Nuffnang Ads

Pages

Friday, April 13, 2012

DAP Perlu Korbankan Kerusi Parlimen Majoriti Cina Untuk Sakmongkol AK47 Bertanding PRU 13

Apa susah LGE, letak aje ramai calon Melayu DAP bertanding parlimen PRU 13. 

LGE, ini calon Sakmongkol AK47 pastikan bertanding parlimen di Pulau Pinang.

Sorry LGE, Sakmongkol lebih minat Ku Li dari Anwar Ibrahim.

DAP perlu membuktikan DAP adalah parti berbilang bangsa bukan seperti parti bersifat chauvinis Cina seperti dituduh UMNO atau parti 'Crusader Kristianisasi' persepsi Helen Ang.

Keghairahan DAP menarik pemimpin Melayu seperti Tunku Aziz, Zairil, Aspan Alias dan Arif Sabri @ Sakmongkol AK47 membuka dimensi baru parti yang SEMUA kerusinya di kawasan Cina.

Sakmongkol sudah menunjukkan komitmen yang tinggi kepada perjuangan DAP. Dulu semasa Sakmongkol menjawat Ketua Penerangan UMNO Bahagian Pekan aktif aktiviti seminggu 3 program secara total lebih 150 program dijalankan membuat DS Najib menang majoriti besar parlimen Pekan.

Keberanian Sakmongkol masuk dalam kandang Singa @ into the lion's den membuktikan Sakmongkol lulus ujian pengkaderan 'in trial' komrad DAP.

Posting-posting blog Sakmongkol AK47 yang banyak menceritakan keburukan UMNO dan DS Najib adalah perjuangan Sakmongkol yang suci membantu DAP menguasai Putrajaya bersama sekutu Pakatan Rakyat.

Sakmongkol adalah satu-satunya pemikir anti UMNO dan BN yang tersohor era ini. Dengan mengkritik dan menjatuhkan ego DS Najib, Sakmongkol telah memulakan satu budaya revolusi mengoyahkan institusi Melayu, UMNO, DS Najib bermula di Pahang.

Sakmongkol bukan sahaja menulis dalam blog, beliau walk the talks dengan mengadakan siri ceramah ke seluruh negara. Lihat jadual padat ceramah beliau dalam blognya.

DAP perlu korbankan kerusi parlimen majoriri Cina untuk Sakmongkol bertanding PRU 13 nanti.

Mengikut Helen Ann dalam blognya  Reboot your thinking, walaupun DAP diketuai seorang Chinese-Last-Malaysian-First namun parti tersebut tetap bergantung kepada undi pemilih Cina.

Tidak ada beza percaturan DAP dengan formula politik ras UMNO-MCA-MIC.

DAP pada masa kini memegang 29 kerusi Parlimen: 28 diperolehi pada tahun 2008 dan ditambah sebuah lagi pada tahun 2010 melalui pilihanraya kecil Sibu.

Kesemua-semua 29 kerusi Parlimen DAP terletak di kawasan majoriti Cina – perkara DAP mendapat sokongan Cina diketahui umum. Analisa statistik membuktikan kesahihan fakta ini.

Daripada 29 calon BN yang kalah dalam PRU12 di tangan DAP, 28 orang daripada mereka adalah Cina MCA, Gerakan dan parti-parti campur di Sabah dan Sarawak.

Implikasinya calon Cina BN sudah tidak berapa disukai di kawasan Cina. Kalau DAP letakkan tunggul kayu pun boleh menang.

Ramai Ahli Parlimen DAP ialah Kristian

Hanya seorang sahaja lawan yang tewas kepada DAP itu yang bukan Cina. Beliau ialah M. Kayveas, presiden parti PPP, yang ditumpaskan di Taiping oleh evangelis David Nga Kor Ming.

DAP tidak mempunyai seorang jua Ahli Parlimen Melayu. Daripada 29 orang Yang Berhormat-Yang Berhormat DAP, 22 adalah Cina dan 7 adalah India.

Diharap Sakmongkol boleh menjadi Ahli Parlimen Melayu DAP.

Mustahil DAP menang di kawasan Melayu atau pribumi Sabah-Sarawak. 

DAP selamat di Pulau Pinang. Maka Sakmongkol perlu bertanding dimana-mana parlimen Pulau Pinang. WZWH percaya majoriti pengundi Cina akan menyokong kemenangan Sakmongkol sebagai Ahli Parlimen.

17 comments:

Anonymous said...

Salam En Wan,
Nampaknya En Wan menyerang dan tibai Dato' Sak ni bertubi2 seolah2 Dato Sak dah masuk Cina atau dah tukar aqidah....mengapa? Takut sangat ke dgn Dato' Sak ini atau En Wan ada niat agar UMNO nampak yg En Wan betul2 sebagai pembela DS Najib....

Kalau Dato' Sak menjadi calon DAP apa salahnya...kalau menang baguslah..bertambahlah kerusi Melayu dalam Parlimen daripada 129 kerusi (UMNO 77, PBB 9, PAS 23 dan PKR 20) yg ada kini...

Nasihat saya, En Wan tumpu saja kat Parlimen Jerantut dimana mengikut perkiraan saya, DUN Damak dan Parlimen Jerantut dalam keadaan seperti telur dihujung tanduk kpd BN...

Anonymous said...

Saya berpendapat dendam kesumat dan kebencian Sakmongkol terhadap UMNO dan DS Najib lebih betsifat peribadi saorang yang kechewa yang gagal dalam politik dan mungkin hidup nya juga !??!. Siapalah Sakmongkol ini pun.DAP pun tak apa janji ada masooook !!

Anonymous said...

Dendam kesumat apa ke bendanya. Masalah pokok di sini ialah Najib tu sendiri memang bermasalah dan tidak berintegriti selain diselubungi dengan pelbagai skandal.

Tak pernah berlaku dalam sejarah PM malaysia sebelum2 ni tentang skandal2 begini teruk melainkan ianya berlaku pada Mahathir dan Najib ( Najib adalah yang paling teruk ), sampaikan soal bunuh pun turut dibabitkan ( sial tau kalau PM memang terbabit ).

Kalau hal liwat Anwar yang terang2 dah dia memenangi kes mahkamah korang boleh buat alasan untuk menafikan kepimpinan beliau ( walau pun satu sen tak terbukti dia menyeleweng ), Najib yang terang2 bermasalah dan banyak cerita anih yang cuba diselindungkan, korang tak pula jadikan isu.

Harap2 korang tak dikatogerikan sebagai pejuang dayus dan haprak dah ler ! Yang berkuasa sekarang UMNO BN, dan yang menguasai khazanah negara juga UMNO BN, bukan DAP, PAS atau PKR. Bodoh laa Sak Mongkol kalau hanya kerana nak duit masuk poket..pergi menyokong parti yang tidak memegang kuasa. Sebaliknya korang laa yang jadi burung balam, kerana UMNO dan BN dalam kekuasaan sekarang. Itu pun korang nak nafikan ke ?.

1 Malaysia dah tau sangat budaya kerja UMNO ni.. NO MONEY, NO WORK ! Sebab tu laa nak pastikan program2 UMNO BN ada orang hadir, siap bagi jamuan makan, duit tambang atau pengangkutan percuma selain bermacam2 benda lagi. Yer laa..duit mak bapak UMNO BN kan ! kan !

Quiet Despair said...

Handsome dan tall, bro Sakmongkol. Like my dad, but my dad is taller. Hahaha. Patutlah sedap sangat komen orang katek.
I am so looking forward to him being PM. If boleh jadi Chief opposition whip. Wanna see him walk the talk. And berani cabar Najib out front and not only in blog.
I pray DAP will give him a seat in Penang. Janganlah want a Malay face and put him in a Malay majority area. DAP is capable of doing that. Biarkan dia kalau and say we give Malays a chance and they lost.
But in our home-state, jangan haraplah our beloved bro menang.
I agree with your previous postings that he should be an MP. Takkanlah nak jadi Adun lagi. Orang kampungpun nanti cakap Arif tak improve-improve. Tak naik-nail tapi panda amat.

Quiet Despair said...

Sorry MP not PM. What was I thinking. If Sak baca ni he will say why not. Dia fikir dia lagi layak. Orang kata cakap jadi doa bro.

Anonymous said...

Dato Sak boleh bertanding di dun Damak atau Parlimen Jerantut.

Anonymous said...

The latest article by Suckmongkol 47 must be one of the most hilarious piece of Bushism I've read since former U.S. president Bush vacated the Oval office.

Suck 47 opened with, "...I was reading with interest what PM Najib just said. He is asking the people to judge him on his ideas and track record.He is asking for trouble. This is the thing that Dr Mahathir and Daim fear most...."

Question.

1. What is this thing that Dr Mahathir and Daim fear most?

a) Is it "Najib" asking for trouble?

b) Is it "Najib" asking the people to judge him on his ideas and track record?

c) Is it "Suckmongkol 47" reading with interest what PM Najib just said?

The first paragraph of Suck 47's is almost similar in logic to that found in one of the former U.S. president Bush's speeches,..."I remember meeting a mother of a child who was abducted by the North Koreans right here in the Oval Office."—Washington, D.C., June 26, 2008

Here lies the irony...

Suckmongkol 47's blog is filled with Anonymous commentators praising his command of the English language and how well he writes his articles. Hence, there exist 2 options, either it is the classic case of the blind leading the totally sightless or Suck 47 wrote all those praises himself.

To write well, one must be able to make the reader understand what is being discussed and, naturally, one of the fundamentals is subject-verb agreement. Which, beyond reasonable doubt, Suck 47 failed... miserably, I must add.

Anyway, the use of multiple adjectives and adverbs in serial format isn't a real measure of one's command of the language... after all, in this day and age, one could always Google or use a software program to enhance one's writing potential. Case in point, inclusive man. Which, is another of Bush's wordy gems!

Further proof that SUck 47 doesn't really understand what he writes is found in the same article, "...Then we will know what mettle is Najib made of..."

Hmm... not sure what to make of the above dangling sentence... and what about this... he has found some new political aphrodisiac to Viagra the nation?

Is that Suck 47's best attempt at coining a phrase? By the way, can one say, ""Can I Viagra you?"

Puh-leeease!

See what happens when a person tries to go above his station... it shows!

Yes, it shows, Suck 47!

I could go on tearing Suck's 47 article to pieces, like I've always done in his blog years ago... not published, of course, but like I've told him many times... "Suck 47, reading your articles I'm convinced that you are just a hypocrite and unfit to be a leader..."

hey, Suck 47... it's time to hire that person to write it up for you again... it's showing...

... Big Time!

Kutukan Dewata said...

anon 12.56pm.
tolong senaraikan apa yang telah dap buat untuk membela melayu????

dap lahir dari perut komunis.sangat anti melayu!lihat sahaja di pulau pinang.

sangat anti islam lihat sahaja di selangor.mp dap ramai kristian.

saudara harus ingat hanya melayu yang makan babi sahaja yang menyokong dap.lihat 13 mei 69 siapa yang bawak penyapu nak sapu habis melayu di kuala lumpur.

kau nak makan babi makan lah seorang jangan ajak orang lain!!!

kenape sakmangkuk,span alias dan yang sewaktu dengannya tak masuk pas kalau marah sangat kat umno?masuk pas lah senang-senang boleh masuk syurga.padri boleh ampunkan dosa penganut kristian.nik aziz boleh pastikan orang islam masuk syurga dengan hanya sokong dan masuk pas!!!

kenapa pilih dap kafir harbi tidak pas kapal ke syurga!!!!!??????

Quiet Despair said...

Kalaulah ada butang like dalam blog sepert FB, saya dah tentu like posting Kutukan Dewata.

Anonymous said...

Tn Kutukan Dewata,
Nama Tn elok ditukar kpd Kutukan Alkhaliq...perkataan Dewata ni tak elok langsung (bimbang juga ia ada unsur2 mensyirikkan Allah)...selagi tuan tak tukar nama selagi itu hujah tuan dipengaruhi oleh bisikan syaitan...

Tn kata DAP lahir dari perut komunis...dari mana tn belajar sejarah atau mungkin tn berguru dgn Che Ngah yg mengajar sejarah mengikut persepsi British/UMNO.

Sejarah sebenar DAP (Parti Tindakan Demokratik) bermula dri PAP (Parti Tindakan Rakyat atau PETIR) Singapura dimana Tan Sri A Samad Ismail salah seorang pengasasnya...Tak tau saya yg Tan Sri Samad Ismail yg dijulang2 oleh UMNO merupakan seorang komunis. Kalau iapun komunis apa bezanya dengan kapitalis yg menjadi aqidah UMNO Baru-UMNO Najib...

Anonymous said...

Hello , I am named Mohd Ariff Subri . I am also Sakmongkol AK 47 . I am the very Special Envoy to defense DAP and Combat Najib and his Pro-Umno supporters at the Oracle office of Syed Putra .I am thrilled to return to Pekan where I joined Umno in my early days and Lord's willing I be the first Malay candidate for DAP in the next coming general election in Pekan .

I am happy to let you know now that I have been blessed by the high order of DAP . Speaking to you , the young Malays of Pekan whom to be the potential young leaders and future activists for DAP . Thank you for inviting myself to Pekan to participate in what it means to respect the freedom of speech , a free mind and democracy in DAP .

Also as a very Special Envoy for DAP , I have volunteered and charged to monitor Najib' incompetency and I am honored to combat such intolerance and the faulty incidents in his administration . The truth is , I am also a business man and politics is my passion . And the Datoship I received and shouldered till now is because I am the believer of DAP's Democracy . I would like to share and strive this mission: to discredit Najib and his Umno's Dundus to create a more peaceful and just Pekan . I am in need for Pekan and Malaysia on the whole .

In order to fight Najib and his Dundus , we must begin to respect the dignity of DAP. DAP is the most democratic party . We are multiracial party . We are all Malaysian and we look the same . And that make us different and our difference make us more human than the Malays .

I have no problem of joining DAP and that Najib makes me do it . Come with me and walk the talk with me . We must stand against Najib and Malays in Umno . And this is our rights advancing our freedoms and possibilities . DAP will give you freedom and a free mind ?

Anonymous said...

Kutukan Dewata
" lihat 13 mei 69 siapa yang bawak penyapu nak sapu habis melayu di kuala lumpur "

Err.... Khir Toyo?

sandy said...

Anon 7.04, hello oi hello....sakmongkol....macam nak menjaja ubat di tepi jalan aje....menjaja politik DAPigs tu tak ke mana! Please be aware that u are in the wrong boat........just a small boat.... it might karam & there won't be anybody to pull u up from the water.

Anonymous said...

Kutukan Dewata,

Melayu yang tak makan babi sokong UMNO yang terang2 makan rasuah...ha...ha. Betul tak??

Anonymous said...

All the above is not me lah.....maaaa sakmongkol

bRAVEhEART said...

Hahahaha! 'Suck'....

Anonymous said...

http://www.msn.com/ - [url=http://www.msn.com/]msn[/url] msn
msn