Himpunan 1000 Belia Jerantut Membina Pemimpin Pelapis Memartabatkan Jerantut
ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA.

MAJLIS BELIA DAERAH JERANTUT AKAN MENGADAKAN PROGRAM " HIMPUNAN SERIBU BELIA " PADA MAC 2012 INI.

PROGRAM INI AKAN DI ADAPTASI DI LATA MERAUNG, LEMBAH KIOL JERANTUT SELAMA 3 HARI 2 MALAM DAN AKAN BERAKIR DI PADANG FA JERANTUT.
PROGRAM INI TERBUKA KPD SEMUA BELIA BELIA 18 TAHUN KEATAS SEHINGGA 40 TAHUN. BORANG PENYERTAAN TERBUKA KPD 1000 BELIA SAHAJA. BANYAK AKTIVITI AKTIVITI AKAN DILAKSANAKAN SEMASA DISANA. SEGALA KETERANGAN AKAN KAMI SENTIASA KEMAS KINI DARI MASA KE SEMASA DI LAMAN FACEBOOK MAJLIS BELIA DAERAH JERANTUT INI. SEGALA PENGANGKUTAN DISEDIAKAN OLEH PIHAK KAMI.

Begitulah mesej Saudara Ahmad Murad Idris, Pengerusi Majlis Belia Daerah Jerantut (MBD) Jerantut kepada WZWH.

MBD berkata KAMI AKAN MENGELUARKAN BORANG DIDALAM MASA TERDEKAT INI...PENYERTAAN SEGERA AKAN KAMI TERIMA.... SEMUA PERKHIDMATAN PERCUMA. 

ANTARANYA.... SOLAT DIATAS PADANG YG LUAS TANPA BUMBUNG....KURSUS DARI PIHAK YG BERKENAAN.... CARA PEMYEMBELIHAN DARI PEJABAT AGAMA... PENCERAMAH DARI PIHAK BERWAJIB.... MEMBANTU BELIA MENGENAL APA KAH TUGAS 2 PEGAWAI ATASAN HINGGA KEBAWAH MENGIKUT SALURAN YANG BETUL...DAN BANYAK LAGI....selain itu, ada jugak karnival . PROGRAM INI AKAN SENTIASA KAMI UPDATE DI FB MBD JERANTUT INI.

Badan gabungan yang akan bersama kami...Pejabat Belia Daerah Jerantut, Belia 4B, GPMS, MAYC, Pengakap, Pandu Puteri, Puteri Islam, HYO, YMM, ada 71 persatuan belia berdaftar di daerah jerantut.... kami juga akan mengumpul balik veteran-veteran belia terdahulu bersama membantu kami.

Seronok WZWH bila melihat MBD Jerantut aktif buat program. Syabas MBD Jerantut. Tahniah kepada saudara Ahmad Murad Idris dan kepimpinan MBD Jerantut.

Comments

Anonymous said…
inilah bagus. kumpul belia. ni belia kena pinggir sokmo. tahniah MBD Jerantut
TERIMA KASIH KEPADA SAUDARA WZWH DARI MBD JTUT MINTA LINK BLOG KAMI MBD JERANTUT KEDALAM BLOG SAUDARA.
http://mbdjerantut11.blogspot.com/
Anonymous said…
Kas setuju, wlpun kas ni suka membangkang dlm pkra yang tak nmpak ljiknya. Hmpunan ke arah belia wawasan dan bernegara maju ptut diadakan sejak sekian lama lagi. Namun sejak akhir2 ini belia nampak ketinggalan dan tercicir dari segi mental dan pembanguna modal insan, khususnya belia Melayu. Kena faham, belaka2 orang Melyu ada satu sifat "lemah lembut" bilamana datang pemimpin didalam majlis sedemikian, mereka cuba dihelah dengan pelbagai. Kekadang belia tak nampak dan tak dapat menyertai apa yang dilaksanakan oleh pemimpin. Cuma beberapa jkerat saja yang rapat dengan pemimpin peroleh manafat itu. Belia perlu dimpin dengan bijaksana, kerana pemimpin inilah menentukan corak masa depan negara termasuk pemerinrtahan negara.
Anonymous said…
ni geng belia dompok ke? kalu geng dompok x pyh le. sama je. pemuda sendiri dy tak jaga nk jga belia.
Anonymous said…
Meme ni belia akan beliak and the geng tu...
Anonymous said…
tahniah Murad,cikgu faiz, faisal Jamlus, azman, wan bazli, nik mariam dan lain-lain. semoga suksess!
Anonymous said…
tahniah. kekuatan maj. belia jtut sgt kuat. rata kami dengar bercerita pasal puak ni. bagus lh. jgn separuh jalan sudah.
Tak payahlah buat kursus,ini mesti UMporNO belakang batu ini. 3 hari 2 malam dihidang cerita fitnah dan jijit. Akhir sekali ditayangkan video sex Anwar Ibrahim, Penuntup dilakukan oleh DD HASSAN ALI, dengan lakonan air mata.
Anonymous said…
kpd jemu taktik umno.
hang pergi ke program belia ni. terus nak hentam ni apasal. kita tgk dulu baru hentam. otak letak kat lutut lah 2.
Anonymous said…
terima kasih saudara murad dan wan bazli kerana saudara berdua adalah pemimpin muda yang hebat dari DUN Tahan.
Anonymous said…
terima kasih juga pelapis baru yg lain.
Anonymous said…
pemimpin belia dun pulau tawar dan Dun Damak tiada ke??
Kami menyokong penuh program seribu belia 2012, dan terima kasih buat mantan pengerusi Rakan Muda Jerantut En. Faiz Mahayudin yang memberi ruang kepada kami untuk terus bergerak bersama MBD Jerantut. Semoga Pemimpin Jerantut terus menyokong program-program belia di Jerantut ini. Dulu Remaja dipinggirkan untuk terlibat secara langsung dengan aktiviti seperti ini.
Anonymous said…
Salam, setahu saya mbd adalah Majlis yg bebas dari pengaruh politik...harap kpd sesiapa yg beranggapan sebaliknya maka berfikir lah secara dewasa.
Anonymous said…
- Majis Berhabis Duit
Anonymous said…
DEKAT NAK PILIHANRAYA BIASAK LA...HIMPUN SANA HIMPUN SINI. TAKTIK ORG DESPERATE...KALU NAK SELAMATKAN BELIA CUBA AJAK KAKI MEREMPIT & BERLUMBA SETIAP MLM MINGGU DI JALAN BESAR DEPAN BANK RAKYAT SMPAI KE TRAFIC LIGHT BNADAR INDERAPURA TU...DAN AJAK PULAK YG MAIN SNOOKER DAN MELALAK DI PUSAT2 KARAOKE TIAP2 MLM!!! SELAMATKAN YG TU DULU!!! TAKDE SAPE2 PUN YG KISAHKAN KERUNTUHAN MORAL GOLONGAN INI
Anonymous said…
WAN BAZLI TAK PAKAI DIORG DH JADI BELIA BUAT APE!

Popular posts from this blog

Asal Usul Raja-Raja Melayu Nusantara

Legenda Kota Gelanggi Yang Menjadi Rebutan Ramai Raja-Raja Asia

Siapa Raja Mendeliar Dan Si Kitol Keling Khianati Malaysia?