Nuffnang Ads

Pages

Tuesday, June 25, 2013

ADUN Tahan 2 Minggu Di Kota London...Apa Ke Benda Besar Urusannya?

ADUN Tahan sudah 2 minggu tidak kelihatan. Dari segi teknikal oleh kerana Dewan DUN Pahang belum bersidang lagi post PRU 13 maka belum angkat sumpah lagi.

Tapi ADUN Tahan menang dikawasannya PRU 13. Keputusan pertama Pahang yang keluar rasmi diumumkan oleh SPR di kaca TV.

ADUN Tahan 2 minggu Di Kota London...Apa ke benda besar urusannya?

Baru bulan lepas ADUN Tahan berjetski ke Kg Bantal Ulu Tembeling menjengok kawasan dan mendengar urusan orang kampung.



















Di Sungai Tembeling Jetski ini kira macam kereta di highway la cepat sampai ke destinasi.



















ADUN Tahan terpaksa meredah tujuh jeram besar, deras dan laju bila mahu mudik ke Ulu Tembeling.


Speeding jetski....tidak mengapa tiada saman trafic di sungai.



















Ahli politik yang kerja kuat boleh hilang stress bila berjetski menikmati pemandangan dan keindahan sungai, flora dan fauna di Sungai Tembeling.



















What a beautiful sky...beautiful Kg Bantal Ulu Tembeling.



















Setelah sampai minum teh...bersama urusan orang kampung dan juga memungkor...
























ADUN Tahan 2 minggu di Kota London besar urusannya.
























ADUN Tahan strolling along George Street in London..biarlah ADUN ini 'melatoe' berseorangan berehat menenangkan fikiran walau beliau tidak pernah "cemoh, hamun atau suan" dengan apa-apa permasalahan dan gelagat pengundi di DUN Tahan.

ADUN Tahan perlu ke Kota London berurusniaga buat mencari modal untuk kesenangan dan kemudahan rakyat DUN Tahan. Orang UMNO Jerantut perlu diceriakan.

ADUN Tahan mungkin memikirkan strategi dan hala tuju UMNO Bahagian Jerantut post PRU 13.

ADUN Tahan juga memandang jauh hala tuju BN Jerantut menghadapai PRU 2018.

Banyak benda dan urusan besar ADUN Tahan di Kota London untuk memikir, merancang, dan yang paling penting memimplementasi.

WZWH hope this coming weekend , ADUN Tahan has free time mengeteh di cafe Kg Bantal...

17 comments:

Anonymous said...

padan muka...undi lagi dia..hahaha

Anonymous said...

Wan AMizan dan Hj Nazlan yang mana lagi bagus?????????

Anonymous said...

BODOH SUNGGUH LAH DIA NI,HATI BUSUK TAK HABIS-HABIS.

KAU APA DAPAT?SEPANJANG TAHUN MEMFITNAH ORANG.ITU AJE KEJE YG AWOK TAU.

usin gampang said...

mat lan bagus dari segi sahsiah diri.tapi dari segi sumbngan untuk umno dia kurang kerana selepas kamaruzaman pencen parlimen 10 tahun dia tak ambil tahu ttg umno.bermakna berpolitik untuk kepentingan kelompok.bukan krn umno.

wan amizan dari segi sahsiah dia tercalar angkara dirinya sendiri dan di adun pulak dengan fitnah dan tohmahan manusia yang tak takut kepada tuhan.dr segi politik dia aktif dengan program.
jd kepada orang kuat mat lan yang jaja cakap selain mat lan parlimen jerantut akan kalah muhasabah dirilah.kalau tak kerana program besar-besaran yang di laksanakan oleh wan amizan,mat lan hanya dapat majoriti lebih kurang seribu aje.janganlah menidakkan hasil usaha orang lain.janganlah menidakkan tokoh yng lain.

kalau mat daud,ramlan harun,dr shukri,wan amizan,malah dato sharif samsuddin bertanding pun umno tetap akan menang kerana rakyat jerantut tetap yakin kepada umno.

Faizal Pajero said...

Hulubalang Umno Jerantut rasa gumbira & teruja kerna, ada juga anak Jerantut & Tahan, dpt berpeluang menjejakkan kaki di Kota Raya London yg serba indah.

Tahukah anda, cetusan idea yg terbit dgn menghidup udara segar Kota London di suhu yg nyaman adalah lebih mantap & bernas dr udara Jerantut yg rimas , berkecamuk & berjerebu. --> Theory Fizik

Kpd Saudara Amizan, ADUN Tahan, keep up a good work. Tak salah sekali2 pergi makan angin setelah bekerja keras utk PRU 13.


Faizal Pajero
Hulubalang UMNO Jerantut

Anonymous said...

Hj Nazlan baik

Anonymous said...

baik ada makna tu.

Anonymous said...

Memcudat senalar tok wokil gone tu yer. Maalumlar nok cari pelboranlar katekan. Baguslar tu, jangen luper ker komer sudohlar weh. dapat prujit tu jangen makan surang2 nati besa....

usin gampang said...

nak projek usaha sendiri.bukan tugas wakil rakyat nak isi perut kau.nak makan masak sendiri.nak kaya kerje sendiri.

wakil rakyat menyalurkan peruntukan kepada masyarakat bukan kepada individu.itu tugas sebenarnya.bukan nak layan lubang jubor awak sorang.

mat lan pun tak layan yang berbentuk individu.kalau untuk persatuan,sekolah,dan ngo2 dia layan sebab tidak melanggar tugasnya.

untuk individu bolayanlah sebab bukan itu tugasnya.lainlah kalau awok mintak duit peribadi dia.duit peruntukan bukan kamu yang punya.itu duit peruntukan ahmad albab yang punya.betul tak don club?

persoalannya sekarang siapakah ahmad albab itu?carilah sendiri.tentu jumpa.

zaman ku lan dulu ramai ahmad albabnya.antaranya ramli jkr dan atan mengepot serta keria.

Anonymous said...

Yah, lamer doo tok denga semacam anak luar nikah jer bunyinye. Memang prujit individu tok wokil mencudat tok layan sebab tok dapet komsen. Prujit ontok ngo, sekulah, prujit persetan dan prujit lobong jobor memang tok wokil gone cepat2ler dia uruskan sebob beraper masuk gone kighaler... Ki kih ki kih ki kih ki kih..............

usin gampang said...

awok dari dulu lagi asyik tuduh orang menyeleweng.takdirnya cakap awok ni tak betul awok tanggunglah.dah pahala tak ada,tambah lagi dengan dosa fitnah dan mengumpat.mmg baka murai batu.aku cabar kau lapor sprm.senaraikan dokumen bukti yang kau ada.jangan tuduh melulu kalau awok benar2 datang dari baka yang baik.biar jd gampang drp jadi keparat.

Anonymous said...

Lar yah. Ong budur amat aih. Cer ong tinguk tok wokil mencudat gone tu. Bini bape urang, tanah bape luas die ade, ladang getah kelapa sawit die bape ade. Gi kipen sane sini naik jet ski naik helikepaleketar. kite dia ade bape buah kat umah. Duit die bape banyok dalam bink. Jika die sngoti nok batu rakyat, tok payoh dok mencudat ke ulu keilir lar weh. Batu rakyat dengan reta dia banyok tulah weh. Jangan dok ghebut nok mencudat ke sana ke maghi, tok payoh dilapor pada sprm ghugi mase aje....

Donclub Jerantut said...

nak kaya kena kuat nak kuat kena kaya ...falsafah itu yg dato wan amizan pakai . korang pulak try dok tmpt dia . gitu la jgk korang fitnah mcm korang fitnah dia . masih lg dok tapok lama . bila org kaya sikit mula la ckp buat benda x betul , kalau korang kaya mcm tu jugak org ckp . lu fikir sendiri la . korang2 kat atas tu rogol mak sendiri , kakak , adik dan sendiri x sedar ke ...kihkihkihkihkih...

Anonymous said...

DC mung nih kei, mace teraso "butoh" mung keno oleh adik mung sdiri. Ore tok kato sapo2, mung pulo kato ko tok we mizie "mencudat" amo pon tok fahie gapo demo oyat "cudat" tu. Bodo puaok mung ning. Tok fahie baso pilitik. Kalo sapo dio nok fahie baso pulitik, demo keno tahung sapo dio berak dan taik dio lagu mano....

Anonymous said...

hidup dato wan mizan!!!!!!!!!!!!!!kami rakyat dun tahan,khasnye org kuale tahan sepenuhnya menyokong anda!!!!!!

Anonymous said...

Harap dato wan jgn lupa pasal org tembeling...jgn nak senangkan hati sendiri jer..usahakanla kemajuan tembeling ni.makin lama makin suram..jln raya pun makin rosak.jgnla nak bg bantuan..pilih2 kaum jer.org lain dpt saki baki jer..yela kan time menang la nak buat apa pun..PRU 14 kalah pun xpa dah.sakit jiwala klw ada wakil rakyat tp xguna. Klw x berbakti..dah kalah nanti xda sapa nk kenang...

Anonymous said...

Dia kulu kilir tu bukan melawat rakyat..gi tgk apa2 tanah ker.balak ker.projek2 apa la yg boleh buat dia kaya..org tembeling mkn hati jerla..tak lama lg kluarla bini baru.haha.moh g kenduri deme..hahah