Nuffnang Ads

Pages

Monday, October 7, 2013

Lebih Baik Calon-Calon UMNO Beri Derma Kepada 6 Beradik Malang Ditinggal Ibu Bapa...

Enam beradik ditinggal kelaparan

Kanak-kanak malang yang ditinggalkan ibu bapa mereka.

Enam beradik ditinggal kelaparan

Bayi berusia tujuh bulan ini ditemui atas kerusi kayu dalam keadaan tertidur akibat kelaparan.

Ada 199 UMNO Bahagian. Calon-Calon UMNO yang bertanding di peringkat Bahagian, Wanita, Pemuda dan Puteri ramai yang sangat pemurah dan dermawan kepada para perwakilan.

Di peringkat MT, EXCO Wanita, Pemuda dan Puteri pula beratus calon-calon UMNO yang mempunyai kedudukan kewangan yang kukuh pun bersifat pemurah dan dermawan.

Alangkah baiknya calon-calon UMNO ini dan 150,000 perwakilan menderma membantu keluarga 6 beradik kecil yang malang ditinggalkan oleh ibu bapa mereka.

WZWH percaya calon-calon UMNO dan 150,000 perwakilan UMNO lebih perihatin dan sangat sensitif melihat nasib malang menimpa 6 beradik kecil ini. UMNO lebih perihatin dan take care!

Tolonglah keluarga malang ini.

Berita sepenuhnya sila klik sini.

10 comments:

Anonymous said...

Menangis lynn tgok gambar mereka ditinggalkan kelaparan....
Kalau sesiapa nak kesana lynn nak masak and tolong sampaikan/bagi mereka makanan sedap2 ya, kalau boleh.... Sampaiiiiii hati orang tuanya yg tak da hati perut tinggalkan ANAK KANDUNG mereka sendiri sebegitu rupa....Dosa tak nampak....tu la pasalnya.....Heiiiiii

msg lynn lynnmasterchef@gmail.com
thanks....

Anonymous said...

cadangan ini aku sukonglah WZWH ni sebab daripada gi merasuoh perwakilan lebih baik duit rm500, duit rm300 tu bagilah ke demeq tu..

Anonymous said...

Tak boleh bagi time PERGONG rasuah. Bagi kpd perwakilan tak per2 sbb nak tolong minyak tambang makan hotel dll. nnti SPRM siasat mana pergi mak bapak bebudak tu.

Anonymous said...

Orang yg bertanding ajk UMNO tu cuma akan bagi derma kalau budak budak tu perwakilan UMNO ke bahagian aje.Kalau bukannya perwakilan jgn haraplah demanya nak bagi sumbangan tu.

Anonymous said...

sesetengah drp deme mengatakan "butuh" jer nak makan tapi bila keras pelepas ke lain

Anonymous said...

Kalau budak ni ada undi, menderu puak2 has nk bertanding ni hantar bantuan.

Anonymous said...

Maklumat yg baik. wan zurik boleh make attn kes ni pd bos bos anda. insyallah mereka golongan yg mudah membantu.

Anonymous said...

boleh tak izinkan saya jaga the little one?

Anonymous said...

Salam semua..saya pon ad ank 4 org..mcm ne kita rasa ank org yg ditinggalkn..mcm tu lh saya rasa seperti ank saya...saya sedih sngt..setiap hari setiap masa saya pkkn,mcm ne dgn mkn,minum,adakh skrg ni bdk ni tgl dgn sesiapa?... Klo 6beradik ni jiran saya..saya dgn ikhlas hati hndak tolg jgkn mkn minum adk2 ni...tp klo blh biarlh, ereka bersama smpi membesar...harap sngt pihak JKM jgn pisah2kn adkberadik ni.. Saya sndri pon xsmpi hati...hti yg sngt pilu mengenangkn nasib mereka yg hidup di dunia dlm keadaan yg menyedihkn dan memilukan.... Mailah rakan2 semua..hulurkan bantuan kpd adk2 ni yg memerlukan pakaian dan makanan...klo ad saper2 yg buat tabung derma tuk adk2 ni buatlh dgn ikhlas hati....kita jgn pkkn kedua ibu bapanya..kita pkkn masa dpn adk2 ni saja...

usin malaun.. said...

di harap pemimpin umno terutama dompok dgn tengku lan bantu mereka2 nie..awak semua dah menghabis harta rakyat di harap segera membantu..x guna tebang balak sana sini dgn mengorek bijih untuk kekayaan diri..harap dompok tolong repair jalan sebab lori2 bijih awak merosakan jalan..jalan raya dah sebiji mcm muka dompok lubang sana sini..