Nuffnang Ads

Pages

Wednesday, April 25, 2012

The Sakmongkol AK47 Dilemma In Courting DAP Prophets



Here in this posting WZWH gives honour to WZWH blog readers Mr Ghab and Mr Kampong Man to contribute to "The Sakmongkol AK47 Dilemma In Courting DAP Prophets".

Especially to Pahang people have faith in WZWH the last defender of Pahang people to defend and fully support our great leader The PM of Blessed Land.

To the UMNO members and all Malays, all of you are encourage to read WZWH blog to understand the confusing propaganda poisoned by uncultured oppositions.

Here the dilemma...

UMNO's own The End of History : Sakmongkol's elucidation , " it is already happening ......mainstream media..... have no clue.....Umno is in total disarray .....Umno ...desperate..... 

In fact , it is the other way around , when Sakmongkol descents about , " Umno is in totally disarray " .

Indisputably , Sakmongkol in his atrocious state of mind is gearing up to advocate his justification for being a newly relevant member of DAP. He is reconstructing his track records to stay relevant for the eyes congregating DAP's High Order . 

His candidacy and his political credibility are at stake . Delivering enough Malay electorate votes for DAP is his paramount objective. By hook or by crook he must deliver even he has to trade off his soul to DAP . One wonders that he could be more desperate than his fellows DAP . More importantly , he has smoked himself and thus suck into , by the evil debris of his consciousness to meeting his doom .

His action stay put to weaken Umno's leadership . With a clear conscience , he is in his war path to further breached the covenant of the Malay consciousness . Mischievously , distributing calumny and defamation to the Malay minds are his pow and pow wow . 

The majority from the Malay heartland is for Umno . The mainstream media and the rest of the media are following the que from the people's sentiment. The majority of urban Malays are taking a turn for Umno . BN aggressive campaign has shown numerical progress . This has frightened him .

In his own campaign gigs , less than one hundred people turned up . No wonder he has been continuously bastardizing Najib and the Malays in series without interval through his blog . Brutalizing Najib and the Malays are getting him trap and in against the brick wall of China. In fact by that happening , he is the Holy Ghost of his soul and yet to be in the Trinity of the Godheads .

Sakmongkol calls that the Malays have been addicted to horror stories and sex . No ! the Malays are not addicted but they love these stories . For all that matter the world's habitants love those sort of stories too . These stories exist in all societies . Cultural anthropologist marks them as a cultural amusement as part of their leisure time . 

Sakmongkol claims , for those Malay who read these stories they become corrupt and parasite Malay and Umno . Umno used these parasites to hold on to Putra Jaya and Umno owns the end of history ? This is absurded !!

The Malays are now more positive about Umno . The hiccup of political in 2008 because of weak leadership was realized by the Malays . The positiveness of Najib's leadership marked in trust is in progress . Sakmongkol is damned furious . 

His take on , " Umno's own The End of History " is the reflection of his paranoia . The following are his own words found in his sacred write ups : 

Useless polemic , shamefaced , tyrannical policies , lying machine , racketeering , coterie of cronies , cronies , syndicate of well-heeled crocks , lairs , hiring thugs , thug , bully , hypocrite , hypocrisy , talking cock , thick face , snake oil salesman ,paid lackeys ,corrupt paymasters , corrupt , corrupt , corruption , corrupt politicians, cheapskates , broad daylight thief , tomfoolery , bellyaching , parasite leaches , parasites , anointed rent seekers , plunderer , steal , plundering civilization , unholy alliance , morons , mental retard , sodomy , bisexual , politician penis , sycophants and many more . 

The above words are Sakmongkol own words used to essay in describing that " ALL totalitarian and undemocratic rules in the world have had to adjust to new realities brought about by the empowerment of people " . 

The question here , is Sakmonkol a liberal democrat , liberal fascist or a liberal anarchist or a liberal opportunist or just an apostate Malay from Pahang in DAP ? Good luck DAP ! 

Ghab, you have described Sakmongkol really well. The useless polemic, shamefaced.....and many more. Wow that was a mouthful and indeed it makes my comment really lame and sober. Have I been too polite in my many comments when Sakmongkol has badmouth and betrayed his UMNO and the majority Malays who are mostly behind UMNO, not just from the Kampong but also sensible and educated Malays in the urban areas.

We get many of such ex-UMNO people around. Look at that deprived looking Tamrin Ghafar (Sak good buddy I saw at Cawan Bangsar) that ex-MARA Chairman my Melaka boy, Zaid Ibrahim my STAROBA boy to name a few. These are ambitious UMNO stalwarts who have benefitted from UMNO in many ways appear dan sanggup tak mengenang budi kerana terasa di pinggirkan dan sudah tak ada umpp..lagi. .Not many people think highly of most of the UMNO rejects anyway. Tamrin dad Ghaffar BABA will be remembered as a true UMNO man but son Tamrin benefitted.People joke that he (Ghaffar) entered university twice ended up without an honours degree ! if you catch the drift.Sakmongkol and all the above are FAKE UMNO men who will be rejected by Malays wherever they contest believe me. PERJUANGAN ?huh..

Now back to that many anti-Government people here belittling WZWH and memikirkan Sakmongkol itu terlalu hebat. In fairness, both WZWH and Sak have two different background one is in accountancy and the other one study economics. Sak is not an economist per se he merely study economics and a politician thats all. I know of my other half buddy TKC friend, an economist, a good politician too and of course an UMNO loyalist unlike Sak. She is Dtk Dr Noraieshah from Balik Pulau ,Penang. She is truly an economist and she is not a blogger though. Look at her immense contributions to the nation and her commitment to the party. She is among the proud Malaysians. She speak beautiful French too not just Bahasa and English. This too goes to my idola economist Prof Di Raja ENGKU AZIZ and her daughter Zeti. These are the economist who contributed to the nation wellbeing and not splitting the malays and tikam dari belakang.They remain professional to their profession.No flip flop !

We cannot blame Sak for this. He has to survive to live for a living by being a politician achieving wealth the shortest way may be. He knows best. Too bad at his late age Sak has not been a successful politician. I read that Nazri Aziz has offered not to contest giving way to new and young blood and so is Koh Tsu Koon and here you are we have Sak trying his political luck at such a late age! When others his contemporaries have been MPs and ministers are leaving. Sak has been tipped to be an opposition leader if he contest in Pahang if he can secure a win. I doubt it under DAP Pahang unless the majority Malay voters take the streets with parang and tombak like Mat Kilau demanding a change in government like that ARAB SPRING in Pahang. Sorry ,we are not Arabs,we are Malaysians ok.

To Pahang people jangan terlalu ghairah dengan bro Sak. Sak mempunyai perjuangan peribadi memburukan Najib dan UMNO dan Tun Dr Mahathir kerana terlalu kecewa. BN akan terus releven pada pandangan saya. Tak salah pun siapa yang tuan tuan akan pilih. Tuan tuan adalah boss. Terdapat banyak percubaan memburukkan Tun Dr M memadamkan jasa beliau selama 22 tahun kepada negara dan rakyatnya. Jangan begitu. MELAYU MUDAH LUPA !! Wallahwualam.

47 comments:

Anonymous said...

Apa yang awak tulis ni? Tak faham langsung. Nak tulis bahasa england tapi ayat dan grammar berterabur. Bila dak tersangkut guna bahasa melayu pulak...alahai. Tak ada standard langsung. Dah..dah jangan tulis bahasa england lagi....malu dkt Sak. Btw, economist hebat Dr Noraishah tu menang ke last election?. Sekadar bertanya.

Anonymous said...

ini ditujukan kepada Anon 12:26, macai Suck47 atau Suck47 sendiri yang tulis (maklumlah si Suck47 memang syiok sendiri dan memang suka dihampu.)

dia tanya, "...Btw, economist hebat Dr Noraishah tu menang ke last election?..."

Suck47 tu menang ke last election?(jadi calun pun tak, chamna nak bertanding!)

padan muka engkau, macai-47!

si macai Suck47 tulis, "...dah jangan tulis bahasa england lagi....malu dkt Sak..."

apa yang patut malu dengan Suck47?

awat, ingat hero ngkau tu hebat sangat bahasa england?

ngkau yang tak paham... tu sebab ngkau puja sangat Suck47.

hebat ke Suck47 tulis chamni, "The PM is also forgetful that the people, who made the mistake of wrongly voting in the last elections, were in the 49% group of popular voters."

tolong terangkan apa maksuk Suck47 dengan ayat tu?

dan, tahu kah kamu yang perkataan "wrongly" tu adalah satu"adverb" dan "voting" adalah "noun"

dan lagi, tahu kah kamu yang bahasa england ada syarat2nya, dan kalau tidak mengikut syarat2 tersebut... bodoh sombong jawapan nya hero kamu Suck47 tu!

bukti yang nyata lah!

suruhlah Suck47 tu pergi belajar lagi dah... asas pun tak tahu, tapi mahu berlagak hebat bahasa england.

tapi kamu tau apa... kamu lagi bodoh sombong dari Suck47!

kalau aku ada masa aku boleh tonjolkan lagi kesalahan2 yang hero ngkau Suck47 buat dalam pengunaan bahasa england ni... lain kali aje lah!

alahai, Melayu... kenapa kau jadi macam ni?

untuk belajar kamu mau free tapi pi belajar dengan Guru-yang-sesat-jalan... apa faedahnya kamu pada bangsa dan negara kamu?

alahai, Melayu... kenapa kau jadi macam ni?

Anonymous said...

WZWH,

Kata Sak ni tak laku, desperado, kaki frust dll. Kalau Sak menggong, buat pe nak cari gaduh dengan orang menggong. Kalau kita layan jugak orang frust, orang menggong ni - maknanya sekali dia menggong, berpuluh kali dia menggong.

Kampongman dan mende orang baru tu...jadi le anak jantan. Pi blog sak,bergasak, berlengan depan-depan. apa hebatnya kalau bergasak sorang-sorang, bergasak dengan bayang. baik buat macam Berahing Ali, kerana berani sangat, gedebe sangat, dia bantai gambar Anwar je semasa pelancaran TIBAI.

Kalau berahing berani, hari-hari jumpa kat Parlimen, gasak je la. hahahahaha.

Anonymous said...

WZWH, saya sangsi dengan tulisan2 yg ada dlm blog ni. Cara penulisannya berubah2 macam ada orang lain yg menulisnya, bukan awak.

English awak bercelaru dengan nahu dan susunkata yg tidak betul. Pada tajuk artikel ini dah pecah tembelang awak. WZWH, perkataan " dillema " tak ada dalam bahasa inggeris. Apa yg awak maksudkan sebenarnya ialah " dilemma "

Dah beberapa kali saya tegur tentang bahasa inggeris awak. Saya rasa lebih baik awak terus menulis dalam bahasa melayu, tidaklah nampak sangat kelemahan bahasa inggeris awak yg awak cuba tutupi itu.

Thats Means Others People Can Also

Anonymous said...

Anon 1:23
" voting " dalam ayat yg digunakan SAK47 itu ialah " verb " bukan noun.

Ini mesti belajar dengan Cikgu Ngah.

Anonymous said...

Oiii ANON 1:23, Verb adalah perkataan yng menunjukkan suatu kerja, tindakan, kejadian dan keadaan.Manakala adverb adalah pengubah bagi verb.Perkataan "voting" adalah verb dan perkataan "wrongly" itu adalah adverb.Betullah Dato Sak tulis "wrongly voting".Bodoh betul orang Umno ni. Dia ingat dia pandai tapi otak dungu.

WZWH (Wan Zamzuri bin Wan Hasenan AMP) said...

Anon 3:12,
Tq, WZWH dah betulkan spelling dillema-dilemma...itu error WZWH, sorry.

Anonymous said...

Anon 3:24... kamus apa yang kamu pakai... jangan nak auta daa!

"vote" tu verb.

wahai Anon 3:24 yang cerdik setengah... kalau mahu pakai "voting" sebagai verb kena lah ada "preposition" selepas nya... dan ini tidak lah di panggil "verb" tetapi "phrasal verb."

contoh, "voting for the BN" atau "voting Suck47 out of UMNO," dan sebagai nya.

ada faham kah?

yang pokok nya cara yang di guna oleh hero kamu, Suck47, itu adalah SALAH.

itu sebab makna, atau maksud, ayat Suck47 itu tidak jelas... faham?

ayat yang betul adalah, "The PM is also forgetful that the people, who made the mistake of wrongly voting for the BN in the last elections, were in the 49% group of popular voters."

itu lah si macai2 pembangkang... yang betul di tudoh mereka salah dan yang salah mereka beria-ria mahu betulkan jugak!

Melayu... oh, Melayu!

lain kali, pergi sekolah, jangan ponteng kelas, tau... belajar dulu, baru boleh bangkang!

jangan nak buat2 pandai macam Suck47... kesalahan pengunaan bahasa england nya boleh di buktikan pakai kamus tau? Tetapi cubaan macai2nya untuk memperbetulkan kesalahan2nya hanya didalam minda yang sempit pemilik nya saja!

Anonymous said...

Anon 3:57,
Apa pulak "voting for the BN". "Vote for BN" baru betul. Kalau kau pandai sangat, cubalah komen dalam laman web Sakmongkol. Tunjukkan kesalahan tatabahasa penulisan Dato Sak.

Anonymous said...

Anon 4:34

sudah bertahun aku komen di blog nya... tetapi tidak pernah di disiarkan.

sebab nya... aku memang pandai kerana aku belajar mencari ilmu yang benar dan aku dapat buktikan pada nya dengan jelas2 dan tanpa was2 lagi kesalahan2 nya... malu lah dia kalau disiarkan... terbuka lah temberang dan tembelang nya... dan macai2 saperti engkau orang sudah tentu tak sokong dia... lojik lah, beb!

dahlil nya... kritikan tidak membina... dan untuk menyedapkan hatinya dan sekutunya, di siarkan kadang kala komen yang mencarut.

alahai... taktik pembangkang lama, beb... semua orang yang pandai dah boleh baca dari awal2 lagi.

pembangkan berteriak "kebebasan bersuara" "hak asasi manusia' dan macam2 lagi kebebasan... tetapi Suck47 tulis dalam blognya, "...My blog nowadays does not pretend to be a forum for unbiased debate. Since I joined the DAP, while I try to present an objective viewpoint, I am functioning increasingly as a pamphleteer with a specific political objective..."

oh...chamtu pun boleh kah?

laung disana-sini, bebas itu lah, bebas ini lah... tapi blog nya sendiri tidak diberi kebebasan bersuara!

itu hipokrit nama nya... perkataan Melayu lagi best, munafik!

kalau aku jadi Suck47... aku malu dengan puji-pujian yang Anon macam kamu beri pada dia... boleh di ibaratkan macam tidak sah!

Anon2 macai macam kamu puji dia hebat menulis... tetapi Anon2 macai macam kamu tidak faham pun apa yang dia tulis... chamna ni?

sah ke?

itu baru aku ajar kamu "phrasal verb" dan "preposition" belum lagi "intransitive" dan ""transitive verbs" "regular and irregular verbs" "collocation" dan sebagainya.

merangkak dulu, sabelum cuba berjalan dan lepas tu baru cuba berlari... kalau tidak tersembam macam Suck47 lah.

Anon2 macai macam kamu tu boleh lah dia kelentong dengan ayat2 panjang nya... wah, hebat tulisan nya, ayat2 nya berjela-jela, berbatu-batu panjang nya... lagi pun dia tu pangkat Latuk... wah, lagi hebat... kata Anon2 macai macam kamu.

tapi orang cerdik macam aku... kami dah boleh baca isi kandung hati orang munafik macam Suck47 tu.

Anonymous said...

pada Anon 4:34 yang tulis, "...Apa pulak "voting for the BN". "Vote for BN" baru betul..."

kelakar betul engkau ni...

engkau faham ke apa orang dewasa sedang bercakap ni?

oh, lupa pulak... engkau baru pulang dari berkhemah di Dataran Merdeka... jadi engkau tak faham apa yang kami bahaskan.

tetapi, kalau sudah tidak faham, hendak menyampuk tu, buat apa?

baik lah, ini aku cuba permudahkan untuk engkau.

1. Ini ayat yang hero engkau, Suck47, tulis, "...The PM is also forgetful that the people, who made the mistake of wrongly voting for the BN in the last elections, were in the 49% group of popular voters..."

2. sekarang kita masukkan apa yang engkau kata "baru betul"dalam ayat diatas:

"The PM is also forgetful that the people, who made the mistake of wrongly vote for BN in the last elections, were in the 49% group of popular voters."

...baru betul kepala otak engkau lah!

kamu bersekolah dimana, nak?

kalau dah bodoh sombong tu... sesat lah kamu!

inilah taktik Anon2 macai pembangkang... pakai ikut akal sendiri aje, tanpa ilmu... kalau dia rasa/teka benda itu betul untuk nya, maka semua mesti akur... main belakang pun dah "halal,mengikut al-fatwa al-juburi."

alahai, Melayu... sedih nya.

Anonymous said...

Mengkelan air liur orang jerantut lain nak komen dah,sekali wz tulis bahasa inggeris,siap berbahas ttg grammar dan sebagainya dikalangan anon-anon,ilang terus puak puak umno jerantut yang suka memburuk sesama sendiri.kas nak jugak nengok mana si cerdik cerdik umno jerantut yang tak sekolah ramai tu komen sikit tahap tinggi macamni.biase deme sibuk mngutuk wz dgn wan mizan la bagai..masuk la gelanggang tinggi macam ni abang abang bermuka muka sekalian..baru deme tahu ilmu orang lain macamana yang katanya menyokong umno,bagaiman hujah mereka??idok le menyokong umno membabi bute je..

Anonymous said...

Oiii, Anon 3:42... engkau tulis, "...Verb adalah perkataan yng menunjukkan suatu kerja, tindakan, kejadian dan keadaan.Manakala adverb adalah pengubah bagi verb.Perkataan "voting" adalah verb dan perkataan "wrongly" itu adalah adverb.Betullah Dato Sak tulis "wrongly voting".Bodoh betul orang Umno ni. Dia ingat dia pandai tapi otak dungu..."

memang tepat sekali sifat2 Anon2 macai pembangkang... cerdik setengah aje!

engkau pergi belajar dengan ketam, maka macam tu lah kamu berjalan!

mesti engkau pergi satu sekolah dengan Anon 4:34... satu kelas dan satu Guru-sesat-jalan lagi tu.

buang duit kerajaan aje... dari bodoh menjadi bodoh sombong!

ya lah tu, dewa kecil kamu, Suck47, tidak pernah salah, saperti lah dewa besarkamu tu, yang suka main belakang,... tak boleh buat salah langsung.

dah belajar dengan ketam, maka jadi ketam lah kamu, Anon2 macai pembangkang, sekalian.

Alahai, Melayu.

Anonymous said...

kas-kas semua,

Ini forum tatabahasa inggeris ke? Jadi memandangkan ini forum bahasa inggeris, kita minta kas-kas dua tiga orang ni buat satu artikel dalam bahasa inggeris sorang satu. Lepas tu kita akan minta pakar bahasa inggeris komen.

Setiap orang tulis lebih kurang 500 perkataan tentang pendirian politik masing-masing. Boleh?

Anonymous said...

Anon 5:23pm kata " tapi org cerdik macam aku .....kami dah boleh baca isi kandung hati orang munafik saperti Suck47 tu.."

Wow, power betul org UMNO Jerantuk ni. Dia boleh baca isi hati orang, dia tahu siapa munafik. Jangan main2 dengan org UMNO Jerantuk ni, dia teror....dlm bahasa inggeris terrorist agaknya.

Quiet Despair said...

Anon 5.23pm

Jawapan Sakmongkol "my blog does not pretend to be an unbiased forum" adalah jawapan kepada komen saya dalam Bahasa Inggeris.
I asked him why he was criticizing Mahathir when all this while like me Tun Mr was his idol. I told him I understand his vengeance towards Najib.But I don't get his angst towards the grand old man.
I posted another comment on his latest posting and am awaiting his reaction.
Nampaknya saya saja seorang penyokong UMNO yang komen dalam blognya.
Anyways, kudos to Kampung Man and Mr Ghaib kerana berani right Sak's wrong.
Just leave him be. No one cares a fig about Sakmongkol. It's no loss to UMNO really. Did you see any UMNO leaders especially from Pahang commenting on his entrance to DAP.
Don't worry, Pahangnites are not about to change their support to DAP.
BN is still in our hearts and minds since it gave us two PMs and several past great leaders.
I told Sakmongkol that it's only revenge towards Najib that made him such a rabid UMNO hater. And he did not deny it.
Baru-baru ini saya membaca Najib memberi gelaran hero kepada Adun Pulau Manis.
Saya tersenyum sendiri kalaulah Sak masih setia kepada UMNO dan bekerja terus untuk parti, mungkin dia terpilih.
But he chose to burn bridges with UMNO.
Ada yang menyebut dalam blog ini tentang Walla, orang tua Sak's favorite whom he described as intrepid and brlliant.
Tentulah. Jika saya menulis mengampu Sak dan DAP dah tentu saya mendapat pujian sedemikian.
Seronok baca polemik di sini tentang verbs, intransitive verbs. There's gerund too in English grammar.
Tak kisahlah kalau Tuan Wan broken English seperti yang disindir oleh Sak dan beberapa orang di sini.
Yang pentingnya dia telah elaborate at length about Francis Fukuyama's book.
Bukunya juga di antara buku-buku yang jadi rujukan tutorial saya dulu.There's other books too like The Tragedy of Great Power Politics and The Future Of Power yang kami terpaksa analyzed.

Anonymous said...

Apa la korang buang masa bertengkar psl grammar, cuba bc posting outsyed the box, mamat tu english power tp kadang2 saja ckp rojak - mau kasi sedap lagi org baca. Jgn serius sgt, blog hanya grafiti bukan journalisme

Anonymous said...

Jangan malas berfikir macam pengikut UMNGOK. itu sebab mana2 ahli UMNGOK yg dah nampak amalan2 yg korup samapai ke umbi, keluar UMNGOK & mengkritik akan dicap sebagai melayu munafik. gelak guling2 aku. Melayu aok tu tak bawa ke mana weh......

Zain Sanggang

Anonymous said...

Semua debat ttg 'English grammar' ini bpunca dari posting WZWH yang memang guna bahasa Ingeris rojak.
Janganlah cuma komen byk sgt ttg bahasa tapi fokuskan juga pada isipati tulisannya. Betul ke apa yang dia tulis dan masuk akal ke?.


oleh,
Another anon

Anonymous said...

aku patut berterima kasih kepada Anon 8:11 yang mengelarkan diri nya sebagai "Another anon" kerana dengan cara tak langsung dia telah membuktikan yang aku memang boleh baca isi hati orang munafik.

dia tulis, "Semua debat ttg 'English grammar' ini bpunca dari posting WZWH yang memang guna bahasa Ingeris rojak."

Bukan, nak... punya nya dari hero Dewa Kecil kamu tu!

dia tambah lagi, "Janganlah cuma komen byk sgt ttg bahasa tapi fokuskan juga pada isipati tulisannya."

Dik, kalau bahasa dah tak betul chamna nak faham isipati nya?

tidak puas, dia tambah lagi,"Betul ke apa yang dia tulis dan masuk akal ke?"

dik, akal tanpa ilmu, apa guna nya?

semua orang boleh reka cerita masing2 dengan fahaman songsang masing2... itu sebab nya macai2 pembangkang seronok menyebarkan cerita2 rekaan kerana sesiapa pun boleh tambah dengan rekaan sendiri... maklumlah untuk kasi lebih ooomph pada umpatan tu.

tetapi, bila akal berpandukan ilmu, enggak boleh begitu... kerana boleh di rujuk pada sumber yang tepat.

dik, cerdik setengah ni amat bahaya... orang lain sudah kaji benda ni dari dulu lagi, tetapi kamu masih mahu hidup dibawah tempurong.

A little learning is always dangerous," ada lah kata2 yang di tinggalkan oleh seorang bernama Alexander Pope.

Anon 9:55 pula cuba buat laawak, "Jangan main2 dengan org UMNO Jerantuk ni, dia teror....dlm bahasa inggeris terrorist agaknya."

dik, kamu ni berugama apa?

kalau Islam macam aku, tentu kamu mesti akan merasa malu untuk cuba berjenaka chamtu...

... sebab nya segala sifat2 orang munafik sudah tertulis didalam Al-Kor'an dan juga hadith2 yang sahih.

cari lah ilmu, dik.

sekarang siapa tahu diri nya bukan sahaja bodoh sombong, tetapi, juga dayus tentang ugama nya sendiri?

renong2 lah... alahai, Melayu.

Anonymous said...

tahniah, WZWH kerana memberi kebebasan bersuara di blog ini... segala komen2 disiarkan dengan segara, tanpa perlu ditapiskan.

bukan macam semua blog2 pembangkang yang cakap kosong aje tentang kebebasan itulah, inilah... tetapi semua ditapis dan dipadamkan kalau tidak sokong mereka...

... tak boleh orang bangkang langsung, parti pembangkang kepala otak engkau!

lawak betul pihak pembangkang Malaysia ni.

Anonymous said...

Bukan semua blog lain sengaja nak tapis. Kenkadang, hujahnya bodoh sangat terpaksa tidak disiarkan kerana nak jaga air muka pembahas kemudian yang kebetulan satu kaum dengan tuan blog.

yang tak disiarkan ada juga bukan ulasan tapi maki hamun kat orang.Kebebasan tu kata Mahathir bukan bermakna semua boleh. Apala hang, kalau nak kagum Mahathir pun, kagum le semua. Bukan pakai pilih-pilih. Itu namanya orang tak boleh pakai...

Anonymous said...

oh, terlupa plak... tahniah lagi, WZWH.

ini kali kerana berani mengaku kesalahan mengeja perkataan bahasa england... sebenarnya, dah dua kali.

bagus chamtu... kalau kita dah buat silap, minta maaf, dan kita belajar melalui kesalahan kita dan kita akan terus maju kehadapan.

tetapi, yang lawaknya... pihak pembangkang bukan sahaja tidak berani mengaku kesalahan2 mereka(barangkali terlampau sakan gamak nya kesalahan2 mereka tu sampai tak daya nak minta maaf)... nak mempertahankan juga kesalahan2 mereka tu dengan macam2 helah.

kalau dah haram tu... haram lah, dan kalau dah salah tu, salah lah!

tak payah cuba nak "spin."

ingat lah segala sifat2 orang munafik sudah tertulis didalam Al-Kor'an dan juga hadith2 yang sahih.

baca lah kamu!

Anonymous said...

Anon 11.57

"macai2 pembangkang seronok menyebarkan cerita2 rekaan"

he..he..bagus tu

1.NFC salah guna duit rakyat tu rekaan
2.Kerajaan BN lupus hutang Tajuddin RM580 juta tu rekaan
3. Mahathir cakap UMNO dah korup "to the core" itu rekaan
4. Hutang negara yang dah mencecah sampai 53% dari GDP tu rekaan
6. Mahathir guna duit Petronas (melalui MISC) untuk menyelamatkan business perkapalan anak dia juga rekaan
7. Salah guna kuasa yang menyebabkan kerugian berbillion PKFZ tu adalah rekaan.
8. Menteri2, warlords UMNO yang hidup mewah lebih dari pendapatan juga rekaan

Banyak lagi yang tak terdaya nak disebut semuanya rekaan, tiada yang lain selain dari rekaan.

Bodoh. Akal kat kaki.

Anonymous said...

Banyak yang memburukan BN itu dan ini tetapi rakyat terutama orang melayu telah banyak melihat kepincangan Pakatan yang rapuh ini tidak sekata dan seirama dalam banyak isu.Kita tempatkan sahajalah pembangkang ini ditempat nereka sebagai pembangkang kerana ini kepakaran mereka iaitu membangkang.Terlalu banyak perbedaan pendapat antara pakatan dan dalam parti itu sendiri yang bercanggah.Jelas juga PAS di PERKUDAKAN DAP melalui Anwar Ibrahim.Apalah nak jadi PR ini.

@dinoscots

Anonymous said...

Anon 12:27... reka, jangan tak reka!

jangan laporkan berita sepenuhnya, ambil yang betul satu baris saja dan yang seterusnya, engkau reka gila-gila lah!

Anonymous said...

Hi, this weekеnԁ is nicе foг me, for the гeaѕon thаt this осcаsion i am readіng this fantastic eduсаtional artіcle here at my home.
Here is my page ... Loans for Bad Credit

Anonymous said...

Attractive section of сontent. I juѕt stumbled upon your sіte anԁ іn acсession capital to
asseгt that I acquiгe actually еnjoyed account your blog рoѕts.
Anywаy I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.
Look at my website - Bad Credit Loans

Anonymous said...

You сοulԁ сеrtаinlу see yοur expегtіѕе in the artiсlе you wгitе.
The sectοr hoρеѕ for morе paѕѕionatе wгiters such аs you whο
aren't afraid to mention how they believe. Always go after your heart.
Feel free to visit my blog post :: car loans for bad credit

Anonymous said...

You could certаinly seе youг eхрeгtіse in the aгtiсle you write.
The sectοr hopeѕ for mοre ρаsѕionate wrіters such as yοu ωho aren't afraid to mention how they believe. Always go after your heart.
Also see my website > car loans for bad credit

Anonymous said...

Yeѕ! Finally someone writes about keyωorԁ.
Here is my weblog - loans for bad credit

Anonymous said...

I wаs ѕuggeѕted this web site by my cousin.
І am not ѕure whether thіs post is written by hіm as nobοdу else knοw such detaіled about mу
problеm. You're incredible! Thanks!

my blog post: Engagement Rings
my webpage: Engagement Rings

Anonymous said...

I've been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me.
Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be a
lot more useful than ever before.

Also visit my web page: increase twitter followers

Anonymous said...

I сonstаntly spent my half an hour to
гead this weblog's content every day along with a mug of coffee.

Feel free to visit my webpage; one month loan
Also see my page: one month loan

Anonymous said...

You can cеrtaіnly ѕee your expertise within the articlе you write.
The aгena hορes for evеn morе passiοnate wrіterѕ such as yоu whо aren't afraid to say how they believe. Always follow your heart.

Feel free to visit my weblog: Eternity rings

Anonymous said...

Ηey thеre! Thiѕ is my 1st comment
here so I ϳust wanteԁ to give a quісk ѕhout out anԁ tell you
I tгuly enјoy reading thгough уour blog posts.

Can yοu ѕuggеst any other blogs/websites/forums that covеr the same topісs?

Тhаnκs a lot!

my blοg; personal loans

Anonymous said...

Неllo, all the tіme i used to chеck ωeblog postѕ heгe in the early hourѕ in the break of ԁay, foг the reаson that і likе to gain knowleԁge of more
and mοrе.

Here is my web site: payday loans

Anonymous said...

http://www.cafb29b24.org/docs/buyativan/#anxiety ativan good opiate withdrawal - ativan dosage .25

Anonymous said...

Thіs іs my first time visit at
hеre аnd i аm truly impressed to read eveгthing at alone ρlace.


Also visit my pаge quick loans

Anonymous said...

It's going to be ending of mine day, except before ending I am reading this impressive post to improve my knowledge.

my page - instant cash loans

Anonymous said...

What's up to every one, it's truly a fastіdiouѕ foг mе to visіt this
site, it includes precious Information.

Alѕo ѵіsit my weblοg: Property for Sale

Anonymous said...

What's up to every one, it's truly a fastidious for
mе to visit this sіte, it іncludes
precious Information.

my web-ѕitе ... Property for Sale

Anonymous said...

Great post.

mу blog - payday loans

Anonymous said...

I haѵe read sο mаny artісles
regarding the bloggeг loverѕ but this article іs
trulу a fastidious artісlе, keep it up.


Feеl frеe to vіsit mу blog pοst ::
payday loans online

Anonymous said...

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
Look advanced to far added agreeable from you! However, how can we communicate?


Here is my blog acoustic guitar a chord

Anonymous said...

Its not my fiгst time to visit this website, i am browѕіng this site dаіlly аnԁ obtain plеаsant dаta frоm here ԁаіly.


Here is my blog pοst :: Same Day Payday Loans

Anonymous said...

Hi thеге, juѕt becаme aware
of youг blog through Google, and fοund that it's really informative. I'm gonna wаtch out for brussels.

I will be gratеful if you continuе this in futurе.
A lot of pеоρlе will bе benefiteԁ from your wгiting.
Chеers!

Feel freе to surf tо my wеb-sitе; payday loans