Nuffnang Ads

Pages

Tuesday, April 2, 2013

Sakmongkol AK47 Bertanding Di Parlimen Raub Lawan UMNO?



Mulanya Sakmongkol AK47 mahu bertanding parlimen Bentong tapi bila Blog WZWH ulas Bentong tidak selamat Sakmongkol AK47 akan korban patut bertanding di parlimen Raub gamoknya Lim Guan Eng ubah pelan akhirnya parlimen Raub diberi peluang.

Parlimen Raub ada 53,802 pengundi. Melayu 49% Cina 44% India 7%. BN menang majoriti 2572 pada PRU 2008 . Mempunyai 3 DUN : Dong, Batu Talam dan Teras.

Pakatan Rakyat yakin 30-34 % sokongan orang Melayu sokong PR. 75% orang Cina sokong PR.

PRU 12 pengundi keluar 74%. PRU 13 dijangka ramai keluar mengundi kerana aura Sakmongkol AK47.

Sakmongkol AK47 kalau berlawan dengan MCA harapan menang cerah sebab pengundi Melayu ramai akan undi calon Melayu tidak kira apa parti ini kali sebab sudah lama simpan dalam hati...




Baik MCA berundur bagi UMNO bertanding lawan Sakmongkol AK47. Siapa calon UMNO Raub? Dato' Shahiruddin Moin ADUN Dong merangkap Ketua UMNO Bahagian Raub layak bertanding parlimen Raub.

Dato' Shahiruddin Moin dulu pernah jadi EXCO Pahang, bekas staff Bank Negara kalau menang bertanding parlimen Raub boleh dilantik Menteri insyallah.

Ini komen-komen pembaca blog WZWH...

Kampong man said...

Salam,

Kita ucapkan tahniah pada bro Sakmongkol kerana dipilih bertanding di Raub.Beliau akan menentang Dato Dr Ng Yen Yen yang menang besar tiga kali berturut turut.

Pertandingan ini menarik kerana:

1.Menguji kematangan pengundi adakah mereka memilih personaliti,parti dan/atau kaum.

2.Penerimaan orang Melayu pada DAP yang dianggap racis dan anti islam.

3.Penerimaan orang Pahang pada calon yang selalu memperkecilkan Najib dan UMNO yang pernah beliau sanjongi dulu.Baik UMNO baru atau lama.

4.Penerimaan pengundi Raub pada calun paracut dari Kuantan.

Rasanya kita harus lebih objective dalam pemilihan calun bagi mewakili kawasan kita.Tengku Aziz Ex-Vice Chairman DAP menganggap LKS yang akan bertanding di Gelang Patah adalah calun paracut saperti CIRCUS (Sarkas).

Kita masih ingat dulu dulu sarkas akan datang ke kawasan kita membuat khemah bagi pertunjukan.Satelah habis pertunjukan sarkas akan tutup khemah dan pergi ke tempat lain pula.Bagitulah eatak calun paracut saperti LKS dari Melaka, Penang, Ipoh Timor dan kini di Johor pula.

Huh..tidak hairanlah beliau terus menjadi PEMBANGKANG seumur karier politik beliau.Kita serahkan pada pengundi Raub membuat pilihan secara demokratik.Best of luck to Sakmongkol. Kalau terlebih kutuk KM mohon maaf ler.

Apa yang hampir pasti ialah Pahang tetap BN.Putrajaya tetap BN mengikut ramalan bomoh di kampong kami. Wallahwuaalam.

Quiet Despair said...

Anon 11.17
.you dah dulu pada umum beloved Uncle Sak bakal jadi calon MP Raub.
Tengah lepak dgn friends bila dapat sms on this news.
Nanti nak balik tanya sedara mara kat Raub, Dong and Sega nak undi dia tak
Tapi rasanya dia kalah drngan Madam Tai-tai
Apa macam Abang Zurik ? Jadi calon juga ka? Tak kalajlah dua bloggers pujaan kita bakal jadi YB

P.S NAK pergi blog Sak komem
Tengok dia delete tak lpmen saya seperti biasa

17 comments:

Anonymous said...

Kas ingat ke PR nak umum calun smlm. kehadiran org ramai hebat smlm mgkin krn nak dgr pengumuman calon.

Kas dgr citer di Jerantut ni strategi gerak kerja PR byk di atur dan di catur oleh Dr Hamzah dan Cikgu Koh.

Untuk PAS sendiri kas rasa agakan calon Parlimen Jerantut, DUN P. Tawar & Tahan mgkin bukan org yang kita semua sangka.Tapi mgkin yg kita sangka dn jangka tu betul. Wallaualam.

Dr. Hamzah kas pernah tanya dia, dia akan bertanding ke dak. Dia jawab dia tak nak bertanding dah dan dia dah minta spy cari calon lain. Tapi dia tetap akur jika PAS mahukan dia. Kas tgk air muka dia, dia jawab dgn jujur.

Lagi 1 kas tengk cara Dr Hamzah Handle PAS Jerantut ni lebih profesional jika dibandingkan dgn PAS di tempat lain. Pembawaannya cucuk licik, tersusun dan teratur dan dilihat ada unsur tipu muslihat yang penuh dgn psikologi sesuai dgn nama 'berpolitik'.

Cuba tgk cara dia handle program.ceramah besar2 pun dia buat last minit. mcm crmah smlm pun klu kita perhatikan ada kepelikan. 2 treler datang.

Kas smpat tanya dia knp 2 treler dtg. kan membazir. Dr Hamzah jwb, disaat bgini kita kena guna saikologi.

Bila treler DAP dtg maka kita berjaya hmpunkan org cina dan melayu sekaligus. Org cina biasanya tak suka dgr ceramah sampai mlm2 buta tapi 2 3 kali dah kita tgk org cina blh tunggu smpai kul 12.Bila kita dtgkan 2 treler maka org jerantut akan tfsirkan bhw PAS bsgh2 untuk menang kali ni.dgn cara itu skurg2nya PAS akan dpt lonjakan undi simpati.

Jadi nmpknya BN kena trunkan org yang strategis utk lawan PAS yg dipimpin oleh Dr. Hamzah.

Satu lagi BN kena ingat Dr Hamzah amat rapat dgn cina, India dan orang UMNO di kg2 dan juga orang asal.

Smuga PR segerakan pengumuman calon2 mereka.

Senang nak promot mereka.

Anonymous said...

Kas rasa BN Jerantut perlu WZWH sebab dia ni strategis....Dr Hamzah cukup takut. ingat..

Dulu WZWH bongkar ijazah PHD Dr Hamzah yang meragukan...mana universitinya...mana no matriknya...tahun bila.

Sakmongkol AK47 pun tak tahan bila WZWH provoke...

Anonymous said...

Betul juge cakap anon 1:26 tuh...Dr Hamzah jawap belajar:

Ijazah pertama Dakwah
Master Pengurusan Khutbah Jumaat
Phd Pemakanan roh As Sunnah???

Kawan kas ramai Profesor kata tak wujud ijazah semacam Dr Hamzah ini!!!!

Anonymous said...

Ye betul Anon 1:29,

Ustaz Mat yang baru pencen dari Yayasan Pahang asal orang Tebing Tinggi Jerantut yang berpengalaman luas dalam bidang pendidikan beri pinjaman dan biasiswa kepada ramai pelajar Pahang buat ijazah, Master dan Phd baik dalam dan luar negara PUN kata sungguh meragukan penjelasan Dr Hamzah.!!!

Anonymous said...

Kala orang sekolah darjah 3 pun calon PR....
Kas sokong....

Janji ABU & ABCD

Anonymous said...

Kas rasa lagi molek letak mat shah jamlus gpms...

Bersih & berkarisma.....

Pilihan org muda.

Kampong man said...

Salam,

Ingat, permaufakatan BN jangan disamakan dengan PR yang berebut rebut saperti yang berlaku di Johor dan di Perak umpamanya.Chua Ju Meng merajok lalu MIA (Missing in action).LKS dicampak ke Johor.Kesian mereka.Bagitulah hakikatnya bila kita dah tua semua orang tak suka lalu dicampak sana sini.Tun Mahathir m3ncadangkan TUKAR sahaja LKS tu kerana telah terlalu lama masih terus gagal menjadi kerajaan pusat.

Ia dan benar.Atas dasar pengorbanan dan perkongsian kuasa inilah membuatkan BN terus relevan bagi masyarakat majmuk di Malaysia selama ini.Yang tegar tetap tegar apa juga yang kita semua sumbatkan di fikiran pengundi.

Bagi pengundi Melayu apa kah faedahnya memilih DAP calun paracut pulak lagi.Kita semua tahu DAP adalah parti Cina extrmist dan chauvanistik dan MCA terbukti moderate mewakili kaum Cina.MCA akan di beri 'The right of refusal ' dahulu tanda menghormati rakan.

Dalam PR kawan pun boleh jadi lawan. Tidak hairan ramai orang kuat DAP dan PKR keluar parti dan memihak kerajaan kerana apa ?.BN jujur demi rakyat.Tanya Chandra Mustafa dan tanya Tengku Aziz dan ramai lagi.

Pada kaum Cina KM sarankan undilah BN.Lets be practical Raub folks,Pahang is for BN and hence Raub should not be left out alone under DAP if you care for Raub.A CHANGE is not the solution, it will be a problem.Lets look at the FOREST and not the trees.See the bigger picture ok.Pahang people reject DAP the last election.Go for STABILITY, HARMONY and PEACE our BN formula that is proven working for all of us good Malaysians.Don't let PR distract you.You decide.Thank you.

Anonymous said...

Opss...Chandra Muzaffar bukan Mustapa...

Bukan beliau sahaja tidak kurang lebih dari 40 TOP leader keluar PKR dan DAP.Pasti ada sebab dan HILANG KEPERCAYAAN adalah faktor utama.

Selamat Mengundi.

Kampong man.

Anonymous said...

Kehkehkeh........

Mca dah merayu supaya jgn diberikan telor oleh pengundi la ghodong.....

Jangan pangkah dacing

Anonymous said...

ada lagi nangoi merapu ni.agaknya 24 jam mengadap laptop.dapat upahlah tu tiap-tiap bulan.cuba lah keluarkan idea yang bernas dan boleh dapat menjana minda pembaca.ini merapu-rapu entah apa-apa.jangan sia-siakan kecerdikan kau!hihihihihihihi!!!!

Anonymous said...

Anom 1.26, 1.29, 1.31 sah tak reti apapun tentang ijazah. Org UMNO mana reti bab2 gini. Dia reti rembat balak dan duit rakyat je.

Ooi org UMNO. hang tau tak org belajar :
ijazah pertama Tafsir, master dakwah PhD Psikologi.

Ada yang ijazah pertama Hadis, Master MBa PhD Psikologi.

Dato Tuan Ibrahim B.A Hons Dakwah, Master Pelancongan Di Pulau Tioman.

Adui org UMNO ni bodoh tak habis2.

Tu.. aku tak buka citer tentang MPhil lagi tu. iaitu .... aku saja tak nak ajar ... MPhild ...

Klu pegawai belajar setakat ijazah pertama macam di Yayasan tu, tak yah lah citer.depa tak reti apapun tentang master dan PhD.

Anonymous said...

Ha ha ha,,

Kalo, Raub bagi ke Ameno, Parlimen mana agoknye MCA ambik? Lepih, Jerantet, Kuala Kerau, Termerloh, Bera?

Kome rase Bera sebak cina ramei kat situ, Kalo tempa kome Lepih alamatnye bungkus MCA....ha ha ha..

Anonymous said...

Kehkehkeh.....

Jaman ni internet dihujung jari ghodong.....
Kas berinternet guna smart phone yg dibeli dgn duit brim berdiskaunkan rebate RM200....

Nak keluar idea bernas apa bendanya Kala ramai lagi yg tak boleh beza kerajaan dgn parti.....

Jangan pangkah dacing ye ghodong

Anonymous said...



Orang Melayu PAS dan Umno tidak akan beri undi kepada calun Melayu dari parti Pkr. Lebih lagi calun Melayu daripada parti Umno yang sudah murtat, Dt Ariff Sabri sekarang calun DAP di Raub.

Sebab utama, semangat perkauman Dap yang masih berdegil hendakan dan terkini terus mendesak Kerajaan supaya kalimah Allah digunapakai didalam Bible bahasa Melayu. Orang Melayu yang waras tidak boleh terima.

Anonymous said...

GHODONG HOI,
MUKA TAK MALU.NIK AZIZ KATA KAU LEMBU KAU AMBIL JUGA DUIT BRIM.HIHIHIHIHIHIHI!BETULLAH KAU NI NANGOI!!!!

Anonymous said...

mah!!!bulu mah lekat kat rengkung abang!bau mah masih lekat kat muka abang,abang tak basuh pun.

ye ke abang???

ye!!!

itulah standard timbalan presiden pas.
jenis ni lah yang gila nak minum air kencing nurul izzah dan abby abadi.

timbalan presiden pas sama taraf dengan nangoi di blog ini.hihihihihihihihihihihi!!!

Anonymous said...

Sokong suami najib. Namanya rosmah.