muhammad Hafiz said...

aduhai truknye la puak2 umprono ni..
kn qada' solat boleh dilakukan pada bila2 masa shaja..yang nk wat cite hot ni knpe lak..
tow la x taw agama jgn brckap..
"wkto kecik xnok ngaji ni la jdi die" kate Ustaz Azhar..Bengong!!

Anonymous said...

Saya seorang pemikir dan pengamal politik Jerantut yang ingin melihat Jerantut maju dan rakyatnya hidup makmur dan sejahtera. Dilahirkan di Kuala Lipis pada 21 Januari 1968. Berasal dari Ulu Tembeling,Jerantut, Pahang. Berkelulusan MBA (UUM 2007), BA Hons in Accounting University of Abertay, Dundee, Scotland,United Kingdom (1993), Diploma in Education (MPBP 2003). AJK Pemuda UMNO Bahagian Jerantut. Penasihat Ekonomi dan Politik DUN Tahan Parlimen Jerantut.

Cite-cite bagus tapi sayang blaja tgi2 jd pemfitnah...